CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 26 September 2012

deco tertangguh..


Assalammualaikum..

Smalam bunga arini bunga..muntah bunga uols..uuuwweeekkkk

Kemain beli bunga2an, pasu sampai 6 ketul *eh betoi ke ketul?*..over!

Ok macamkan pandai nk ngubah2 kennnnn...

Nasib la kau bunga..kalo rajin aku deco, kalo malas campur stupido..alamatnya aku bg kt mak aje..aci tak???

**Tu pun ada hati nk menambah lagi 2-3 warna lg puuuiiii**

Tuesday, 25 September 2012

deco baru - sunflower

 Assalammualaikum..


Bunga2 matahari..kembang mekar..di taman hati..lalaalalaaa..**trus blur lupa lirik dahhhh...**

Hambik bunga 3 kuntum besor gedabok..lepas ni t'jengket2 la si wawa (panggilan baru alya dekat adiknya) nk cabut bunga :) 

**raof deco luar, kita deco dalam..aci le tu!**



Monday, 24 September 2012

2 tingkat..

Assalammualaikum..

Hambik beli 2 tingkat terus..1 utk makpak dan 1 lagi utk anak3..


Lepas ni kalo tak rajin membasuh lagi mmg makan pelempang je jawabnya ye dak?ggggrrrrrrr..

Rasanya lagi malas kot sbb lg tak penuh tak reti2 nk angkat basuh eh ***pang..pang..pang..pelempang!***

Yg lama ni nyah kau dr situ...wahhhhhhhhhhhhhhhh berlagak bila dpt baru kennnnnnnnn...

 mak dah jahit yg koyak tu..

Still elok makanya kita bagi kt adik kita..kesiannnn tak la menimbun baju kotor tepi dinding, bila nk basuh baru kutip kan, tu pun spentot mesti t'cicir kan..kan..kan...hhhhaaaaa

Jgn nak tipuuuuuu..itu la style kami adik bradik..dulu2 mana ada laundry2 bag/rak ni kan..main himpun tepi dinding pastu bungkus bawak basuh..hhhuuuuu..very the gadis desa puuuuiiiiii :P

**berkenan boleh cari dekat JJ berdekatan ye, harga dlm 70++ saje..**



Saturday, 22 September 2012

decoration


Assalammualaikum..

SMALL DECO IN THE SMALL HOUSE FROM A SMALL FAMILY  :)


Penenang mata, telinga dan fikiran dikala kesedihan dan kegembiraan :)

Good job abang!

*kami yg suka kehijauan :)*

Friday, 21 September 2012

the making of...

Assalammualaikum...

Apa ye?

Petang rabu masa balik dr keje laki kita buat suprise lagi..suka beno tanjat2kn gegurl..:P

Abis je make over dlm umah dia make over luar rumah plak..

Raof ni kalo dah start make over  jgn ditahan2 dah..kena lempang je kang!

Pokok2 bunga yg hidup segan mati tak mau dibuang, mana yg elok disusunatur balik, ada jugak yg dibagi pd mak..

tambah lagi 2 bonzai :)

Penambahbaikan pun ada..ada 2,3,4 jenis pokok baru dibelinya..nak bebel pun tak jadi sbb cantik plak aku tengok hhhhaaaa..

Paling ketara sudut bawah ni..sblm ni tempat tu letak basikal, motor..skang ni motor smua dah jual tinggal basikal..seronoknya aku sbb tak sakit mata tgk semak2 tu ha..

Dia dah bersihkn maknanya ada la s/thing nk dibuat...


Petang smalam bermulalah the making of.......wahhhhhh suprise le sgt kan...big boss tgh buat inspection dgn projeknya tu..


Korang nak tengok ke hasilnya..nak tengok ye..mcm biasa hari ni kita kejam sila scroll ke bawah ye..jgn mare hhhheeee




















lagi la





















eh lagi
























kata kejam arini kennn...






















ada..bawah tu






















nak sampai dah tu























ha dekat dah






















ok la..ok la..sakit muka i kena lempang tau






















taraaaaaaaaaaa...






















takde eh? tunggu n3 esok derrr..bole?



