CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 30 May 2012

buah tangan


Buah tangan dr suami slps outstation 2 hari kt KL isnin lalu..

Mmg biasanya begitu..kdg2 pegi sehari pun ada je benda yg dibeli..

Kdg2 anak3 je yg dapat, maknya tak dpt apa pun..hhhuuu..tp mak tak kisah nak!

Mana lah anak3 tak dpt, setiap kali nmpk bapaknya balik smua meluru ke pintu **maknya org t'akhir yg lari :P**..kalo tak beli s/thing mcm tak best la kan hiiihhiii..

Kali ni baba beli buku, jersi utk hadi, dress polkadot *i like* utk puteri2nya dan beg tangan fink aku punya :)

Monday, 28 May 2012

love it!!!


Assalammualaikum...

Lama tak jumpa :)

Still keletihan lepas kenduri hhheee...**macamkan dia sorang je buat keje kan hakkkkkttuuuiiii**

Hari ni baru start keje, pasal kenduri nanti2 kalo rajin kite crite..tak sempat b'gambo guna kamera sendiri so kena tunggu adik2 yg lain update dlm fb..nnt kita cilok kkkeee...

Eh tetiba ada bedak ngan syampoo apa kes???


Fall in love plak dgn bau shampoo dan bedak jenama drypers ni so harus mencuba :)

Budak3 pun suka :)

Ok tu je..bole ending camtu???

Nampak nau tak ada mood dan idea kan hhhuuuu..

**esok dan lusa kursus...arrrrggghhhhh kemalasan**

Thursday, 24 May 2012

macam2 hal bebudak ni :)

Assalammualaikum..

Semoga di hari Jumaat yg mulia ini kita lebih b'syukur krn masih dipanjangkn usia dan semoga sentiasa dlm rahmatNya..alhamdulillah :)

Eh tetiba ada gambo kek hhhhaaa..


Ok kejadian adalah pagi td aku baru t'hegeh2 buat kek utk anakanda hadi yg nak bawak ke sekolah agama petang nnt, ada sambutan hari guru..

Actually dia request kek lain tp sbbkn maknya super duper bz smalam so kita buat kek batik marie sudah!janji ado :)

Settle bab hadi..

Pagi tadi ke sekolah alya..settlekn smua yuran sampai akhir tahun, pastu sign report card katanya..tp utk budak 4 thn tak ada..periksa pun buat ikut soka ati depa je, buat rugi je nk ada report card hhhheeee...

So takpe..meh kita dengo apa la yg cikgu nk bebelkn pasal alya kan..


As expected *oh my english!* cikgunya cakap alya ni bukannya nk concentrate time blajor..tulis pun seminit dua..selebihnya dia b'sosial..mulut jgn cakap..kalo bole dia plak nk b'ceramah kt depan kelas...ohhhhhhhh anak...

Kalo dekat rumah pun malas2 rajin gitu, kt sekolah apatah lagi la..kawan ramai hhhhuuuu...

Nak compare dgn hadi dulu mmg jauhhhhhhhh sgt..**w/pun rasa tak adil plak nk buat comparison kan tp itu la namanya adik bradik spt setandan pisang, tak akan sama smuanya :)** 

Aritu sblm masuk sekolah dah bgtau cikgu siap2..'alya ni lain dr abangnya'

Cikgu pun asyik la memuji si abang yg lebih rajin, tekun dan denga arahan huuiishhh...w/punnnnnn skang kdg2 ada t'gelincir sket perangai baiknya itu **gggrrrr***

Cikgu PASTI sekolah alya ni ada higher expectation utk budak 4 thn, tapi kami makpak plak lebih relax je hahhaaaaaa...

Janji dia tau bergaul, seronok sekolah, tau baca al-Fatihah, baca apa2 doa, bole kenal huruf sket pun takpe..kalo nk anak lebih pandai better kita banyak ajor kt umah ** i wish i have more time! ** 

Tp skang utk ibu2 b'kerjaya masa agak terhad kan..mana ibu2 yg fully h/w b'syukurlah dgn nikmat yg Allah bg itu ye..jgn b'sedih jika kita tak ada kerjaya hebat, duit dan harta yg banyak :)..Allah lebih Mengetahui..

Ok dah melalut plak rasanya...cerita pasal anak2 mmg tak penah habis kan kawan2 hhheeee...

