CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 2 March 2015

Jubah best uols

Assalammualaikum..

Dah tak sibuk, malas pulak, pastu takde idea menulis, skang sakit gusi melanda..goooodddddddddd!!!

Oh myyyyyyyyy..sakit yg tak tau apa puncanya uols..sampai kepala dan muka sebelah sakit ffffuhhh!!

Harini kita just nk review antara jubah yg sedap pakai :)

Namanya Jubah Areeya dr Jubahsouq..

Nak tengok2 bole lawat 
ig:Jubahsouq

Serius..kain satinnya mmg best pakai, skang mmg menggila satin pulak aku..design pun simple, warna2 semua menarik dan mmg IN zaman skang..gewammmmm!!!

Siapa yg suka simple tp trendy highly recommended :)


**Abaikan lah muka sebesor dulang tu, bukan muka yg nk dicerita, yg penting nk citernya pasal jubah tu bbbahahaaaaa..**

Yg aku beli ni warna mustard (mcm gold) dgn line brown..serius cantik warnanya..rasa mcm disaluti emas..**dgn harapan bole gadai kalo terdesak kkkiii**

Diaorg rajin buat tour kt mana2 negeri terpilih so biasanya harga mmg kebabom, kalo beli kt sana compare beli direct online..

Kalo ada personal shopper lg senang mintak belikn kt mana2 tour yg diaorg attend!

Cuma saya suggest kalo nk beli ukur betul2 badan, seller suggest beli one size bigger utk keselesaan dan aurat lebih tertutup la, tak sendat kan..

Skang ni baru ada 1 koleksi je, tgh tunggu 1 lg jubah, itupun ada org nk let go kt ig, so kebetulan mencari warna dan design yg sama so membeli lagi hhhuuuuuuuu

Kali ni beli saiz M sbb jubah kt atas tu saiz S..ngam2 badan dan sendat sikit sbb bila tetas jahit blkg tu, terus ok sikit :)

So kali ni try besar sikit..

Happy shopping korang..

#akusukajubahdress
#akushoppingkauygpanas


Monday, 23 February 2015

Perangai sgt..

Assalammualaikum..

Ginilah...kalo bukan blogger tegar, blog pun kejap ada kejap takde..bole????itupun nasib comp save password, kalo takkkkkkkk meroyan aku nk ingat T________T

Skang ni aku rajin layan fb dgn ig je korang sbb tak payah nk mereka2 citer bbbhhhaaaaaaaaaaaa...dasar femalas uols!

Meh la jenguk iols kt sinun ye..
ig: chewa_ig
fb: Che'wa Nordin  

Ha sonang yo..guna nama manja iols dr baby lg *padahal takut lupa username ngan password* ~~ngee~~ngee~~

Ok nk citer..ni perangai awatif sggttttt..selain dr huru hara yg sedia ada, inilah salah satu perangai sgt yg bole menaikkn darah jugak!

Tiap2 pagi kalo dia tiba2 check beg nursery, takde baju yg kena kt dia, berperang kejap aku ngan dia..sanggup memanjat almari, cari baju yg dia suka..

Mmg hangin sgt nak2 kalo kita dah lambat..

Kdg2 baju2 jln yg aku hang elok2 nk bawak ke nursery..mmg tak la aku nk dengo ckp dia..smua nk pakai nursery, esok jln dah takde baju cecantik kan!

 


Dah la memilih lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt uols, pastu tonggang terbalik baju jgn ckp la!satu hal mengemas balik pepagi aritu..

Ingatkan susun baju bajan dia tiagkat atas susah sikit nkambik, tp nama AWATIF..mmg no hal!tu sanggup aku letak baju kakak dia kt bhgn bawah pppffftttt!!!

Kdg2 ok sbb malam2 dia dah siap2 masukkn baju yg dia pilih nk pakai dlm beg, so aku biorkn aje..

Tp mmg ke laut la pilihannya..baju oren, sluor biru...ada???

