CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 21 April 2016

masih lagi pasal PINE

Assalammualaikum..

Masih lagi rumah chewa dan pine..bole??

Sorry le kengkawan tak cukup masa nk melawat rumah kengkawan..i is sibuk kan hapa pun tak tau hhhaaaaaaaaaa

Now marilah jenguk ruang bilik iols yg sekangkang semut aje ni uols..dah seminggu proses memPINE bilik..

Gambar ni masa 70% siap, now dah 95% siap..tinggal nk touch up a few things..


Yg penting tak nak serabut sgt, semua benda simple dan tak besar sbb sesuai la dgn bilik aku yg kecik ni..


Wardrobe semua pakai pine, katil pine, meja make up pine..aduhaiiii ko ghase???

Korang rasa ok ke? ini taste laki aku sgt, aku tak masuk campur sbb tak brapa minat bbbaahhaa..90% decoration semua laki aku ngan budak tukang tu..


Aku akan masuk campur gak tp itu kemudian lepas semua berkemas, bersusun..meantime aku peratiiiiiii je dulu hhhaaaa

Buat peminat PINE nnt aku tunjuk one by one ruang yg dah siap ye..

Kpd kawan2 yg pandai mendekorasi rumah, plzzzzzzzzzzzzz share dgn aku deco yg sesuai utk rumah PINE ni bole tak???

Seriously, iols tak pandai uolssss :)

Wednesday, 6 April 2016

chewa dan rumah PINEnya

Assalammualaikum..

Mmg lamaaaaaaaaaa sgt tak jenguk blog ni ha..apatah lg nk melawat kengkawan..korang tak payah update rajin sgt ye kang aku asyik terlepas je citer korang..bole??

Selain sibuk keje opis dan bekejar2an dgn bebudak3..sibuk jugak dgn rumahtangga yg tgh under renovation ni ha..

Kecil2an je uols..kecikkkkkkk pun tp semaknya rumah mcm kena bom!

So bila balik tgk habuk dan segala mak nenek brg tunggang langgang jdnya mood ke laut hhhaaaaaa...

Tak besarkan rumah, tak kecikkn rumah, just menambah dinding dgn kayu PINE..serius????

Tak payah nganga sgt..ye serius ni..

Tau tak kayu PINE? tak sempat nk bgtau mesti terus klik google kan..goodddd hhhaaaa

Dr porch, hall, ke ruang TV dan master bedroom..

Mujur laki aku tak buat giler nak memPINE bilik bebudak dgn dapur..dah kenapa kan???baik buat rumah papan terus..

Ok..kenapa PINE?..tu korang kena duduk semeja dgn laki aku la..borak2 ty kenapa hhhhaaa..

Wehhh serius kami minat mmg tak penah sama, kalo bincang pun sudahnya sorang kena follow the flow, kalo tak perang dunia ke3..eh 3 ke?..kesah pulak aku pasal tu..hhhiii

Tak bincang dgn aku pun, just bgtau apa yg dia nak dan bayangkan, takde hitam putih terus ON..ko ghase???

Nasib la dpt bini simple je..ye aku simple je korang, ok bole buat, segala habuk, semak sila cuci dan kemas la..dan mmg dia buat semua pun..aku touch up mana yg patut je..

Aku ni tak pandai deco sgt tp kalo menyusun jd kemas aku tau la, kalo suruh mendeco mmg mcm tak kreatif langsung mcm korang..why?why?why?

So skang ni alhamdulillah rasanya bhgn depan dah 90% siap.. 
 

Ok la nampak luas walaupun letak kayu tu pun dah mkn ruang dlm 1-2inci camtu..sudah la rumah kecik hhaaiiiihhh...  

Ini ruang TV..pun berPINE..frame semua masih camtu, tu semua keje laki aku susun, pilih dan gantung nnt..mmg dia suka buat..sorry aku tak nak ambik tau pun hhhhaaaa


Skang paling trouble bilik aku laaaaaallaaaaalaalaa......


Almari, meja makeup, katil semua gone! bilik ni semua berPINE jugak uols..again jgn ty aku kenapa hhhuuuaaaaa

Segala mak nenek kain baju berkotak2 bagaikan 20 org duduk dlm bilik ni..yg bergantung sana sini korang tak npk..menyampah aku nk tunjuk pun hhhhaaaaa

Tapi balik keje smua lepak dlm ni..semak pun suka sbb kt luar dah berhabuk kan..