******lari laju-lajuuuuuuuuuuuuuuuuuu...takuiiiitttttttttt kena lempang lg!!!*******


Wednesday, 19 September 2012

groceries day..

Assalammualaikum..

Kemain lambat m'update blog hhheeeee..

Cuti isnin aritu kami ke TESCO...wahhhhhhaaa buat announcement macamkn balik dari London kan..


Membeli barang2 dapur di p'tengahan bulan..ko ada?tu pun sbb diapers awatif dah tinggal beberapa keping je..nk tunggu cukup bulan alamatnya b'napkin aje la kau dik hhheee...


Eh boleh je pakai napkin cuma malas dgn rajin je aku ni ha..tp banyaknya malasssssssssss so lupakan aje hhhheeee..

Barang2 dapur pun banyak yg dah abis..kicap, sos, toiletries, bahan2 pencuci, diapers, susu dsbgnya..**pemalas pun brg2 dapur banyak yg abis..apakah???**

Penuh 1 troli dah mcm nk t'muntah aku menengok, tu belum nk menyusun lagi!


Abis je ke Tesco kita ke JJ plak..eh lamanya tak m'jejak kaki ke JJ uolsssss...

Kali ni tak ke tempat baju bajan..iolsss takut uolsss baru je abis raya tak kan nk beli baju raya lg kennnn..sblm kena bebel ngan laki sendiri baik kita elakkn diri wahhhh...

Tak b'shoppping apa sgt cuma beli rak/almari kasut dan laundry rack..almari lama dah makan di anai2..bole?

Rak kasut pun dah tak brapa nk elok..**macamkn pakai kasut besi sampai punah rak..tak paham aku**

Bakul laundry kami ngan anak3 smua dah koyak..baju bajan banyak uolsss hhhhuuuuu

Kali ni beli 2 tingkat..puas hati :)

Eh smua dah siap b'pasang nnt rajin kita tunjuk eh..

**belum abis hias dalam umah, raof sibuk hias luar umah plak..ada je kejenya pun**

Tuesday, 18 September 2012

UAI

Assalammualaikum..

Hambik 3 hari cuti tak tau nk abiskn masa camna dah kan hhheeee...

Hari sabtu kami just memenuhi jemputan kenduri kawin dan umah terbuka raya..curlassss ada lg tau open house hhhhheee..

Ahad plak langsung tak kemana2 sbb raof sibuk menolong kawan2 menguruskn ceramah Ustaz Azhar Idrus dekat area sini..

Eh kenalkn UAI? giler tak kenal kan hhhhhhaaaa...

Sbbkn sekali setahun kot dia bole dtg bg ceramah so gigih la jugak aku nk menengok..selalu tu dengo dr CD je kan..kali ni live..tak npk depan muka pun takpe..sipi2 pun ok :)

Memula tu bila t'kenangkn awatif rasa mcm kecut perut jugak nk pegi tp bila alya pun beria2 ajak nk tgk Ustaz Azhar katanya maka kita redah aje lah ye.. **alya kenal 2 ustaz je pun Ustaz Don ngan Ustaz Azhar**

 awatif otomatik ambik tudung sendiri nk pakai bila tgk kak ya pakai..

Petang tu sblm maghrib dah kluar umah..takut takde parking lgpun raof bertugas..tp mujur dpt parking depan umah kawan sekerja :)..lepas maghrib baru b'gerak ke padang ceramah tu..

Kebetulan pegi dgn IL makayah dan adik ipar so ada geng..raof dah pegi dulu..

Punya la ramai org..kami dpt port tengah belakang sket tp still npk ustaz hhheeee...dlm pukul 8 lebih ustaz baru sampai..



Aku dpt bertahan sampai pukul 10 je..tu pun lepas awatif 'meributkn' diri..bole plak dia b'salam2an dgn org2 keliling tu..pastu berjalan kedepan belakang..main pasir..

Bila sampai tempat yg ada ramai budak2 dia akan duduk sama2 lepak..lg tak huru hara aku tak ambik, kalo dah haru baru aku bangun ambik..