**Eh dah dekat nk kenduri ni..hhhmmmm tak sabor nk gathering2 dan b'gila2 ngan adik bradikku..**


Wednesday, 23 May 2012

dessert katanya..


Assalammualaikum..

Jgn lah percaya sgt aku serajin itu nak buat macam2 kan, kalo mak aku tak b'zikir kt telinga suh cari resepi buat dessert mmg aku tak buat hhheeee...

lupa nk terbalikkn bentuk tu hhhuuuu...hancur

Oh lupa nk bgtau minggu ni minggu kebizian *oh my english!* sbb my 3rd sista nk kawen kali ke2 :)

Oh yg tu nnnt kita cite ek..

Sbb tu la tiba2 update pasal agar2 ni ha hhhhhaaaancuuussss!..sebenarnya resepi ni baru je aku try smalam, ikut sebijik2 la resepi tu, nk bg mak utk uji rasa katanya..

Kalo ok bole jamu pd perantin belah lelaki, kalo rasa nan ado..kau jgn cari pasal nk hidang kan :P

Mak aku ni plak jenis la cerewet, b'nanah la kejap telinga dengo apa yg dia nk komen..

So totally ok..cuma lebihkn air sket nk bg lembut, ganti gula melaka dgn gula kabung..

Eh korang nk resepi?boleh :)

Aku ambik dr kak nor SECUBIT GARAM  *geng2 mat gebu jugak agaknya*

Dia punya dgn aku punya mmg jauh beza la..langit dan bumi..hhhhuuuuu...yg penting kita cuba..eh sila lah ye kalo korang nk cuba..

Siap satu dessert then mak suh tambah lagi satu dessert so kena b'jalan2 lg kt blog2 chef ni hhheeee...kalo agak malas kang, aku buat je puding karamel ok tak???


Tuesday, 22 May 2012

norma pergi jua

Assalammualaikum...

Masih lagi terkejut dgn pemergian adik ipar kpd seorg blogger bernama moon...NORMA

Saya penah post kisah norma thn lepas..

Setahun menderita cancer tahap 4..akhirnya dijemput Ilahi..

Sesungguhnya mati itu pasti!!tidak akan bertangguh walau sesaat..

Takziah kepada moon sekeluarga..

Buat rafiq **anak kpd norma dan talib** semoga membesar menjadi anak yg soleh berjaya di dunia dan akhirat :)

 Al-Fatihah

WW..nak jugak :)


Lama tak b'wordless wednesday **oh my english!**

Setiap petang hari bekerja beginilah..makan b'4 saje..bapaknya mcm biasa..sibuk hhhuuuuu

Kalo maknya malas nk masak atau bosan dgn menu yg sama baru gigih bawak ke kedai makan..

Selagi tak t'balik meja makan tu ok, kalo kerusi dah naik meja, korang bawah meja, sebelum maknya pulak naik hantu sila pulang ke pangkal jalan ye anak3 ;P...

Monday, 21 May 2012

perihal rambut


Bebudak bertuah berdua ni ha :)

Kakak alya rambut dah panjang..yey..yey..

Dandan yg aku ikat pun dah panjang..mak suka!


Dekat 4 tahun, 2 kali potong, gigih aku simpan jugak..alya ni rambut jenis lurus, tebal plak tu, kusut lagi..ntah camna nk buat aku pun tak tau :(

Macam2 syampoo dah try, siap conditioner tp still kusut..camna?camna?camna?

Tapi t'hegeh2 jugak maknya nk menyimpan kkkkeeeeee...

Aku ni jenis suka berambut panjang, rambut pendek pun ok tp takmo pendek sgt mcm lelaki, atas bahu ok sbb senang nk ikat, bila pakai tudung selesa sket :)

Sbb tu bila ada ank pompuan,biasanya aku ske simpan rambut panjang..mujur alya jenis ok je..

ibu: kakak, ibu potong rambut kakak pendek nak tak?
ayya: pincess rambut panjang, ibu tak yah jd pincess, ayya sowang je! 

Gitu arrr budak ni..berangan jd princess rambut mesti panjang, pakai gown kembang2 :)

Setakat ni aku tak nampak lg parasit menyinggah, kalo tiba2 ada parasit a.k.a kutu atas kepala mmg terpaksa cantas jugak la jawabnya hhhhuuuuu

Rambut awatif lagi tak menahan..ntah kategori apa aku tak tau budak ni hhheeee...depan lurus,belakang curly..mmg lain sgt dr abang ngan kakaknya..