Minggu depan baru start bilik kami pulak..harap2 cantik mcm dlm bayangan la, tak cantik pun kena tido dlm ni gak hhhhaaaaaaaa

Dekat sebulan ni, harap siap cepat la, aku ni dgn sibuk ulangkaji Hadi lg, Alya lg, Awatif lg..nk meroyan kdg2 rasa hhhaaa..over nau mcm anak 13 :P

Gitulah kisah che'wa dan rumah PINE nya :)..sambungan tunggu sebulan lg, hopefully dah cantik masa tu..cantik ke??? hhhhaaa

End..

Sunday, 20 March 2016

random je harini korang..

Assalammualaikum..

Semakin malas nk update blog..sikit lg tutup terus kkahahakkkk..

Aku melayan insta je korang, senang nk upload pic then caption sikit..malas nk pening kepala bercerita kekdahnya..pppuuuiiii

Kdg2 banyak menulis pun org menyampah nk baca, dah baca ada je yg nk digossip kehidupan org kan..kan..kan..pelik aku manusia gini..

Lantak korang lah!

Ok back to my crite la..

Minggu lepas tak kemana pun..hadi ada kelas tambahan pagi dan malam uols..thn ni miserable sikit since hadi nk exam UPSR kan..alya ngan awatif terpaksa hantar daycare pagi, ptg abang hadi dah ada..

Harini share random photo aje udah..kata malas hhheee


1. Singgah hardware sbb raof nk beli ampaian baru jenis lekat kt dinding..nk jimat space katanya..ada sikit renovation kt porch luar tu..nnt kita share ye..Kemain anak3 aku jakun tgk benda2 cantik utk umah org2 kaya ni hhhaaaaaaaa...



2. Mulanya tercabar tgk dayyan anak lieya pandai baca BI, makanya mencabar diri sendirilah ajar awatif membaca BI jugak uols..sila terkejut!!!gigih la maknya membeli bahan bacaan sesuai mengikut nasihat beberapa org kawan yg turut sama dlm proses bacaan utk anak diaorg..

Tq pd kawan2 yg membantu bg tips bagai..tq sgt! aku dah start pun..perkembangan dia?subhanAllah..nnt aku citer lain ye..


3. Sementara menunggu asben aku shopping, duduk depan Sephora ni dgn anak3..mujur la aku ni sejenis muka yg bermake-up bagai setaun sekali (raya) so mmg tak bernafsu nk masuk apatah lg nk beli kkkkaaaaaa..cer kalo ko duduk depan kedai baju ke, kasut ke, handbag ke..mmg tak sah la kalo kluar tangan kosong kan..


4. Hari Ahad minggu lepas bebudak3 ni ujian tali pinggang..abang naik tali kuning 2, kakak ngan adik tali kuning 1..kiri kanan tu tak la risau sgt, yg tengah2 tu ha..aku harap2 dia tak lupa step dan tak ikut kepala sendiri..pppfffttt!!Keputusan tak tau lagi ni..nebes mak kau tau!

Ok la kengkawan..byk tu je la yg aku mampu fikir panas2 ni hhhaaaaaaaaaaa..harap2 sudi la baca eh!

Thursday, 3 March 2016

tema raya 2016

Assalammualaikum...

Tetiba rajin pulak aku harini, keje dah settle..tinggal ada 2-3 fail nk kena habiskan..takpe kejap je tu..

Borak2 aje la harini ye..

Korang dah beli baju raya? wahhhhh tetiba ty raya terus..dah ganti puasa?alhamdulillah aku pun dah selamat..habis raya terus ganti..dah tau pemalasnya aku ni esok2 kalo dah ujung waktu...!@#$$#%%

Aku thn ni ntah nape pemalasnyaaaaaaaaaaa nk pikir pasal raya..kalo tak dulu awal tak awal dah announce nk pilih tema bagai kan..naik meluat korang hhheeee

Td try taip color of the yr 2016..nk tgk apa kata PANTONE..

Wahhhhh color ini korang..

Favy sgt ni!!!


Aku pencinta kaler kusam2 gini compare dgn raof, dia amat2 tak suka!!dia suka bright color..cth kalau oren tu mesti warna oren yg teranggggg..aduhaiiii

Ni kalo tunjuk nk tema warna pastel, mmg confirm bertekak seminggu..pppffttt!!