Tp alhamdulillah dia ni, mmg pandai berdikari sendiri, byk benda dah bole buat sendiri, cuma kdg2 perangaiiiii tu buat aku rasa mcm bela anak 10 gituuuu..

Anak korang penah???


Thursday, 12 February 2015

Tn Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat - Al Fatihah

Assalammualaikum..

Ntah kenapa dr semalam hati ni sayuuuuuuuuuuu sgt..Allah kejutkn tadi pukul 5 pg..rasa sejuk sgt, sblm ni kalo air con tutup terus terasa bahangnya..

Alhamdulillah dpt bangun solat tahajud, baca yassin dan habiskan surah kahfi, solat sunat subuh dan solat subuh..

Terus siapkan anak3 nk sekolah..

Bukak fbook semua org post pasal TGNA..ya Allah sebaknya, Allah saja yg tau :(..tak sedor air mata mengalir..ntah kenapa dlm hati ni terasa sgt kehilangannya..

Mgkn krn saya sayang Tok Guru krn Allah dan Rasul :)

Perginya dlm peliharaan Allah..dlm keadaan baik dan syahid krn berjuang ke jln Allah hingga akhir hayatnya..


"Tidaklah seorang muslim meninggal pada hari Jumaat atau malam Jumaat, melainkan Allah akan menjaganya dari fitnah (siksa) kubur". [HR Ahmad dan Tirmidzi]

Murabbi yg tinggi ilmu agamanya, ulama' yg disanjung mulia..tabah dlm perjuangan menghadapi cacian, cemuhan, kutukan manusia2 yg begitu benci perjuangan agamanya..astaghfirullahalazim..
Sepatutnya..kenali beliau, kenali apa yg diperjuangkannya, faham setiap butir bicaranya..semuanya mengingatkn kita tentang akhirat..apa lg yg kita inginkan?

Kiamat semakin dekat, akhirat kekal abadi..marilah sama2 kita muhasabah diri dan teruskan berjuang demi menegakkn perjuangan ISLAM

Takbirrr!!!

Al-Fatihah utk Tok Guru..semoga ditempatkn bersama org2 soleh dan para syuhada'..

*kenangan berjumpa dgn Tok Guru yg sgt sederhana dlm semua perkara akan saya ingati sampai bila2..putih bersih bercahaya wajahnya masih terbayang depan mata*

Allahuakbar!!

Monday, 2 February 2015

Bday bash - 4yrs

Assalammualaikum..

Kesian awatif..disbbkn makpak sibuk mcmkn ahli politik so thn  ni tak sambut pun..tak buat makan2 pun..just cake cutting mlm tu..

Beli sebijik kek kecik, mlm tu kami2 aje yg celebrate..itupun bukan main happy dia..biasa arrr bday dan kek berpisah tiada hhhiiiiiiii

Itupun mujur tak pandai mintak hadiah lagi..pppfftttt!!!

Actually aku berhajat nk celebrate bday awatif kt sekolah dia..tp itulah kesibukan melanda terus mcm nk buat ke tak??

  
Nekad jugak..sediakan sebijik kek coklat utk dia bawak ke sekolah..itupun goodies tak sempat nk buat..takpe la tertunai dah hajat..

Celebrate dgn kawan2 4 thn..aku tak dpt join so mintak cikgu cikgi tlg wassap je :)


Dulu time abang dgn kakak sempat jugak join tp kali ni tak sempat langsung :(

Alhamdulillah..ada rezeki tahun2 depan ye atif!

Tengok le tu..kawan2 bukan main happy, dia je muka slumber, potong kek pun mcm takde perasaan..bila aku ty:

I: Awatif kenapa tak senyum?
A: Atif malu..

Wahhhhhhhhhhhh...sejak bila tahu malu???

T__________T

 

Wednesday, 28 January 2015

anak3 dan sekolah

Assalammualaikum..

Curi masa sekejap..iols banyak sgt keje nk dibuat uols..penin arrrr...

