CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 31 March 2014

ikan panggang dan air asam mmg serashi...

Assalammualaikum...

Harini mcm tak tau nk citer apa...rasanya mcm2 nk citer bila tgk gambo melambak2 dlm galeri yg belum di update..ye ke?

Padahaaalllll balik2 kau citer pasal kain jugeeekkkkkkkk..kkkaaaaaaaa

So takpe harini kita mulakan dgn yg senang je dulu bole???gituuu.. 

Ikan talapia panggang magic dgn air asam jawa..

Nak resepi?wwahhhhhhhh mcm hebat giler kau masak kan tp fedulik hapa aku..kurang2 aku share idea kot2 korang nk masak jap lagi kennnnn...

Talapia magic - gaul garam kunyit, panggang je dlm cooking magic..jgn lelama sgt..pandai2lah agak..


Air asam - bawang, cabai merah, cili padi, asam jawa, belacan, tomato, garam, gula..


Cara:
hiris bawang, cili merah, tomato 
cili padi & belacan tumbuk sekali
sebatikan semua dgn air asam jawa
perasakan dgn gula garam..

Biasanya kalo tak buat air asam, aku buat air asam kicap je..potong bawang, tumbuk cili padi, hiris cabai muda @ masak, letak kicap manis, perah limau!

6 comments:

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

aku tgk pic ko ni di waktu jam menunjukkan pukul 12.15 tghari...tengahhari okeyyyy???!!! lagi setengah jam aku nak kuar lunch.....betul2 meroyan otak dan minda aku....okey2, kang lunch aku pi tapau ikan bakar ngan air asam!!

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

sure berpinar2 mata mencari air asam kang hhhhaaaaaaaa

Nad MamaZN said...

nape sedap sgt ni....?!!!
terliur dibuatnya :)

salwana nordin @ che'wa said...

Hhhhhhaaaa...

pasni bole buat kan ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

nampak simple tapi tetapppppp menyelerakan..hihihi

salwana nordin @ che'wa said...

hhheee..tq lily..bole try :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...