CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 9 November 2014

#randomphotomakanan

Assalammualaikum..

Dah tak tau nk tulis apa, banyak benda nk citer tp pemalas nk meninggal, blog pun dah suam2 kuku hhhuuu..sikit lg terus tutup blog apa bbahahahaaaa..

Maafkn daku krn terlalu bz uols..maklum la ujung2 thn ni kan..esok ada kursus GST..pergi dlm keadaan tak rela tau..100% tak sokong langsung tp inilah MALAYSIAKU...

Tak npk langsung apa kebaikannya punnnn..dah kena tindas pun tak bole nk pikiaq balik kan???fffuuuhhhh!!!

Lusa..kursus team building 2 hr kt kilang ni je..kali ni banyak main katanya..yeyeyyyyy mesti best!!

Sudahnya minggu depan la baru nk update blog pulak hhheeeeee..

So sblm bercuti lama, meh kita tgk #randomphotomakanan aje la ye..

  
#photo1 : aritu demam selsema, ini je yg mampu nk makan..goreng ayam dan udang kering, letak bawang dan cabai muda..nasi panas letak kicap..lu pikirla sendiri!!

#photo2 : potluck bawak roti sarang lebah..kali ni menjadi, sos buat banyak sikit..


#photo3 : datang kemalasan, buat kurma telur je utk mkn mlm budak3..aku tak nak makan nasi tp bila tgk cili berenang2..uuiihhhh tak tahan..makan jugekkkk..*apapuntakbole


#photo4 : dinner roti pita..separuh tu pun kenyang nk mam&*%

#photo5 : dah lama tak makan udang, beli kt mydin bole tahan beso2 gak..terus buat sambal tumis udang..dah siap masak terus tringat petai, kalo letak mesti lg meleTOP kan..



#photo6 : jarang sgt rajin begini hhhheeeee..ada lebih nasi mlm tu, esoknya terus buat nasi goreng
 sotong utk hadi & alya bawak bekal.. 


#photo7 : pantang viral kt fbook..semua nk try hhheeeee..


Ok..cukup banyak ni dulu la na..minggu depan sambung balik hhhhaaaaaaaaa

Ohhhh..rindunya masa utk diri sendiri T_____________T

10 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

roti sarang lebahhh!!! teringinnnn sgt nak rase tapi lom jumpe org jual kat kuantan ni.hahahaha...klu terserempak time jalan2 tu wajib nak beli..cam sedappp jek tgk sume org share kat intenet..T_T

lieyalatif said...

oit2 berani nak tutup blog...aku babap ko separuh nyawa kang hahaahah... dah jadi kes buli baru plak nanti heheeheh

ye kooo, pelam asamboi tu viral sungguh...aku dah rase tapi tekak aku masih tetap mengatakan pelam cecah makbee gak sedapp hihih....

nasi goreng ko menarik laa wa.... aku suke mcm tu...basah2 pastu perasa tu mcm byk jek, melekat2 kat nasi.... aku ni tak reti buat nasi goreng sgt...percaya la kooo..aku lagi terrra buat mee goreng...

eh betul, udang kat mydin kdg2 kalo ade rezeki kite besar2...tapi kene beli pagi2 laaa...kalo dah tghari dah tinggal yg nak putus kepale jek aku tgk...heheheehe

roti pita tu pun dulu aku suke buat..senang kan wa...ye laa ari2 balun nasik kang jadi raksasa plak perut aku ni hahaahaha...

alaaa ko mcm aku laaa...konon tak mo mkn nasi, tapi tgk cili api tergolek2 dlm kuah gatal jek tangan nak lenyek kat nasi...dah termakan nasi sudahnyer....pastu nangis tgk perut lapis2 hahaahahaha...redho jek laa wa...

roti sarang lebah tu pun viral kan...aku penah try....ade laa dlm 3-4 kali order...anak2 aku ngelat makan sos jek lebih..tensen aku!

wey ayam goreng sempoi ko tu sedap...makan lauk kering2 mcm tu pun sedap kan wa...aku dah keluarkan lauk ikan tenggiri tadi, terpikir buat style ko ni pun okey gak kan heheheeheh

nayfatimah rasyid said...

blogwalking and follow ')

LYAfrina said...

yum..yumm.. sedap2 belaka ni..esspecially roti pita tu.. nnti kena la share resepi ye kak..

eyhh..jgnla smpai nk tutup blog..folo je mood..bila ada mood update.. bila xde mood tenangkan diri. lya pon gitu..x memaksa.. nk menulis pon kena ikhlas kan kak

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

ehhh..lupa plak nk share link beli baju frozen..=)

http://www.mykawaiishop.com/

salwana nordin @ che'wa said...

Lily..buat sendiri je..bhn2 mudah dibeli..nk buat pun tak la susah sgt cuma nk tunggu roti tu berkembangbiak ambik masa sikit..buat berjam2 tp sekejapan je abis hhhiiii

eh..tq ye kasi link baju frozen..nnt akak terjah ;)

salwana nordin @ che'wa said...

Betoi lieya..tak kena jugak dgn tekak aku..cicah dgn kicap sambal jugak sedap tp sbbkn viral nakkk jugekkk hhhiii

aku ni diet nasi memlm tp bila masak sendiri tgk sendiri tak tahan nak2 cili api..tak bersalah lgsg hhhaaa..sudahnya menangis tgk perut mcm peknen 5 bln hhhuuu

aku suka buat nasi goreng lieya..suka berminyak skit, bhn dan perasa mesti byk baru kick! Selain nasi, bihun pun senang bg aku..mee dan kuetiow goreng tu hhhhhmmmmm..kdg2 jd, kdg2 gagal..selalu tak sama mcm kedai tau..i hate hhhaaaa..sbb tu aku suka berkuah..kari ke, sup ke..mesti jadi bbbahahaaaa

dtg malas aku goreng2 je sedap lieya..kalo ada sambal belacan jgn dipanggil2 mmg tak menyahut hhhaaa

salwana nordin @ che'wa said...

With pleasure..tq

salwana nordin @ che'wa said...

Ok..nnt akak share roti pita tu ye..

itulah kena layan mood lya..kalo sibuk sgt..terabai je..nk bw pun takde masa hhuuuu

Ok atas nasihat..org lama menulis ni mmg lain cara hadapi blog..tq lya ;)

salwana nordin @ che'wa said...

Ok..tq lily

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...