Bertabahlah sekejap sampai semua dokumen hanto audit..pastu relax sikit kot..hopefully pppffftttttt!!!

Balik umah lain pulak halnya kan hhhuuuuuuuuu..memandangkan 3-3 anak dah bersekolah so triple keje jdnya *menguapppp*

Ha'a awatif pun dah sekolah..mcm abg ngan kakak jugak..masuk sekolah PASTI 4 thn :)

 

Alhamdulillah..semuanya baik2 aje..bangun pagi pun no drama, mgkn sbb dah biasa bangun pagi, mandi, ke nursery..

Dia ni 1-2 minggu sblm dah excited sgt nk ke sekolah..sblm ni tgk kakak je..

Dah tu bila dah sekolah ni, npk kakak2 sgt kan..bila nk jd kakak ni???eh..tetiba hhhaaaaaaaaa

Alya..dah darjah 1..dah beso kan, tp badan kecik camtu je..sikit lg kalah dgn adiknya hhiiii


Alya..si drama queen..bila baba nk balik je, menangis la apalagi..aku takde, kt umah..raop pulak jenis lembut hati..menunggu la b'jam2 anaknya kt sekolah..

Aku pulak jenis kering sikit bab2 ni..kalo aku, aku tinggalkan aje, bukan apa uols, kang duduk lama2 lg byk dramanya..malas nk penin kepala fikir hhhaaaaaa

Awatif pun aku buat camtu masa hari pertama hantar nursery dan sekolah..ku tinggalkn aje..sedih mmg sedih tp kena kuat!

Mujur dia ni jenis ok je..slumber..

Tapi balik umah, turn aku pulak berdrama..bbbahahaaaaaaaaa.. 

Setakat ni, bawak bekal ke sekolah, aku masak, kdg2 masak berat, nasi dgn 1 lauk, nasi goreng, mee goreng, bihun goreng, kalo tak sempat, roti bertelur je :)

Tak bagi duit belanja pun sbb dia still tak pandai nk nilaikn duit dgn brg yg dibeli..kang terlebih beli, duit tak cukup, dah abangnya pulak kena bayor hhhiii

Takpe la..kau bukannya makan banyak pun, kdg2 bekal bawak pun tak abis..

Sekolah agama pulak..aku hantor je, pastu biarkan abangnya menengok adiknya..berdikarilah korang ye :)

Abang adi..darjah 5 thn ni..makin membeso dan membeso..mana penah kecik dia hhheeee


Antara 3-3, dia ni paling byk alasan..nk bangun pagi, kemas tempat tido, pasal makanan..gerammmm sesgt!padahal dah bertahun2 kau sekolah kot!

Urutdada aku pepagi..

Thn ni dah siap2 warning jgn nk byk main, tgk TV, main game..belajor dr kesilapan..

Aku pun dah ambik a few action, kalo nk anak berjaya, kita pun kena bersama2 dgn depa kan..kami pun blajo dr kesilapan jugak hhhuuuuu 

Dah dekat 2 minggu bebudak sekolah, baru terhegeh2 nk citer hhhaaaaaaaaaa..jadilah uols asal berupdate!!

Ok..nnt ada masa aku blogwalking kengkawan ye :)

 
 

Sunday, 25 January 2015

4

Assalammualaikum..

Still remember me???hhhhaaaaaaaaaaaa...sampai hati korang ye kalo tak hingat..nah belanja sekeping gambo!hhhiiii


Giler ahhhh...lama beno tak update blog..aritu janji nk sambung pasal vacay 2015..sudahnya janji tinggal janji di tahun 2014 bole???

Ada yg bertanya..mcm2 yg buat telahan tp paling win lieya latif la..spekulasi pasal peknen hhhhaaaaaaaaaaa..

Jwpnnya idokkkkkkk lg..muka dan badan mmg mcm pau kembang tp isi kosong mmmuuuaaaaaaaaa..

Dah tu apa yg 4 nya?