Tp aku fedulik hapa, kalo bukan tema raya pertama, aku memberontak la utk raya kedua..hikhikhik

So skang cuci2 mata dulu, mood nk membeli belum ada lg ni..design, tema, nk beli kt mana belum terlintas kt kepala ni lagi..

Apa yg tgh IN skang pun aku tak tau..akhir tahun lepas penah la pikir nk try kain sari, dlm 2-3 bulan ni tringin pulak nk try cotton batik..bila menengok harga semeter pun RM30 menangis bucu katil aku..lawa mmg lawa oooo..

Korang kalo ada link jual murah2 habaq la na...kesian aku hik hik hik

Korang pun kalo dah bersemangat nnt share la kt aku idea ok!!!

#kejenaksenangajeaku
#pemalasabadi

 

Wednesday, 24 February 2016

pekabar semua???

Assalammualaikum..

Lama tak nampak kan?? 

Aku ada aje..gemok mcm biasa..eh???

Kemalasan satu hal, sibuk pun satu hal..hadi dah darjah 6..korang paham2 la..

Bukan dia je sibuk, dgn makpak sekali terpaksa jd lipas kudung..

Takpe demimu anak...wahhhhh novel sgt ni!

Harini random aje la ye..malas nau mak kau nk menulis ni..


Alhamdulillah..dah start bacaan utk awatif..tiap2 mlm at least 2 m/surat..kalo maknya letih, passing kt abang, kalo tak kakak..berebut2 diaorg ni nk ngajo adiknya..


Bawak anak3 gi library..aku ni jarangggggggggggggg ke tak penah bawak bebudak3 gi library..jgn ty kenapa?hhhaaa..kalo ikut diaorg suka aje, byk buku, sunyi, selesa, sejuk dan seronok la maknya tak bole menyinga dlm ni! lepas ni aktiviti library kena ada dlm list aktiviti..fuhfuhfuh..harap istiqamah! 


Haritu layan citer Tamil kt astro citra tajuk I..wowwwww best giler, citer ni 2j lebih tp serius tak bosan, ending mmg korang takkan sangka2 punya..aku ni pelayan citer tamil, siapa suka kita geng wwwaaahhhaaa..hero tak ensem tolak tepi, heroin kena lawa sikit la, tp takpe janji plot citer kebabom!siapa nk layan bole tgk kt utube..taip vikram film tajuk I ok!!


Afiat's Family Dinner (staff dan keluarga) bulan lepas..raikan dekat Cafe Kampung area pekan je..Alhamdulillah semua berjln lancar, habis la seekor kambing panggang, cabutan bertuah dan makan2 je..


Haritu masak daging kicap letak sesudu paste hot pot..uuiihhhh sedap jd kuah kicapku..tak la HOT sgt sesudu tp kalo letak bebanyak tak sedap..serius..paste ni aku beli masa pegi Padang Besar haritu, paste dr Thailand ni..


Setiap malam Isnin & Rabu kena paksa temankan 'si dia' ni lepak sambil tunggu alya,awatif taekwando, abg hadi tusyen mlm kt sek..aku ni badan je melepak tp fikiran duk fikir kain tak bersidai, tak berlipat..ooiiii byk sgt keje nk buat hhhhuuuu..dah la pukul 10 lebih baru selesai bebudak3 tu..tp dlm letih2 kdg2 sepinggan nasi gak aku hadap..#akupenggemukygntahbilanakkurus

Ok tu je la buat masa ni yeh..jumpa lg 2 minggu lagi kkkkaaaaaaaaaaa..aku nak layan citer Tamil sat..jenuh nk paham, subtitle takde ma..pppuuuiiiii!!!

Tuesday, 26 January 2016

5 tahun bersamamu..

Assalammualaikum..

Semalam 26/1/2016 bday awatif yg ke 5thn :)

Konsepnya..b'day girl tak boleh kena marah, seharian kembang kuncup hidung abangnya menahan marah bila adiknya buat hal..hhiikk

Dah 5 thn anak ibu ni..tak puas rasanya nk gomol2 tp tetap kena gomol jugak..dah dia yg bongsu buat masa ni kan..sedap lg baunya hhhhaaa

Adik takde lagi..berkali2 mintak kt ibu nk bb..jwpn aku senang je..mintak kt Allah..hhhaaa

Ada rezeki, ada lah ye..malas nk pikir dah, umur dah 36 uols..ko ghase???hhhuuu


Apa nak cerita ha?

