CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 8 October 2014

Brg IKEA

Assalammualaikum..

Kalo dah berjalan ke IKEA mmg merambang mata la kan..sediakan duit je takpun gores kad kredit la jawabnya hhhiiiii

Disbbkn niat nk mencari rak aje kan, so jgn memandang ke lain sgt la..terus tempat tujuan..

Tp tu la namanya manusia kan..nafsu kemain banyak hhhaaaaaaa..*eh itu aku*

Aku mmg nak beli 2 pasu bunga..cari yg simple je..tujuan utama nk letak kt sinki bg penyeri katanya..beli bunga plastik spy tahan lama..

Taraaaaaaa..semangat sikit bila memasak w/pun pemalas kemain :P


 Sepasu lagi letak kt kabinet TV..sesaja bagi nampak ceria..again pilih yg simple je..mcm rumput ni ha..

Disbbkn rak yg dicari tak jumpa, tak mengapa..jln2 cuci mata pun takpe..sudahnya dlm cuci2 mata tu membeli jugak la aku..tp cari yg tak mahal sgt la..semua yg aku pilih bawah RM10 je..kesian laki ceq nk bayaq kang..

Tong sampah merah ni comei sgt kt mata aku sbb kaler merah...bole??lgpun nk mengganti dlm bilik aku dan dlm bilik hadi belum ada dustbin so beli la 2..murah je RM5/pasang rasanya..


 Then jalan2 lagi terjumpa tempat letak tisu ni ha..org lain dah berkurun pakai, aku baru terhegeh2 nk membeli ppppffftttt!!!

W/pun meja makan tak vouge takpe, nnt kita letak kt atas meja kopi..no hal bbbahahahaaaaaaaa


Rasanya itu je yg aku pilih, yg lain nafsu raof vvvavavaaaaaaaaaa..lg teruk dr aku! Tetiba beli pinggan mangkuk uols..

Padahal melambak2 hadiah kawin aritu..saja nk tukar angin katanya..beli yg plain simple je..itupun aku pujuk beli kaler ijau..

Raof ni peel dia tak suka makan dlm pinggan berwarna nak2 kaler hitam atau kaler terang...

Kalo pinggan hitam tak nampak kicap katanya, kalo kaler terang pening nk mkn..bole??

Aku kalo tak berwarna pun kemain bernafsu makan..no hal...eh???


Ini pun ijau tak berapa terang, mcm dull green gitu..mau la dia membeli..belum rasmi lagi sbb banyak benda nk di kemas bagai dulu..nnt la dulu..

Talam 2 muka atas pinggan tu again dia yg pilih..tak tau apa tujuannya..tp bagus jugak bole letak gelas dan jug utk bebudak senang ambik..

Yangggggg paling tak bole blah..bole pulak dia beli langsir!!!padahal aritu baru je beli langsir..kali ni beli kaler ijau..ok i loike 1000x..

Matchkan aje dgn langsir dark brown..


Bila dah letak langsir ijau, kena bawak turun kapet ijau la..baru padayappa sket!!



 Ok..baru nampak ceria sikit di mataku..warna HIJAU kan penyeri ruang..eh tak setuju?lantak korang la wwahahahaaaaaaaaaa...

T_______________T

9 comments:

lieyalatif said...

UIHH BETUL tu wa...tak sah tak meroyan kalo masuk ikea tu...dari tak nak beli ape2 nak beli yg dlm list ajek sah2 terbeli yg takde dlm list pun haahahahaah...tapi ape dehal..demi rumah ku syurga ku kan....yg sedap mate memandan pun kite kan...

aku rase hijau mmg memberi sentuhan yg menarik utk ruang....lagi2 hijau epal mcm tu kan....ceria jek mate tgk hah..... langsir raof beli tu mmg masuk betul ngan langsir yg lain2 tu..... nampak naik kawasan tuh....

tapi tang makan nasi tak nampak kicap tu lawak tu haahahaahah...adoiii ye laa warna pinggan pun memainkan peranan penting tu wey...baru bernapsu napsi nak makan hahaahhah

salwana nordin @ che'wa said...

itulah lieya..aku sikit lg nk meroyan tgk brg banyakkkkkkkkkkk..tp lg meroyan tgk bebudak ni yg tak diam kkkiiiii

biasanya mmg tersasar la dr list yg nk dibeli..itu biasa kan :)

ha'a aku mmg suka ijau..mmg bg warna ceria :)

mmg lieya..kalo jumpa dgn pinggan kaler itam atau terang mmg amukan je..cepat2 suruh tuko lain takpun sanggup tak mkn..alasannya senang je, tak kicap pening kepala gitu..apa2 lah!

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhh..makin santek n berseri2 umah ngn kaler hijau2an tuh..^_^

salwana nordin @ che'wa said...

akak suka iaju lily..kalo npk ijau je terus jatuh cinta :)

LINA EVERLYNN said...

wah semua brg ikea..hehehhee

salwana nordin @ che'wa said...

Hhhheee..tq

LYAfrina said...

Waaa.. brg ikea mmg cntik2.. klo kl ni tmpat wajib singgah

salwana nordin @ che'wa said...

mmg wajib singgah lya :)

hainom OKje said...

Cantikkkkk Wa...moden style gitu.... I liike tooo. Nak beli tak dapek der tengok org punya langsir pun cukupppp. Serious cantik. Bunga tu pun I loike...Lama tk gi Ikea

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...