Nasib bukan awan nano, kalo tak kembang semangkuk kkkeeee


Rambut depan dah panjang sgt tu..raof tak bagi potong..aku dah naik runsing sbb masuk mata..nasib la rambut tu jenis halus dan nipis, kalo keras confirm luka mata...waahhhaaaaa...

Abis kuat aku selakkn aje ke tepi, pastu sepit..eh rambut awatif pun dah boleh ikat :)..nk simpan panjang takmo potong2 :)

**rambut anak2 kowang elok, kowang buat camna ek?share arrr :)**

Sunday, 20 May 2012

t'lebih rajin plak di hari ahad ni :)

Assalammualaikum..

Kali ni hari ahad penuh dgn gambo makanan aje aci tak??hhheee

Abis seharian duk umah dr pagi sampai petang..smalam langsung tak masak so arini kita qada' :)

Hadi pun kena pulun belajor sbb isnin nk periksa..so arini ibu tolong basuhkn kasut, minggu depan sendirian berhad ye nak :)

Pagi2 hari macam biasa la tugas seorg pompuan apalagi mengemas, mencuci, menyidai, membersih dan segala mak nenek hhheee..

Bapaknya balik je masjid subuh tadi trus belikn sarapan dan lauk mentah, pastu keluar balik, ada kerja nk dibuat tambah2 dekat nk PRU ni :)

Alhamdulillah selama hampir 9 tahun berkahwin saya dah biasa dgn kesibukan si suami:)

Lepas mandikn anak3, sarapan dan hadi trus buat latihan, alya pun duk menconteng buku dlm bilik, abang suh teman..bukan teman belajor tp teman bermain!!!banyak cantik ye hadi!

Last aku suh alya pegi tgk TV..takde maknya kkkeee..

Adik atif sila tido..aku trus masak..ngam2 awatif bangun dlm pukul 11.30 smua settle..masak cepat senang :)


Menu of the day: sup cendawan, kari sotong dan keli masak cabai merah :)

Tak masak banyak sgt sbb malam kang biasanya aku masak lain..raof pun balik lambat t'ari, dia makan sket je sbb dah makan katanya..

Sementara nk masak makan malam, petang tu aku buatkn cucur bawang, sementara melayan 'wayang' di TV boleh gak buat kunyah2 hhheee...

Then sempat gak aku kukus kek coklat..sesaja je buat, lgpun dah lama tak m'baking :)


Malam tu aku buatkn maggie goreng makan dgn ayam goreng..alhamdulillah kekenyangan :)


**seharian yg memenatkn tp memuaskn hati :)**

Saturday, 19 May 2012

sabtu di playground

Assalammualaikum..

Hari minggu korang camna?

Aku biasa2 aje..tak kemana2 pun minggu ni..hadi nk periksa isnin ni..

Tapi pepagi tu bawak anak3 ke playground..lama dah rasanya tak ambik angin, buang angin dan makan angin dekat playground :)

Kebetulan raof nk b'jogging katanya..aku plak niat tu dah ada tp kang aku sama2 b'lari anak3 camna plak??hadi ngan alya boleh la kot b'lari b'sama..awatif?????hooooohhh sanggup aku menyimpan lelemak yg ada ni hhhhaaaa

Aku tak buat b'fast pun sbb raof nk bawak makan roti canai..

Sementara bapaknya b'jogging, maknya terpaksa handle anak3 bermain :)

Meh layan gambo2 yg ada ek!


Amboi kemain seronok terkangkang kakak alya hhheee..abang hadi kena jaga adik ye..



Bukan main seronok awatif..abang pun kemain terkangkang jugak..tak senonoh!mujur la pegi pagi2 hari, org tak ramai so seronok la depa :)

Kakak ngan adik main buai sama2 :)..



Kakak aritu nak pakai tudung so pakaikan lah..tak penah paksa pun dia..belum wajib pun utk dia :)


Melayan alya ngan awatif main kuda2 plak..eh abang asyik tak ada je kan..ntah kemana-mana dia peginya tp aku still nampak la hhhheee..

 Main gelongsor plak..budak3 ni aku biorkn aje main sendiri..aku duk tgk dr kejauhan je..as long as tempat tu tak bahaya lantak korang lah!

Awatif pun dah bole main gelongsor sendiri..tengok tak payah guna tangga pun kan dik hhhheeee...tak makan disaman budak ni :)





Eh bapaknya dah abis jogging, trus buat air walk..mujur la kt taman ni dah ada alat senaman utk org dewasa..pasni tak payah nk beli2 alat senaman dah bang ye..wahhhh..




