CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 25 January 2015

4

Assalammualaikum..

Still remember me???hhhhaaaaaaaaaaaa...sampai hati korang ye kalo tak hingat..nah belanja sekeping gambo!hhhiiii


Giler ahhhh...lama beno tak update blog..aritu janji nk sambung pasal vacay 2015..sudahnya janji tinggal janji di tahun 2014 bole???

Ada yg bertanya..mcm2 yg buat telahan tp paling win lieya latif la..spekulasi pasal peknen hhhhaaaaaaaaaaa..

Jwpnnya idokkkkkkk lg..muka dan badan mmg mcm pau kembang tp isi kosong mmmuuuaaaaaaaaa..

Dah tu apa yg 4 nya?

Bukan menambah anak, tp usia awatif yg menambah uolssss..

Yup..today she turn 4!!!

Harini aku jaja je pasal dia, kt ig, kt fb, kt blog..bg chance la..meraikan kan hhhiiii

Pagi tadi bangun je, terus aku wish..org lain rasanya dah lupa kot padahal smalam beria2 menyanyi utk dia..mcm biasa dia buat muka SLUMBER je..

Harini takde apa2 perancangan due to kebizian makpaknya yg over ni ha, lgpun keje..mcmkan bela anak 10 uolssss...

InshaaAllah mgkn late celebration kot..tgk ujung minggu ni camna..

Early celebration ingat nk buat kek sebijik raikan dgn kawan2 kt sekolah je nnt..inshaaAllah..kek dah pandai request janji ada gambo Elsa..1 hal nk cari edible image tu ha..

Hadiah? belum beli..ntah beli ke tidak nnt hhhaaaaaaaa..ada ke takde kau bukan kesah pun hhhiiii

Alhamdulillah..takde apa yg lebih menggembirakan menjadi ibu selain melihat anak2 membesar, berjaya dan diberkati Allah..

Itu yg selalu kita doakan yg baik2 utk anak2 kan :)

Tqsm pd semua kwn2 yg mendoakan dan wish awatif ye..

Got to go..jumpa lagi 2-3 hari bbbbaahaahhaaaaaaaaaa

*jgn makin besar sgt bole tak awatif, rinduuuuuu bau ucuk acam acin..

T___________T

 

Wednesday, 7 January 2015

Percutian akhir tahun..

Assalammualaikum..

Nak back to the track mmg ambik masa sgt ni huuuuhhhuuuuuuuu..sekali imbas tgk kawan2 dah update blog tp hanya sempat lalu, nk baca belum kesempatan lg, apatah lg nak komen..

InshaaALLAH kalo aku menyinggah aku komen ye :)

Ini pun ambik kesempatan jap update blog sementara org dr Jabatan Tenaga Kerja nk dtg Audit ni..

Citer ni dah basi, sgt2 la basi ni..2-3 minggu sudah sebelum banjir melanda..thn ni kami bercadang nk bercuti kt Melaka..


Survey hotel yg ada sst yg anak3 bole bergembira, kanak2 dan air berpisah tiada kan..so senang meh berendam je hhhiiiiiiii..terus booking HOtel Bayou Lagoon Park ni..tido 3H 2M..

So bad..p'jlnn ke sana tak smooth..ujan all the way..


Sampai melaka pun still mendung, ada tempat yg baru lepas ujan..lepas check in hotel dlm pukul 3 camtu, rehat2 jap, terus bebudak demand nk mandi kolam..

Ok..tukar uniform smua..
 

Too bad ticket 2 sahaja, itupun sehari, hari berikutnya kena beli uolssss...WTFish betul la!disbbkn esok ingat nk jln2 so terpaksa mandi jugak that day..


Nasib waterpark nya ok la jugak..ada banyak slide, ada buai etc..kali ni bersungguh2 main slide, aku dlm takut2 tu terpaksa memberanikn diri jugak sbb terpaksa bawak awatif yg tak tau bahasa TAKUT tu..oooiiii la..

 
 
 

Itupun ada hati nk main slide tinggi..jgn buat pasal, masuk dlm ayor tak timbul dah ibu kang!
Seronoklah bebudak3 mcm terlepas dr gua babbahahaaaa..