Aduhhhhhhh..stress betoi dgn awatif ni ha..abang adi ok je..dia dah 3 kali join ceramah UAI dgn baba..lgpun dia ni ko sumbat je dgn makanan confirm diam hhheee..

Alya plak dah ujung2 tu merengek nk balik..panas la, dahaga la, ngantuk la..arrrrggghhhh!!!

Sebelum ganggu jemaah lain nk dengo kuliah baiklah kita balik ke pangkal jalan ye anak3..

Aku balik sendiri sbb raof kena stay la..dia kan petugas..nak balik kang kengkawan ramai bole hantor balik hhhheeee...

Dalam kete bebudak b'2 tu ketiduran..letih lettew..hadi tak nak ikut balik..lantak lah dia..kang dia bole ikut tok ngan wan takpun balik ngan baba..

Last dia tido umah wan, bapaknya pukul 3 lebih baru balik kot..phhhewwww!
 

Kesimpulannya mmg tak puas dengo ceramah ustaz dgn anak3 syurga ni ha..takpe..takpe..takpe..kita dengo aje lah CD dlm kete hhhuuuuuu

Friday, 14 September 2012

hitam itu menawan..



Assalammualaikum...

Kisahnya beberapa hari yg sudah kot..

Balik umah aje tgk mcm2 benda dah disusunatur semula oleh raof a.k.a laki den..master room, bilik blkg..

Paling ketara hall TV ni ha..kabinet TV *beli kt ikea* yg lama sudah dibagi pd org, diganti dgn 2 rak tinggi kiri kanan pastu meja kecik utk letak TV..

still b'sepah belum b'kemas elok

Oooohhhhh kemain aku sayang rak tu :(..katanya dah tak elok padahala aku tgk ok je..bole letak dlm bilik hadi, mcm2 boleh simpan..buku, toys, beg..

Alasannya konon nk suprise lekatkn TV tu kt dinding tp last tak jadi bajet takde hhhhaaaaaaaaa..

Buat lagi nak suprise sgt kennnn...**rolling eyes sambil gelak2 syaiton dlm hati hhheeee**

Akhirnya aku terima la kenyataan rak tu takde..tp ok jugak sbb ruang TV ni npk lebih luas *umah iols kecik aje uols* pastu tak la nampak semak sgt dgn brg2 dia tu..smua nk sumbat kennnn...

Untuk meraikn kegembiraan aku, aku belikn kapet sbb aritu penah cakap kan kalo dpt kapet hitam ke merah ke lg best dan akhirnya aku pilih................

v




v







v







v








v






suprise la sgt



v






v






v





v





ye lah..






 

HITAM uollssss..bole???

Sbbkn bajet tak berapa nk ada tp gatai jugak nk beli so dpt la kapet cenonit aje..terus rasa bersalah sbb npk buruk bebenor nampak simen lebih banyak dr kapet..geli...apakah????

Tapi raof kata ok la..utk bersantai je..bukan nk buat kenduri doa selamat atas kapet tu..eh hover!

Sbbkn tak jadi nk lekat TV kt dinding, ruang yg kosong tu kena put s/thing la ye..eh apa nk letak ha?


**Tiba2 blurrrrrrrrrrrr**





Thursday, 13 September 2012

awatif..

Assalammualaikum..

Lama tak citer pasal awatif..eh ye ke?bulan lepas dah ada ye hhhhaaaa

Ini budak nk masuk 1 thn 8 bulan..dah bole bina 2 perkataan, tp bila tiba2 dia bina 3-4 perkataan langsung tak paham ok..ni menyanyi ke bercakap hhhheeee

Kalo dah start menangis lg best hapa pun tak boleh!

Stok menangis siap jerit2 kuat..oooiiii  bingit tinge mak nak!


 T'nganga2 sampai nampak geraham..uiiihhh ada lg 2 geraham tak sabor2 nk kluar tu..

Selepas dpt apa dihajati trus senyap!mengada eh..
  
Lepas tu trus buat onar..menyemakkan rumah..kluarkn buku, pen, pensil, cotton bud, kaler2, cool fever, sikat etc..

sambil aku m'iron baju hadi, dia buat keje dia..