Sebelum balik alya paksa bapaknya bawak main benda alah ni ha..abangnya sampai ke hari ni tak reti2 lagi main benda..badan kemain berat agaknya, jenuh bapaknya train!

Dah main dlm sejam gitu trus pegi sarapan, balik je sarapan  singgah umah mak mertua kejap..lepak2 dlm pukul 12 balik rumah..

Siap2 nk pegi 3 kenduri pulak :)..
 

 **riadah di pagi sabtu tanpa keluarkn duit pun hhheee**

Friday, 18 May 2012

walau hanya pen tapi penuh keikhlasan katanya...wahhhhaaa


Assalammualaikum..

Hari ni alya ngan hadi ada sambutan hari guru dekat sekolah memasing :)

Smalam gigih jugak maknya belikn hadiah utk cikgu cikgi..hadi request nk bg pen kt cikgunya so senang..tak payah susah2 nk pikir kan..bg skali utk cikgu alya jugak :)

Dapat omak malas nk pikir jd gini la..tunggu anak tlg fikir hhhaaa...aku mmg tak bole lawan ngan omak mia,mija,dayyan ni..mmg rajin dan kreatif tak ble blah..sungguh2 dia..korang tgk ler :)

So aku beli 2 pen/seorg kaler merah dan biru..

 

 Tag nama utk cikgu2 aku print out..tulis simple saje..


Cikgu Najatul Husna

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


Cikgu Abd Azim

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


Ustazah Shakirah

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof




SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


Cikgu Sharil

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


Cikgu Wahidah

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Nur Alya bt Abd Raof


Cikgu Rogayah

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof



Cikgu Hasna

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Nur Alya bt Abd Raof


Cikgu Rohaya

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


Cikgu Nurul (along)

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Nur Alya bt Abd Raof


Cikgu Kamal

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof


 Ustaz Akhiruddin 

SELAMAT HARI GURU 2012

Ikhlas dari: Abd Hadi b Abd Raof




Bagi keje menggunting kt abang..jgn duk saje..wahhhhaaaa..korang tengok pegang gunting pun tak brapa nk lulus..

Last omaknya yg alter balik..heror berot la abang oiiii...

Adik2 mana?ada...tak membantu langsung bebudak b'2 ni..nak2 awatif..dah jadi minah lampir aku malam2 hari smalam hhhuuuuu

Mengilai marahkn bebudak ni hhhaaa

Kakak ok sket la duk main kira2 pen pastu susun2 bagi kt ibu ngan abang...

Awatif...hhhmmmmm...ambik pen bawak lari, pastu dibaling2nya saje..tak ke histeria aku menengok!!!

Di kombahnya smua reben..sampai t'simpul mati!!!

 kemain suker dik tanpa rasa bersalah kau!

Then buat muka tak bersalah pun :)..sampaikn si hadi ckp 'ibu, tidokn la mya, adi dah runsing ni!'

Ha' a aku pun terlupa plak nk menidorkn dia, sbb ingatkn cepat abis buat smua benda alah ni tapi tidakkkkkk :)

Ok tugas terakhir yg aku buat mereben smua pen2 yg ada..utk cikgu lelaki riben putih, cikgu pompuan kaler pepel..riben pink utk cikgu2 alya :)

 
 beratur elok2 ye sbb nk masuk blog kkkeee

Cikgu alya tak ramai..dlm 3 org je..the rest hadi punya..

Ok la kot..simple je sesuai ngan bajet hhhheeee...memula ingat nk buatkn coklat moist cake utk sekolah PASTI alya, confident je smalam ingat smua bahan ad, skali telur tak ada..wwaaarrrggghhhh

Ok la cikgu smua ye..thn ni pen je ye..ikhlas dr hadi dan alya utk cikgu2 tersayang..terima kasih sbb sabar mengajar anak2 saya yg 'baik' itu ye :)

**utk cikgu KAFA i'Allah next week kot..hadi request pen marker..sonang jugak nak :)**

Thursday, 17 May 2012

luahan hati buat makcik kantin..tak lawak ye makcik..

Assalammualaikum...

Tadi kluar dgn raof sbb buaian elektrik awatif rosak , rupanya adapter rosak so kena beli lain sbb no warranty hhhuuuu...alang2 trus beli hadiah hari guru hadi..

