CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 24 May 2016

Last pasal rumah pine

Assalammualaikum..

Harini last pasal rumah ye..naik muak korang dah pun..actually siap dah semuanya, cuma buat decoration sana sikit je..

First..

Ini bilik kami, bilik ni tak besar sgt, ruang terhad kalo tak kena gaya mmg jd sempit..end up susunatur elok2 janji ada ruang solat :)


Gambo 1 tu sblm ni tempat letak meja makeup, makan ruang so kami remove, letak tempat hang towel dan sebakul laundry beli kt KAISON :)..letak TV atas tu so privacy sikit dr anak3..

Gambo 2 tu ada ruang kt tepi katil, kita jdkn workstation dan cctv..

Gambo 3 katil kami..buat simple je, sesgt simple..letak bedsheet berwarna sikit meriah terus bilik dimataku ahakkksss..kapet ijau pun penyeri jugak tu..beli kt KAISON :)

Tepi katil tu DIY letak kerusi makeup yg lama..letak bunga dan pewangi..DONE!terus jd side table..tak letak lampu pun sbb tido tak berlampu, lgpun lampu tido dah ada:) 


Ini ruang tamu dan tv..takde apa yg bertukar sgt, perabot, sofa, langsir smua sama..

Cuma add on bunga2an pun beli kt KAISON..asyik ulang ke KAISON je kejenya kami berminggu2..


Org keras tangan mcm aku ni baiklah terus beli bunga siap je senang, lgpun kemain cantik2 bunga kt KAISON :)

OK..yg ni wall of frame..susunatur balik gambo2 kenangan..

Skang laki aku menggila dgn frame bertulis ni ha,kemain byk dia membeli, siap kt luar pun letak..dulu aku rasa dah kenapa kan? Skang tgk ok kena jugak dgn konsep pine..


Lagipun anak muda yg buat rumah kami ni pun membantu bg idea konsep sesuai utk pine :)..tq amir & friends..

Korang kalo perasan rumah aku ni banyak nau kaler ijau kan? Fav color sgt uols..lgpun ijau ni bg aku pembangkit suasana..

Ok tu je yg aku nak share :)

Kalo korang nk bg pendapat atau ada yg tak kena pun dialu2kan :)

Maklumlah aku ni mendeco tak pandai, mengemas tau la aku :) 

Ok..happy reading!!!!

6 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nayfatimah rasyid said...

cantik ;)

lieyalatif said...

takde ape nak komen laa wa oiii..semua cantik di mata aku..sejuk jekkkkkk..betul laaa efek kayu pine ni buat kite sejuk mata, sejuk hati jekkkkk..... aku suker.....mahal tak kosnyer wa...ko citer laa plak pasal kos die.... amir tu ke yg buat dari a-z.....

betul tu wa, kat kaison lawa2... aku pun suke.... yg penting harga kene dgn poket kite kan.... aku gile tgk bunga2 die...

salwana nordin @ che'wa said...

nayfatimah..thanks:)

salwana nordin @ che'wa said...

thanks lieya :)..ok ek?

aku pun tgk kalo sejuk kt mata tu kira ok la ye..

mahal nak beli kayu pine tu lieya..upah std je..

anak2 muda amir & friends ni yg buat lieya A to Z, kreatif diaorg ni..keje pun kemas :)

aku nk rekemen pun tak brani sbb kalo ko nk buat jauh pulak nk ke tempat ko tu sbb bengkel diaorg kt sini..

ko try search kt putrajya kot2 ada kontraktor yg buat..

LYAfrina said...

canteekkkkk la kak...
pls close up lg ruang tamu kak...
cantik sgt tu!!!

sejuk je nmpk...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...