Bila maknya dah b'tukor jadi tarzan baru tau nk menyimpan balik!skang dah pandai menyahut bila kita panggil..

''awatiffffffffffffffffffffffffff''

dia jawab...


 ''appa''

Instead of ''ya''..jenuh dah ajor itu jugak yg disebut huh!

Tak tau la sama ada nak lempang atau cium kkkkeeee...

Wednesday, 12 September 2012

kembar sudah setahun :)

Assalammualaikum...

Firstly SELAMAT HARI KELAHIRAN buat anak kembar bonda yg pertama hari ini!!!!!both of u such a cute lil' girl and boy!

Semoga terus membesar menjadi anak yg solehah dan soleh dunia akhirat..i'Allah :)


Buat ibu si kembau..''kau dah kurus, perut pun dah leper sket dr knyh hhheeeee..doakn knyh plak dpt bb twin..eh tetiba bole???''

Budak2 terkini :

 kakak ninda

adik uzai

Rasanya belum boleh jalan *premature lambat sket kan*..cepat2 dpt kaki bagi ibu ngan abah huru hara..wahhhhhhaaaa..

Tuesday, 11 September 2012

upsr dan tebuan :)

Assalammualaikum..

Eh hari ni bebudak dah start UPSR kan..adik laki aku nan sorang tu pun sama jugak..mak kata pagi tadi lepas solat subuh bukan main lama lagi berdoanya :)


Hhhheeee..bagus la tu abeel..kalo bukan pd Allah kau nk mintak pd sapa lagi kennnn..

Good luck on ur UPSR examination..knyh doakan yg terbaik utk kau!pagi2 tadi mak kata dah sentap kakak dia yg 4 org lagi tu tak ingat dia nk pekse..tak wish..cuma aku ngan kaksu dia je yg ingat gitu..wahhhh..

Kemain nak sentap menyentap kennnnn...mengaderrr eh! depa ingat je cuma ingat dlm doa..bolehkan :) ??

Ok stop jap citer si abeel ni ha..nak cerita pasal tebuan..aritu kt umah aku tetiba tebuan banyak..rupanya buat sarang atas pokok tepi pagar umah tu ha..

Banyak sgt siap berterbangan..mmg tak berani nk kluar bawak bebudak main..kalo balik keje trus lari masuk umah..hhhuuuu..fobia *iols penah kena sengat uols*

Jiran kiri kanan pun tak tau nk buat camna..end up raof call JPA..ntah camna depa buat tak tgk pun sbb smua kena duduk dlm umah..

 tu pokok yg ada tebuan..takuuuiiittt

Alhamdulillah nampak mcm dah tak ada skang..takut jugak t'sesat 1-2..hhhuuuuuu

Ok..tu je nk citer :)

**harini terkejut sgt2 sbb kete ayah mertua hilang**


Sunday, 9 September 2012

hari minggu kite :)

Assalammualaikum...

Hari minggu tak kemana2 pun..raof takde ke KL atas urusan keje, aku tak ikut sbb dia bawak kawan2 so maknanya ada la hal mustahak kennnn..tinggal kami anak beranak di rumah aje..

Kerjaan aku mcm biasa lah..menghabiskn kerja2 umah yg tak penah abis tu ha..hhhuuuuu...raof pegi pagi sabtu, esok baru balik :)

Tapi lepas subuh dia dah siap2 belikn roti canai dan bahan2 mentah..bahan2 mentah sama je mcm minggu lepas cuma ada tambahan kentang, udang dan sotong hhhhaaaaa..nasib la segar bugar smuanya :)

So menu of the day kita ialah...kari ayam, cendawan goreng dan sayur sos tiram gitu..

Jelingan 'manja' seorg abang kt adik2 yg suka nau buat onar..hhheeee

Simple aje menu kita kata makan b'4..eh selalu pun gitu jugak, menu tak gempak mana pun hhheeee..

Lepas makan solat, bebudak3 ni mmg kena paksa rela baca buku, tulis menulis..hari tu sepanjang hari aku tak pasang TV pun..