Dah makin cerdik cara budak la..dah tinggi jugak, jgn org ingat umur 6 thn sudah..thn lepas org ingat 5thn..ppffttt!!!

Dah mcm anak dara sgt..baju tak nak singkat, sleeveless tak nak, shirtsleeve tak nak, skirt tak nak, dress tak nak..bila ty kenapa?

'awatif malu'

Bila keluar jln2 tahu nk bertudung..bila ty kenapa?

'awatif malu, kakak boleh pakai tudung'

Ha senang mak kau tak yah ajor dah bbbahahhaah..

Kelmarin cake cutting, padahal esoknya baru bday dia..kemain tak nyempat laki aku nk sambut sbb dia dah belikn kek gambo sofea mlm tu..hadoiiiii..ntah siapa yg patut excited aku pun tak tau pppfffttt!!!

 

Lantaknya ler..sambut aje la..happy je dia bila dpt potong kek..

Hadiah? takde hadiah, dia pun tak reti nk mintak so tak yah beli kkkaaa..


Ingat nk sambut bday kt sek dia..aku baru abis kursus so esok (cuti) baru ingat nk buat kek dan goodies..inshaaAllah.. 

Kira "hadiah" la kan :)

Itu je la nk citer..mohon doa yg baik2 utk dia, semoga yg dtg pun baik2 ye :)..inshaaAllah

Mudah2an Allah bg kesempatan menjaga dan mengasuhnya 5 thn mendatang..inshaaAllah

  

Wednesday, 13 January 2016

first random photos 2016

Assalammualaikum..
Meh layan random photo je harini..malas nk bebel panjang2..mood takde..biasa arrrrr simptom2 PMS dah dtg jgn diganggu emosinya...wwwahahahaaaaaaaaa


Barber dtg umah..kemain malas laki aku nk kluar cuaca panas lit2 ni..tolong kengkawan jugak buat bisnes rumah ke rumah potong rambut :)


 
Pakai baju & tudung baru beli kt Mood Republic aritu..jarang sgt ada baju warna biru..so marilah beli..tak la biru sgt, warna teal camtu, aritu beli saiz S sempit pulak, beli M kena alter pulak..dah kenapa badan ni kan?sat kembang, sat kuncup bole??..berminat korang bole follow ig diaorg ye..
 dress by @jubahsouq
shawl instant 2 loops by @elsajida



Beg jenama bagberry pun boleh hhhaaaaaaaaa...beli kt Padang Besor haritu..jenama thailand katanya..aku suka warna dan corak, PVC lembut je..bole tahan mahal gak bg aku RM120.00 ke ok je??eh lantaklah hhhheee



B'day big boss aritu 27/12..sambut awal sehari..hadiah aku beli kt Padang Besor aritu..T-shirt selai..bbbahahhaaaaaaa..bukan dasar kedekut, dia suruh beli memurah, toksah memahal..bini gaji kecik camtu la hhhiiii



Anak sape ni???awatif kalo dpt mknn kesukaan mmg menjilat pinggan, mangkuk tu kalo bole nk telangkup kt muka..dia ni suka kuah..nasi dan sup pun bole tambah berkali2..


 
Awatif masih di sekolah yang sama tahun ni..day care kt situ jugak..senang..thn depan raof kata nk tuko sekolah tp tgk la camna..kalo time tu aku dah berenti keje, tak payah day care dah kan..


Sabtu lepas dtg sek abg hadi, sesi taklimat perubahan UPSR..mcm2 perubahan thn ni..kesian aku tgk cikgu ngan murid..kemain stress depa..makpak punya stress lg la berganda2 kot..hhhuuu..nasib ko la hadi thn ni start 6A, start KBAT semua..



Dah besor anak aku ni, esok lusa tau2 suara dah garau wwwaaawwaaaaaaaaaaa..makanya ringan2kan tangan tolong makpak kau yeh..


Lapor sgt sampai nangis2..ko mampu???kemain lambat pun sampai mknnnya pun..separuh air abis pun sebutir nasi pun tak sampai..gggrrrrrrrr



Sekian..

 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...