Bukan menambah anak, tp usia awatif yg menambah uolssss..

Yup..today she turn 4!!!

Harini aku jaja je pasal dia, kt ig, kt fb, kt blog..bg chance la..meraikan kan hhhiiii

Pagi tadi bangun je, terus aku wish..org lain rasanya dah lupa kot padahal smalam beria2 menyanyi utk dia..mcm biasa dia buat muka SLUMBER je..

Harini takde apa2 perancangan due to kebizian makpaknya yg over ni ha, lgpun keje..mcmkan bela anak 10 uolssss...

InshaaAllah mgkn late celebration kot..tgk ujung minggu ni camna..

Early celebration ingat nk buat kek sebijik raikan dgn kawan2 kt sekolah je nnt..inshaaAllah..kek dah pandai request janji ada gambo Elsa..1 hal nk cari edible image tu ha..

Hadiah? belum beli..ntah beli ke tidak nnt hhhaaaaaaaa..ada ke takde kau bukan kesah pun hhhiiii

Alhamdulillah..takde apa yg lebih menggembirakan menjadi ibu selain melihat anak2 membesar, berjaya dan diberkati Allah..

Itu yg selalu kita doakan yg baik2 utk anak2 kan :)

Tqsm pd semua kwn2 yg mendoakan dan wish awatif ye..

Got to go..jumpa lagi 2-3 hari bbbbaahaahhaaaaaaaaaa

*jgn makin besar sgt bole tak awatif, rinduuuuuu bau ucuk acam acin..

T___________T

 

Wednesday, 7 January 2015

Percutian akhir tahun..

Assalammualaikum..

Nak back to the track mmg ambik masa sgt ni huuuuhhhuuuuuuuu..sekali imbas tgk kawan2 dah update blog tp hanya sempat lalu, nk baca belum kesempatan lg, apatah lg nak komen..

InshaaALLAH kalo aku menyinggah aku komen ye :)

Ini pun ambik kesempatan jap update blog sementara org dr Jabatan Tenaga Kerja nk dtg Audit ni..

Citer ni dah basi, sgt2 la basi ni..2-3 minggu sudah sebelum banjir melanda..thn ni kami bercadang nk bercuti kt Melaka..


Survey hotel yg ada sst yg anak3 bole bergembira, kanak2 dan air berpisah tiada kan..so senang meh berendam je hhhiiiiiiii..terus booking HOtel Bayou Lagoon Park ni..tido 3H 2M..

So bad..p'jlnn ke sana tak smooth..ujan all the way..


Sampai melaka pun still mendung, ada tempat yg baru lepas ujan..lepas check in hotel dlm pukul 3 camtu, rehat2 jap, terus bebudak demand nk mandi kolam..

Ok..tukar uniform smua..
 

Too bad ticket 2 sahaja, itupun sehari, hari berikutnya kena beli uolssss...WTFish betul la!disbbkn esok ingat nk jln2 so terpaksa mandi jugak that day..


Nasib waterpark nya ok la jugak..ada banyak slide, ada buai etc..kali ni bersungguh2 main slide, aku dlm takut2 tu terpaksa memberanikn diri jugak sbb terpaksa bawak awatif yg tak tau bahasa TAKUT tu..oooiiii la..

 
 
 

Itupun ada hati nk main slide tinggi..jgn buat pasal, masuk dlm ayor tak timbul dah ibu kang!
Seronoklah bebudak3 mcm terlepas dr gua babbahahaaaa..

 
 
Tapi mendung jgn disangka hujan tak turun, mmg turun pun hhhaaaaaaaa..


Sempat main dlm sejam pastu tetiba awan mendung, angin dtg, ujan selebat2nya turun uolssssss :(..takut dah nk tunggu, berlari balik bilik la..

Sudahnya kuak lentang atas katil je korang..:(

Esoknya pun berdoa moga2 cuaca elok sbb nk bawak anak3 berjalan..

Kemana?

Tunggggggggggguuuuuuuuuu :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...