Tiba2 raof tegur sorang makcik ni..bla..bla..bla..

Rupanya makcik kantin sekolah clifford dia dulu..makcik tu tak brapa perasan dia *ye la dulu badan jari kelingking, skang ibu jari hhhee*

Sembang punya sembang rupanya dia kenal ngan ayah a.k.a pak mertua saya..:)..maka bermula kata2 yg kurang enak di telinga saya :(

makcik: ooooo ini bini raof la, menantu afiat..bertuahnya badan ye dpt kawin ngan anak org kaya, melimpah2 duit kt tangan ye, kamu pun macam2 bole dpt..mewah la hidup..

saya: makin banyak duit makin byk belanjanya makcik..

Salam2 trus balik...koser dah nk b'cerita pasal itu smua..

Actually byk kali gak ayat  'dpt kawin ngan anak org kaya, melimpah2 duit kt tangan,mcm2 bole dpt..bla..bla..bla..' tu org ckp kt aku, byk kali dah, byk kali, byk kali..dan tak lawak langsung ye makcik!!!

Apa saya kawin ngan raof sbb dia anak org kaya, duit banyak??masalahnya anak datuk ke dia?anak tan sri ke dia, anak menteri ke?dia hanya anak kpd seorg usahawan..tu je..

Dulu dia je yg tau betapa sukarnya saya nk terima dia dlm hidup **adik bradik saya konpem ingat :)** sbg boipren apatah suami satu masa dulu disbbkn benda2 ini lah..

Ayahnya mgkn banyak harta tp raof tetap bekerja keras dan bekerja spt org lain utk bagi kesenangan dan kemudahan pd keluarga :)..kdg2 bekerja merata2, balik lambat bukan hanya sign dan terima gaji bulanan...

Berdikari sendiri la makcik..anak jantan!nk beli apa pun kena kerja cari duit, tidak m'harapkn org lain..rezeki smua dtgnya dr Allah!!!

Tak baik makcik kantin b'prasangka begitu seolah2 saya dilayan bagai bidadari..makcik kenal sgt dgn saya ke, kita ada bau2 ketiak sama ek?tak kannnn...

Suami saya selalu pesan jgn b'buruk sangka dgn org, kalo dia bukan apa yg kita sangka, kita berdosa, kalo kita sempat jumpa dan mintak maaf tak apa, kalo tak sempat macam mana?

Allah Maha Pengampun..jika kita berdosa dgn Allah tentu Dia ampunkn tp kalo berdosa dgn manusia belum tentu dimaafkn :)

Ok..saya takmo sangka buruk ngan makcik dan saya maafkan :)

Mmg saya dibesarkn dlm keluarga yg mmg kurang senang a.k.a kaya raya tp alhamdulillah besor dan jadi org jugak kami 7 beradik..kami je harta mak abah yg ada..

Once saya berkawin ngan raof baru rasa apa itu 'kesenangan dan kemudahan' bukan kemewahan ye makcik kantin..

Baru saya merasa b'kereta ke sana sini *biasa naik bas*, McD, KFC, Pizza, pakai baju baru time raya, h'bag, kasut, underwear bertukar dsbg...

Tak percaya? buat apa saya nk menambah dosa sedia ada dgn menipu lagi!

Saya bersyukur sbb dikurniakan seorg lelaki a.k.a suami yg tahu t'jawab sbg suami dan bapa pd anak3..smua benda disediakan setakat kemampuannya, aku ibarat cuci kaki saje bila masuk dlm hidupnya..

Alhamdulillah dia tak penah menyusahkn saya utk memikir pasal beli rumah, beli kete, duit makan, duit belanja dapur, duit sakit, duit belanja sekolah anak3, insurans dll..dia akan sediakan..sbb itu apa yg dia nak beli selagi tak merugikn aku tak masuk campur :)

Kete dia beli even kecik dan murah *myV* hanya utk memudahkn saya menguruskn anak3, dia sanggup beli kereta reput arwah toknya di kala tak ada org nk jaga elok2 hanya utk urusan dia kesana sini..

Di touch-up elok2 spy ada kenangan arwah bersamanya..sikit saya tak dengki malah b'bangga dgn dia krn sayangnya dia dgn datuknya..bukannya kami b'mewah dgn adanya 2 kereta!

Nampak senang kan..alhamdulillah mgkn saya agak bernasib baik dan rezeki saya :)..

