CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 19 July 2016

update sikit..asal ada

  Assalammualaikum..

Bukan main lama lg baru nak update blog..ntah nape dah malas nak hadap benda alah ni hhhhaaa..

Nak citer pasal raya pun takde mood..seriously, thn ni betul2 malas dan sibuk..

Tp aku share jugak 2 keping gambo raya..asal ada namanya hhhaaaa..

Tema down to earth sgt ni..kelabu hitam sudah..ye mmg tak ceria langsung hhhhaaaaaa..

Takpe inshaaAllah thn depan ada rezeki kita sama2 fikir kaler yg meleTOP ok :)
#sbnrnyadahadakalertematahundepan


Aku bukan apa, sibuk dgn hadi, nak exam UPSR kan..risau memanjang tp dia aku tgk lek lek peace!

Itu yg preparation byk kelaut..itupun mujur la ada kain baju,kuih muih sikit2 raof sediakan..dah kenapa lgsg takde kan..no good..no good..

Thn ni sprt biasa, raya di Kedah..kurang meriah sbb ramai tak balik, tp anak3 happy sbb collection thn ni around kampung je RM70 kau, skang musim menuai padi agaknya so org kg kaya lah hhhhaaaaaa

Raya ke2 pagi aku balik Perak sbb adik no5 bertunang, lepak2 sekejap ptg tu balik semula kt Kedah sbb mlm ada tahlil, lusanya ada kenduri sepupu raof..


Ahad balik Perak semula sbb Isnin keje..begitulah aje raya kami..penat atas jln je hhhaaaa

Aku suka bulan Julai sbb ada 2 celebration kita nak celebrate..b'day & anniversary..thn lepas meriah sbb raya ke2 bday aku,siap dpt suprise kek dr asben kt kampung..

Thn ni jatuh dlm bulan syawal jugak pun meriah dgn anak3 dan suami je :)

Just a simple & quick celebration sbb aku pun puasa..janji diingati sudah kan :)

Alhamdulillah anniversary ke 13thn dan b'day ke 36thn..

Syukur atas segala rezeki dan nikmat yg Allah bg selama hidup ini..apa lg yg ingin kita dustakan kan..an..an..an
 

Onak cabaran ujian lumrah kehidupan..Allah menguji bukan sia2..aku percaya ada hikmah dan mmg hikmah tu baru npk skang..:)

Okies..rasanya dpt jugak abiskan 1 entry..hhhhaaaaaa

Jumpa lg ntah bila..xoxo 

Happy reading!!!

6 comments:

Husna Rahman said...

musim raya + penat atas jalan mmg berpisah tiada okeh ...dgn jalan jammed yg super heavy..huhu..sbbkan raya kena jgklaaa hadap jammed..

lieyalatif said...

anak nak exam kite yg tak keruan kan wa...die rileks jek...mak ko ni jugak yg makan tak kenyang, mandi tak basah...walo pun pepatah tu aku mcm tak setuju ajek ahahahaahaha...mandi tak basah nampak noo pengotornye kooo hahaahahah...jgn risau la wa...anak bujang ko tu matured..in sha Allah die boleh punye....yg penting ko doa tanpa jemu..doa ibu kan tiada hijabnyer.....

salwana nordin @ che'wa said...

betul la husna..raya dan jammed berpisah tiada,hadap je la..tp seronok kot setaun sekali :)

salwana nordin @ che'wa said...

betul la lieya..hadi tu lek lek je, mak ko tak keruan berbulan2 hhhhaaaaaaaaaaa..pepatah tu mmg menipu sbb takkan tak mandi, dah kenapa??hhhaaaa..tak lalu mkn, tp gemok jugak aku ppppffftttttt!!!!

inshaaAllah doa sentiasa utk semua org yg aku sayang..berjaya dunia akhirat :)

tqsm lieya!

NanyFadhly said...

Hehehe..akhirnya update jugak blog. Memang ada rasa malas nyaaaaaa ya ampun..tapi kena lawan gak kan. Nak jugak buat entry..hehe...Selamat Hari Raya Che'Wa! Semoga berjumpa Ramadhan tahun depan. :)

LYAfrina said...

waaaa..siap dh ade kaler tema tahun depan tu.. olorr..ok per kaler hitam=kelabu ni.. x penting kaler apa2 pon..y penting nak happy sambut raya..kumpul bersama family kan.. lya pon kaler x pnh plan..smpai kedai..hok mana kenang..y tu la jd tema.. stakat ni xde lg btembung kaler y sama dgn thn2 sblm ni.. hehe


woww,,double2 celebration.. alhamdulillah utk ulang tahun kelahiran n ulangtahun perkhawinan... smoga maintain sampai k Jannah.. amin..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...