 
 
Tapi mendung jgn disangka hujan tak turun, mmg turun pun hhhaaaaaaaa..


Sempat main dlm sejam pastu tetiba awan mendung, angin dtg, ujan selebat2nya turun uolssssss :(..takut dah nk tunggu, berlari balik bilik la..

Sudahnya kuak lentang atas katil je korang..:(

Esoknya pun berdoa moga2 cuaca elok sbb nk bawak anak3 berjalan..

Kemana?

Tunggggggggggguuuuuuuuuu :)

Sunday, 4 January 2015

#awakkatmanamenghilangtuanrumah

Assalammualaikum..

Ya Allah..lamanya tak jenguk rumah saya ni :)

Nak menjenguk rumah org apatah lagi..maafkan kesibukanku ye kawan2 hhhuuuuuuuuuu..rasanya masing2 dah update pasal anak2 nk masuk sekolah..aku jugak belum berkesempatan :(

Mood banjir, mood urusan pejabat, mood pindah susun barang kilang, mood urusan rumahtangga, mood anak2 masih bercuti...hhuuaaaaaaaaaaa

Alhamdulillah banjir dah surut kt Perak ni, tinggal misi mengemas, mencuci, menyusun..

Misi bantuan kemanusiaan pun tgh giat berjln, bukan aje kt perak, tp kita langsungkan ke pantai timur dan utara jugak..

Alhamdulillah mana yg bole kita sumbang, kita sumbangkan, tak wang ringgit, tenaga pun bole kan :)

Skang otak mcm belum bole fokus lagi ni..perlahan2 la ye kang elok2 darah stabil, naik lagi darahku hhhuuuuu

Fb masih ada tp just melayan citer2 org je,  ig still update sbb tak payah nk berceloteh panjang gamaknya hhhiiiii

InshaaAllah aku try update blog dan ada kesempatan aku lawat rumah korang ye :)

Salam rinduuuuuuuuuu...wahhhhaaaa bajet retis ka?


Thursday, 18 December 2014

Stimbot

Assalammualaikum...

Rajin pulak aku nk menulis harini sbb banyak keje kt opis dah settle..2 akaun selesai, lagi 2 otw..ini pun dah pening rasanya..

Sabtu lepas raof ajak berstimbot..

Aku ni dah sebulan tak makan berat malam, kdg2 langsung tak mkn..cubaan utk 'menguruskan' apa yg patut la kawan2 hhhuuuu..

Sebulan baru 1kg turun tp aku tgk spare part masih ada here and there lagi ni..camno????
Hhheeee...abaikan kisah kegemukan aku tu, mari kita menjamu selera..

Malam tu makan dekat #restorenshabushabu namanya..one of the famous stimbot kt Ipoh..pukul 6.30ptg baru kluar, maghrib dekat situ..


Bayaran RM35/head utk dewasa, kanak2 RM25/head..yg tragisnya kanak2 ikut ukuran tinggi uolsssssss..hadi boleh pulak lepas ukuran ke dewasa..tak pasal2 RM35 utk dia jugak..pppffftttt..alya RM25, awatif free..

Malam tu apalagi pulun la mentekedarah..aku punnnnnnn..takkan la nk menjeling uols, 35 hinggit kan hhhaaaaa

Lepas mkn usap2 perut..nice sgt perangai..mana nk kurus hhuuu


Hadi heaven la utk dia tempat2 camni..bangun sesaja, balik2 kau je kan..tolong ambik utk baba la, ibu la, adik la..padahal kau jugak yg telan :P

 

Tp mmg tak rugi bayar utk dia, mmg makan bersungguh2..hadi..hadi..

Alya pun makan banyak jugak tp tak sebanyak abgnya la..dia dpt nasi sepinggan, stimbot semangkuk, aiskrim berkali2, ayam goreng 2 ketul, french fries..dah kenyang..


Awatif nasib free..dpt sepinggan mee, aiskrim berkali2..kenyang..


Alhamdulillah..rezeki pulak malam tu..makan mcm bela saka :)..makanya esok lusa jgn dipikirkn apa yg akan berlaku pd diri sendiri ye bbbahahaaaaaaaaaaa...