Dgn aku2 skali tak tgk TV..aku no hal..byk benda aku bole buat :)

Dah settle smua, petang baru anak3 bole tgk TV hhheee..kejam tak ibu? eh kejam tak kejam lah kan..bila dah mengadap kartun kang satu hapa tak buat..nak2 si hadi!

Ingat baba takde bole buat soka ati..no..no..no..dgn ibu lg teruk rasanya hhheeee..

Utk malam aku tak masak..lauk kari ada seketul lagi, nasi ada sket jadinya aku pegi ke pasar malam bawak anak3 ambik angin..

Jadilah ye buat lapik perut :)

Hari ahad pun tak kemana2..big boss letih lor! 



Thursday, 6 September 2012

jamuan di akhir syawal :)

Assalammualaikum..

Salam Jumaat nan indah :)

Smalam langsung tak ada idea nk meraban dlm blog hhheee...adik2 saya tu mesti excited nk baca blog kakaknya ini **sambil buat muka comel..lempang!**..bukak2 aje nan ado!hhhhhaaaaaaa

Ok la hari ni ada idea sket..smalam iolsss makan free uolsss..

Memula open house umah SIL..pegi pun dah petang sbb kena tunggu hadi balik sek petang dulu..lepak sekejapan saja dan makan pun lite2 aje sbb malam kang nk makan lg kennnnnnnn..

Balik je umah SIL trus iron siap2 baju sek hadi, siapkn beg2 budak2, isi air smua, hadi plak kemas beg sek, siap apa yg patut..takut balik lambat kang..

Lepas maghrib bersama siap2kn anakanda3 trus pegi ke 'openschool' sekolah PASTI alya..wajib pegi sbb alya kena nyanyi nasyid dan lagu2 raya :)

 posing sat....

Alya pakai baju raya ke2..baju pincess katanya..**sampaikn kt sekolah pun dia dipanggil pincess..suka lettew ye!**

Kami sampai awal jugak..ada la 2-3 org baru dtg..

 kemaskn tudung jgn selekeh2 sgt la nak oiii...

 awatif ntah kemana2..batin je duduk, zahir duk menengok kelibat dia :P

Budak3 ni sekejapan jugak diamnya pastu bila dah jumpa geng ntah kemana2 pun..si adik pun tak nak kalah mcmkn ada org nk kawan..tp ada dia kesah?

Aku jugak yg pengsan kena mengejor dia kehulu kehilir dgn tak b'kasutnya **opsss lupa bawak**

Last atas dukungan aku je *kejap je tu*.. letihnya aku tak tau nk ckp camna hhhuuu..bila chuda dukung rehat la kejap pastu nk turun balik..hhhuuu

muka pun dah b'lengas..

Nak menolong apa yg patut mmg tak dpt la..sapa nk handle awatif? bapaknya tgh b'diskusi ngan geng2 yg ada takkn nak kaco kan..takpe mak berkorban nak..auuuwwww anje le sgt!!!

Sudah la start lambat gara2 MC tak dtg2 lagi..makpak, org kampung smua dah datang..dgn letihnya, mengantuknya, lapornya...waaaaaaaahhhaaaaaaa..

Dlm pukul 9.30 gitu baru acara bermula..sambil hadirin makan, anak2 PASTI buat persembahan..menyanyi lagu2 nasyid dan raya..




Smua bebudak duduk je senang takde lah m'gedik sgt kalo b'diri kan..hhhhaaaaa..pastu p'sembahan dr old student bermarhaban dan kemudian azan..

Makanan plak jgn cakap la..meriah uolllssss...main menu laksa *cikgu masak*, then sekejapan je penuh meja dgn makanan..smua nampak lazat ok!

Alhamdulillah makpak, org2 kampung kt situ smua baik hati menyumbang 1-2 jenis makanan **tu yg best kalo sekolah alya ni buat jamuan, ada je yg sudi masak :)**..aku lg 'bagussssssss' bawak diri..bole?hhheeee

Tak sempat uooolssss **kedip2 mata tanda bersalah hhheee** mcm la korang nk percaya kan..hhhaaaa

Aku tak sempat nk rasa smua **tu dia, dah la tak bawak makanan, tamak plak tu, bini sapa ni?jeling2 kt org blkg hhheee**

Tu pun sambil dukung awatif sambil makan sambil melayan alya yg tgh menyanyi...mampu?

