CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 3 March 2014

Awatif lagi

  Assalammualaikum..

Awatif lagi..budak bertuah ni kalo tak buat onar mmg bukan dia..ni kejadian hari Ahad aritu..pepagi..org tgh sibuk, dia pun sibukkkkkk...sibuk main gelas..

Gelas tu kecik aje..abgnya dpt kt sekolah utk isi dakwat khat kot..*dah mcm takde benda lain nk letak kan*


Aku kt dapur dah dengo bunyi kelentang kelenting kelentung..dlm hati ni berkata2, pecah jugak ni kang!

Tak sampai 10m, bunyi pecah, pastu dia menangis bagai nk rak!  

Abgnya tido, baba kt bilik tinggal kakak sbg saksi!

Berlari raof sbb dah trauma dgn BOTOL KICAP aritu kan..sekali berdarah meleleh..raop lekap dgn napkin pun darah tak berenti..arrgghhhhh sudah..

Then aku ambik ais batu suruh dia rendam kaki dlm tu...kurang sikit tp still bleeding..rupanya panjang dan dlm jugak lukanya..

Raof nk bawak ke spital je, jahit...oooiiiii tak nk aku..ngeri!aritu pun jenuh nk handle..tak larat..tp kalo darah tak berhenti jugak mmg kena bawak spital jugak :(

Alhamdulillah balut dgn kain..dlm 1/2j dah stop..then sapu minyak dan plaster..

Skang tunggu kulit tu bercantum la..

*whole day sesi 'tazkirah' dekat anak3 lah!merah2 depa menahan telinga..kkkaaaaa..buat lagi kan..tp sampai skang aku tak tau camna kaki tu luka..ada saksi pun blur hhmmmm*


6 comments:

wahida said...

alahai, mmg ngeri...kalau saya mmg panik dah tu...huhu...

salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

salwana nordin @ che'wa said...

Panik jugak tp still bertenang..hubby la plg cemas hhheeee

ok..saya slalu baca blog awak..kdg2 malu nk tgk komen ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

adoiiii..ngilu plak tgk luka tuh..sian die kena kaca yek..harap dah tak apa2 la yek..=)

salwana nordin @ che'wa said...

luka belum kering lg lily..ada nanah sikit..risau jugak ni..maklumla duk nursery takde sapa nk tgkkn :(

lieyalatif said...

ish aku ngeri tgk...mcm dalam tu luke nye...ko kene pantau tau...bersihakan selalu ...boh ubat...kalo luke dlm takut infection plak...ye laa lagi2 kat belah kaki ni kan....pijak2 bende kotor takut jangkitan lagi....

ye2 aku inga tkisat botol kicap tu..sampai skrang aku seriau...sejak bace kes ko tu mmg aku selalu pesan kat anak aku amik kicap dlm peti ais tu pegang kuat2 botol takut licin telepas kang.....terbayang2 lagi kes ko tu beb....

salwana nordin @ che'wa said...

aku rasa lieya mmg ada jangkitan sket la..nanah..belum kering lg tu..duk nursery sapa nk tgk kan :(..

hhhhaaaaaaaaa...ko baru baca pun terkenang2, aku ni ha depan mata lg la tak boleh lupa hhhuuuuu...

take care anak3 ko elok2 lieya..jgn jd cam aku..kdg2 cuai hhhuuuuu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...