CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 31 August 2015

reno & deco

Assalammualaikum..

Cerita dah lama..minggu lepas tp still suam2 lg ni wwahahahaaa..

Raof kalo dtg bulan mengambang dia, bila dia kata nk renovation, mesti ada je benda nk reno dan deco..

Jgn la kata tak payah, buat sakit mental je..lantakkan aje!!

Bukan sikit2 benda nk diubahnya, kengkadang 1 bilik..dah tu ada je benda yg kluar, ada jugak la benda yg masuk..

Kira kalo buat backyard sale mmg masyukkkkkk je ni..tp banyak bagi pd orang je segala benda yg tak nak..no worries still elok..mana yg tak elok kita buang..

Mudah2an Allah murahkn lagi rezeki..inshaaAllah.

Ceritanya nk reno sikit bilik alya..mcm2 dlm fikiran, nk cat lain la, nk letak wallpaper la..tp sbbkn bajet takde so kita repainting je dinding tu..

Itupun cat separuh sbb bilik ni dindingnya tinggi, takde sape nk buat, lgpun bhgn atas masih elok catnya, dah tu raop bole pulak silap beli warna, lari sikit tone..makanya separuh sudah..pppfffttt!!


Aku ingat nk buat stripe ijo dan pink, konon2 nk ganti wallpaper..tp raop taknak, takde sape nk buat katanya, bajet takde jugak nk beli cat warna lain..

Eh..setakat nk mengecat aku pun bole tp bajet tu tak dpt la nk tlg..sudahnya plain aje..pun bole..

Rupanya bajet tu ke lain..bole pulak dia beli katil lain utk bebudak..kali ni beli katil yg bole role out bawahnya..

Bukan apa nak bg jimat space utk solat dan main..

Set termasuk almari dan meja belajar..jenuh bergaduh dgn dia sbb katil lama still elok sgt2..2 katil bg kt mak sudahnya..then swap 1 katil hadi dgn mak..

Mcm biasa aku KALAH..tp gaduh tetap kena gaduh baru serasi hhhaaaaaaaa...apa lagi masa aku cuti tu terus hunting utk bed baru la..

 

Ok fine kali ni aku pilih warna putih sbb baru npk luas dan bersih..lagi senang nk masukkn mcm2 kaler..


Kenapa tak beli katil queen?bilik alya ni kecik so kalo masuk katil beso so mmg sempit..

Sblm ni ada 2-3 kabinet utk letak buku, so let go kt my mum..beli set meja blajor je terus..pandai2 la kongsi dgn awatif nnt..

Motif beli almari pun aku tak tau..mgkn sbb baju makin lama makin bertambah, space pun dah takde...baru 3 aiihhhh... 

Sblm ni baju bajan dlm bilik abgnya..ada dlm bilik sendiri senang sikit nk mencari..
 
So inilah a part of bilik gegurls..

 

Dah ada ruang solat, tp bila nk tido kena tarik katil bawah tu, dah tak guna masuk balik..tp letihnya nk menarik menolak..berat bole tahan w/pun ada roda pppfffttt

Tak suka la tp itula yg laki aku suka..gggrrrrr

Nampak kosong..nnt la ingat nk letak kapet kecik kt depan almari depa, bg warna sikit..

Ok..tu je nk citer..

Kira inilah the biggest pressie utk alya sempena bday dia 22/08 aritu..tp dia tak tau, malas nk bgtau kang riak...eehhh????

**2-3 hari letih dgn keje mengemas mencuci tak abih2 minggu tu..aaiihhhh

7 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

Che wa... meja study tuh ko beli kat mn... cantik arr.. aku pun tgh nak buat bilik untuk anak bujang aku si adam... sbb thn depan dia exam UPSR... so bg dia blh study dlm bilik dia...

salwana nordin @ che'wa said...

beli kt sin hup fatt kedai perabot kelebang ipoh qema ..

cantik2 gak kt situ..adam sebaya ngan hadi la..taun depan upsr..hadi dah ada meja tp kdg2 je duk situ sbb panas biliknya hhhaaa

lieyalatif said...

cantik wa.....kemas dan sedap mate memandang....gitu le wa kalo ruang kecik kene pandai main ngan kaler dan perabot...betul la tu pilihan laki ko cume tang nak tarik2 tu lemah kepala lutut...tapi bende baru tu...esok2 dah ari2 kene tarik sure dah okey tu.....aku bekenan ngan katil tu...serius lawo..... lagi plak kaler putih...nampak mcm elegan jek.....

a'ah betul2...letak karpet...ko cari laa pink2...serius lawo...biru, putih, pink...nice combination tau..... nanti update tau bile dah letak karpet.....

salwana nordin @ che'wa said...

berat giler lieya nk tolak2 tu..padahal roda ada..menyampah pun ada aku hhhaaaaaa..

thn ni mmg minat warna putih pulak aku..npk bersih gitu..

itulah..kena cari kapet kecik utk letak kt situ, kalo tak muat kena ubah balik katil tu..gitu aje la pusing2 tang tu..bilik kecik lieya hhhuuuu

NanyFadhly said...

cantik dan kemas Wa!!! ok dah ni...size doesn't matter as long as we stick as a happy family together..InshaALLAH..

salwana nordin @ che'wa said...

ye ke nany? ok la kot ye..bilik kecik ya amat nany, nk letak brg pun terhad so kena tau camna nk susun atur bg kemas aje la hhhuuuu

ayat last awak kita agree sgt!!!

InshaaAllah..stick as happy family itulah yg diharapkan..ameen :)

Jainbin Jianbin said...

v

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...