Tp taukah spjg b'kahwin saya tak penah mintak duit dr dia utk beli apa pun..kalo saya yg nk belanja sendiri *dgn izin raof*, duit saya sendiri kluarkn..**bole tanya dia sendiri**

Kalo dia yg bagi baru saya ambik, kalo dia tak bagi saya tak akan mintak w/pun saya tau saya bole buat begitu..tp mgkn sudah biasa, dulu belum kawen dgn abah pun susah nk mintak duit :(

Lagi melimpah ruah duit suami kt tangan saya ke????

Saya pun keje makcik tp raof tak usik pun duit saya, kecuali dia tak cukup baru saya top-up mana yg kurang..

Rezeki gaji saya byk pd mak abah dan adik2..raof pun tak bole p'tikai sbb itu duit saya dan dia paham kesusahan mak abah saya..kami adik bradik yg bekerja bantu keluarga spy hidup mereka lebih senang w/pun tak banyak tp alhamdulillah cukup :)

Kami tau mak abah bukannya nk rumah beso, kete mewah cukup ada belanja utk makan dan minum w/pun jauh di sudut hati mereka teringin :)..i'Allah ada rezeki kami sediakan :)

Last but not least...

Makcik kena ingat..itu adalah t'jawab suami..tak payah nk dengki sgt dgn saya..sah2 dia suami saya dan saya isteri dia..

Tugas saya menyerah diri padanya, menjaga anak3 dan hartanya dgn baik :)

Even dgn anak3 pun saya pesan spy jaga harta2 yg Allah bagi pd baba..mudah2an depa faham :)

Alhamdulillah smua yg ada skang pun smua hasil titik peluh dia dgn izin Allah S.W.T..satu hari nanti smuanya akan kembali pd Allah jua..bila meninggal apa pun tak bawak :(

Lagi satu t'jawab dia pd mak @ mak mertua saya..itu antara dia dan mak, sejujurnya saya tak penah masuk campur cara dia layan mak..*alhamdulillah baik saja* sbb hak saya dan anak3 telah dia jaga dgn baik..*saya pun ada adik lelaki dan anak lelaki*

Tau kenapa saya terima raof suami saya skang? sbbnya mudah aje


DIA JAGA SOLATNYA
DIA TAK MEROKOK

Paras rupa mmg tak ada..cuma sedap mata memandang aje :)

**no offense to my dearest friend :)...saya jarang b'cerita cerita begini sbb org tak suka kan tp org selalu b'prasangka buruk dgn saya..saya tau rupa saya buruk tp...tak baik tau kutuk2 saya hhhhhuuuu**

**saya tak ada harta langsung, setakat ini anak3 adalah harta saya paling berharga :)**

Wednesday, 16 May 2012

iqra'...bacalah..

Assalammualaikum...

Jarang tgk budak b'dua ni baik2 pakat gini, so bila nampak trus nak abadikn dlm blog..wahhhaaa hover mak korang :)

Biasa masing2 takmo kalah, asyik nk menang b'gaduh sesaja kan..mak yg penin anak2 oooiiii...

Smalam hadi tak ada keje sekolah so aku suh baca apa2 buku atau buat apa2 latihan..jgn m'gatai nk tgk TV..dia pilih baca buku cerita..ok go on...mak nk mandi sembahyang jap nak...

alya skang camera friendly..dulu kemain susah tau!si awatif plak tgh usha benda yg nak disemakkn..baguss sgttttttt....

Abis je keje cari awatif, nak tidokn dia..jenguk bilik hadi tgk dia tgh bacakan crite kt alya..bukan main m'datar je bacaannya hhhhhaaaa

Kalo ibu confirm mengantuk sbb abg tak reti nk baca cerita kkkkeeee..

 b'sungguh2 abang b'cerita

Tapi si alya tu tak kisah pun, kang dia tak paham dia tanya, kalo kita tak paham pun dia akan tanya jugak :P

Eh adiknya mana?

Tgh memanjat katil kakak sambil bawak botol susu kakak yg dah basi..nk landing minum..banyak cantikkkkkkkkk!!!!


Terus aku ambik melalak2 menangis kkkekeee...


Kakak la punya pasal, dah minum susu tak reti2 nk bawak ke sinki...hai la alya...

**hari ni hadi suh belikn hadiah utk cikgu2 dia..besok ada sambutan katanya..ok..sbbkn bajet tak brapa ada mak beli hadiah murah2 saje ye nak..janji ikhlas...wah gitu**


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...