Raof kata start esok jugak seminggu tak payah makan......oooiiiiiiiiiiiiii overrrrrrrrrr sgttttt tu B!

Wednesday, 17 December 2014

Reward ujung thn dgn dress dan handbag

Assalammualaikum..

Katanyaaaaaaaa lah ujung thn padahal bulan lepas dah reward dgn handbag jugak, bila outing npk blouse cantik terus beli, npk shawal rembat 1..

Dasarrrrrrrrrr sgt kan!bbbahahahaaaaaaaaaa

Aku ni tak bole npk YES kt online..asyik la membelek mana2 yg berkenan..

Pantang npk beg, pantang npk dress/jubah..oooiiiiiiiii laju je klik!

Berhantu dan bernafsu betul la..

Kelmarin gatal beli cotton dress dekat butik yg biasa beli di sini #muslimahclothingcouture 

Tgk model pakai lahaiiiiiiii cantik beno, bila sendiri pakai, menangisi..beza sgt model dgn kau kan :P


Sapa suruh tiap2 hari update benda baru..saja nk bagi i juling2 mata memilih..korang kalo rajin bole jenguk fb tu..

Jenguk je tau, jgn like atau add kang saka membeli dtg je jgn salahkn hakak pulak..aku dah lama terjebak dgn butik ni hhhuuaaaaaaaaaa

Tp alhamdulillah spjg berurusan dgn butik ni, semuanya ok, takde masalah brg, lambat reply atau lambat pos..

Untuk mereka yg setinggi model dress recommended sbb labuh sampai 57'..org katik cam aku ni biasanya mmg kena alteration kan..tp apa ada hal hhhiiiiii
 
Handbag tu pulak warna maroon/red, mmg mencari warna gini sbb yg lama dah kikis2 kulitnya..padahal bukan penting sgt nk mengganti tp dah namanya nafsu nk membeli jugekkkkkkkkkk 
 
Berkenan kan design Micheal Kors kali ni..eh lupa yg ni bukan original handbag korang, cap ayam tp itu je yg mampu beli..cap ayam beratus jugak duit melayang fffuuuhhhhhh!!
 
Bole jenguk fb handbag ni..jenguk je jgn add/like..hhhaaaaaaaaa

#handbagdahbanyaktpikutnafsunkbeli
#dressbanyakbelumpakaitpgatalmembeli

Ok korang yg ada penyakit mcm aku bole # ye T____________T

Monday, 15 December 2014

bila dia dah besar...

Assalammualaikum...

Menjenguk2 blog jap..kang start aje keje langsung takde masa aku nk menengok semua ni *itutipu*..eh tgk jugak tp nk mengarang tu otak dah sarat sgt dgn keje yg melambak2 dlm otak!

Apa yg kau membebel ni kan..

Dah setengah bulan kan, sekejapan je..thn depan dah masuk sekolah bebudak3 ni..awatif pun uolsssss..

Minggu ni baru nk daftar, nk settle apa yg tak cukup, nk alter apa yg panjang, nk balut apa yg tak balut, nk iron..nak..nak..nak..*menguappppppp*

Banyaknya kejeeeeeee..next week harap2 semua siap, takmo fikir semuanya dah, iols nk bercuti2 la uols..w/pun belum rancang nk kemana, cuti tak approve lg..ada aku kesah bbbahahaaaaaaaa..


Ok harini nk citer pasal awatif je..lama tak borak2 pasal anak kan, mcmkn anak 10 asyik sibuk je maknya pun hhhuuuuu..bertabahlah kalo terpanjang sikit harini ye :)

Aku rasa awatif ni dah besorrrrrrrr sgt tau..dah kakak2 pun, w/pun dtg mengada2 manjanya rasa nk lempang aje!

Masuk je bln 1 thn depan terus 4 thn budak ni..tu sbb npk matang sikit compare dgn kawan2 yg sebaya dgn dia, maklumlah lahir awal tahun kan :)

Tinggi pun ye..serius..sikit lg nk kalahkn kakaknya pun..badan tetap mengurus, berat 13kg je uols..tp doc ckp berat dan tinggi sesuai..ye ke? aku tgk dah mcm tak cukup vitamin je bila berbogel wwwaahhahahaaaaaa...