Utk acara penutup..anak2 PASTI beratur ambik duit raya dr VIP kite lah :)


Lepas makan2 sembang2 sket, dlm pukul 10.30 kami pun balik..seriusss tak larat sbb hadi nak sekolah, aku nk kerja esoknya hhhuuuu..

Wash up smua..pastu ketiduran :)

Tuesday, 4 September 2012

nak kek lagi tak?

Assalammualaikum...


Ok smalam kita rajin sket la uolllssss..

Buah tangan utk jamuan kt kilang ni ha..agak2 kek apa ye?


Ye.....salah!hhhaaa

Bukan rainbow cake la korang...ni caramel cake :)

Ni kali ke2 aku buat..aku dah share resepi kt sinun..kek ni senang tp renyah sket..tu yg kemain malas nk buat selalu :P..

 sebelum masuk oven..

Sbb tu kanak2 ribena pun tak dibenarkn masuk dapur kkkeee..sblm maknya meroyan silalah main ke, baca buku ke, menulis ke, menyepahkn bilik ke..

Dan...................mmmggggggggggggggg sekejapan sajo sepahhhhhhhhhhh pun bilik bebudak tu ha!

Ok jenuh plak aku mengerah tenaga memalam hari mengemas bilik..bagusss ye anak3 :(

Nasib la dlm 9.30 kek dah masuk oven **pukul 8 start** so kemas2 segala sempat la aku m'iron, melipat dan menyimpan baju bajan sambil tengok cite Nenek Bongkok 3..

 silalah menjadi wahai kek :)

Citer tu aku siap2 rekod hari ahad tu sbb astro citra tayang cite Hijab..harus la tgk hijab kan sbb mcm seram je..dan...mmg seram pun...TANJAT gegurl tau!

Sudah la tengok sorang2..

Nasib NB3 ni tak brapa nk seram, siap menguap sembilanpuluhsembilankali aku tengok...bole?

**eh esok 2 open house..petang my SIL dan malam sekolah alya :)**



Monday, 3 September 2012

rumah baru kita..

Assalammualaikum...

Eh nak tengok ke? hhhaaaaa

Takde maknanya rumah baru, tu kalo ada rezeki 5 tahun dr skang..i'Allah :)

Mmmmmmmmmmm sebenonya kita takde idea nk tulis apa hari ni so touch up umah BLOG kesayangan kita ni ha..free uollssss sesen pun tak kluar duit kkkkaaaaaaa


Ok ke dok?

Macam takde beza pun kan hhhhhaaaa..eh kali ni kita cat kaler kuning baru mengikut tema raya katanyaaaaaaaaaaa..**lempang!**

*selamat hari raya pd diri sendiri :)*

beronok-ronok di tempat sejuk hhheeee

Assalammualaikum..

Best tak 3 hari cuti? kalo sehari pun nikmat inikan 3 hari kennnnn...dasarrrrr femalas kerja kkkeeee...**sambil nari gangnam style**

Hari jumaat tu tak kemana sbb kami puasa..so hari sabtu raof ajak berjalan2..jgn tak percaya kami ke Cameron Highlands uolllsss...

Bayangkn hampir 10 tahun baru panjat CH tu ha..kali terakhir masa h/moon ffuhhhhh!!!

Itu pun pegi dlm pukul 11 pagi..turun balik dlm 4.30 ptg gitu..tak tido sana pun..takde dlm bajet hhheeee...

Budak2 dlm kete tak diam w/pun jalan pusing2, byk kali suh duk diam2 tp ketegaq..bila dah separuh bukit aku tgk masing2 senyap..rupanya hadi dah pening..buat lagi!

Awatif mujur la ketiduran..naik pun tido, turun pun tido..bagusssssssssss..macam tau2 aje maknya tgh pening :(

Kalo dia berjaga pastu join dgn abang ngan kakak kt belakang alamatnya aku yg muntah ijau..eeeuuuwwwww..

Firstly cari masjid dulu..solat zohor asar :)



Ok tempat pertama yg kami b'henti :)..lama dah tak ke sini, tak tau mana tempat yg best, nampak ok je trus b'henti lah :)

Cuaca panas tp still rasa angin sejuk :)

Kat sini just beli FM dan stoberi (besor2 ibu jari kaki raof)..sedap dan manis giler dlm RM15..mmg mahal tp puas hati makan..patut la awatif sorang je 5 biji skali makan :)


si hadi menyibuk nk pilih FM jugak..bagi kt opah dan wan katanya :)


Lepas lepak2 kejap, posing2 sket kita ke tempat lain plak..ntah kemana kami pun tak tau..lg kete b'gerak ikutkn aje..

Nasib perut dah isi siap2 kt umah tadi..makan nasik kenyang2, takut tak jumpa kedai makan dan mmg pun :(..ntah tak berapa nk berani pun singgah mana2 kedai :(

Tapi bekalan roti dan air tetap ada :)

Lepas tu singgah ladang teh kot..beli souvenir sket, then turun ke ladang teh..bebudak2 yg nak gi tgk sgt daun teh so layankan aje :)



Possing kt atas sebelum turun :)..bebudak3 ni tak tau bahasa gayat ke?


bergambo lagi sblm turun..awatif yg tak reti nk diam ppprrrffftttt!!!




Ok...dah sampai bawah..b'sesak2 gak ngan org..ada yg nak naik, ada yg nak turun..tangga 1 aje..uuuhhhh!

 indah ciptaan Allah S.W.T

Aku ni penin yg ada pun tak abih2 dah ajak turun nengok daun teh..gayat plak tu..awatif plak bukannya nk b'dukung, nak jln sendiri ... fuhhh!!

Tu pun si hadi ada hati nk turun lagi ke bawah..tak sempat aku kata NO dia dah jatuh t'duduk..tu la..tu la..ibu belum izin dah gatai nk pegi..


T'kangkang2 la kau memanjat ye..maknya tak nolong gayat hhheeee..bapaknya lg bagussss tolong ambik gambo je..dusshhhh!!

Alya je baik sket..

'abang, pegang tangan alya ni, tu la tak nak pakai kasut spot cam alya'

Tapi abangnya eksyen takmo pegang tangan adik, last akak yg kt belakang tu tolong tolakkn badannya hhhheeee 


Sudah la sluar putih..abih kena tanah!mujur dah sembahyang..baju lebih ada, sluar je takde..

Abis je drama kt ladang teh trus tak tau nk kemana hhhuuuu..sbbkn hari pun dah petang kita balik lor..sblm tu mentekedarah MBrown dulu..lapaq giler dah..


 sampai tertido2 alya tu ha hhhhhaaaa...


Depa makan burger ngan ayam, eh bubur (utk awatif)..konon2 save perut sbb mlm kang ada open house..tp ada aku kesah? tetap mentekedarah nasi jugak..bole?

Pastu dlm kete masa turun bukit mcm nk kluar balik smua nasi..hhhuuuu padan!..baru la jd bubur MB...euuuuuwwwwww

Dlm pukul 5 baru bertolak, tak singgah mana2 dah..aku ketiduran dlm kete **tak penah2 dibuat**

Anak3 pun sama..eh bukan main seronok la raof bole la dia drift giler2 kennnn..

Sampai je umah, aku mutahhhhhhhhh..arrrgghhhh mmg tak suke!..

Lepas wash up dan solat baru pegi open house kazen raof..aku tak larat tp sbbkn perut kosong kang nak makan apa so pegi ajelah :)

Nampak mee kari, kuewtiow sup, sate, lemang, rendang, kek trus hilang penin..wahhhh heran bin ajaib kan..kan..kan..

Itu lah jalan2 cuti merdeka kami ya ado!org lain bole je melawat mcm2 tempat, kami??hhhuuuuu...sudah la naik 1 jam, turun 1 jam tp apa pun tak dpt hhhuuuu...

Honestly ni kali terakhir kot aku pegi..malas nk pegi dah..dgn peningnya, dgn sakit bontot, dgn ragam bebudak3 ni ha..

**puasa ke6..esok raya i'Allah :)**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...