Selera makan alhamdulillah..dia ni suka mkn nasi, mee, kuewtiow, laksa, bihun goreng/sup..kuih muih, biskut, roti kureng tp jajan suka ya amat kau kan! tp paling terSUKA nasi la..

Ye..mmg boleh dikatakan tiap2 mlm aku masak nasi, lauk 1 jenis pun ok janji berkuah..dah pandai mkn pedas2 like kari, rendang, masak merah..

Totally free drypers dah setahun lebih tp siang aje la, mlm belum lagi..dia still bangun minum susu sekali tiap2 mlm so kencing sesaja dah pasti la kan..

Tgk la next yr camna, tgk jugak tahap kerajinan maknya nk handle kejutkn bangun memalam hikhikhik..

Dah mula tido sendiri, lebih kurang 6 bln dah , berkongsi bilik dgn kakaknya, katil sendiri..alhamdulillah senang pulak nk train tido sendiri..janji ada cadar gambo princess..

Tp minggu2 pertama tu hazab jugak, kena menahan telinga la, kdg2 tetiba menangis nk tido kt ibubaba..

Sorry la nak, mak kau ni cekal sikit hati compare dgn bapaknya so itulah keje aku ulang alik, ulang alik hantor dia ke bilik..tu belum bangun nk menyusu, bangun la membancuh dan hanto susu ke bilik..

Alhamdulillah berkat kesabaran, dah selesa sikit skang, cuma skang kdg2 awatif tetiba dah ada kt tepi aku, 

Kdg2 dia mintak susu, kdg2 dia tido je tepi tu, bila dah buat susu terus masuk bilik..eh pegi tanpa tangisan ok..bagussssss!!

Mandi, pakai baju semua dah boleh diharapkan, basuh lepas poo poo pun dah pandai..serius..aku ckp, 'awatif, wash sendiri tau, korek dlm2'..bole camtu??hhhaaaa

Tp kdg2 aku double check up jugak akhirnya..sbb was was la uols hhhaaaaa

Still menakal tak tentu pasal..geram betul la!suka beno mengusik kakaknya, bila kakak menangis 1 kepuasan gamaknya!

Abang jarang diusik, bff jugak aku tgk kdg2 sbbnya kalo menangis, tak panggil abang, baba..hhhmmmm

Cara mengusik yg paling aku menyampah..dia cuit/tarik/cubit kakak, pastu kakak balas yg sama, pastu dia balas yg sama, pastu kakak balas yg sama..bla..bla..bla...

Berlanjutan sampai 5-10m..kdg2 aku start solat sampai abis ngaji tak abih2...oooiiiiiiiiiiiiii bikin amarah betul!hilang pahala ibadat td tau!

Bila dah suka dgn baju tu, baju tuuuuuuuuuu je la yg nk dipakainya..cerewet beno bila nk berpakaian..yg nkp armpit takmo dah, skirt tak nak, dress nk labuh, kalo pendek nk b'seluar..melambak2 baju elok tak dipakai tu..alamatnya bersedekah le kita :)

Menulis, membaca, mengenal huruf still ke laut lagi hhaaaaaaaaaa..terpaksa concentrate utk abg dgn kakak dulu, next yr inshaaAllah your turn ok!

Cukup la takat ni dulu kot ye..muntah dah korang nk baca hhhiiiiiiiiiii

Soalan cepu emas tiap kali anak dah besorrrrrrrrrrrrr sgt:

"BILA NAK ADA ADIK NI?????" 

Setuju???? T___________T

  

Thursday, 11 December 2014

suprise di mlm jumaat

Assalammualaikum..

Saspen tak?saspen tak?

 

Pengubat duka lara di kala isterinya tgh stress + merajuk - moody x letih / mengada2 = 100% senyum sampai ke telinga..

Alhamdulillah..

Bangun subuh terus dpt suprise atas katil...amboooiiiii atas katil jugak nk diletaknya..mujur i tak tendang u..kalo tak pecah berkecai hati i..gituuuuuuuu

Ok..nk nyanyi lagi akim 'mewangi' jap...ehhh tetiba!!!

tq B!
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...