CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 16 July 2014

Ruang rehat raya

 Assalammualaikum..

Nak jugekkkkk raya ujung2..*rollingeyes*

Kali ni nk citer pasal ruang rehat a.k.a ruang tengok TV la lebihnya..rumah aku ni ada tangga dlm 2 anak tangga gitu..so bila naik dah ada ruang...jd tetiba berlakulah separation antara ruang bawah & ruang atas..

Biasanya org letak meja makan tp kami tak nak letak TV dlm ruang tamu so jadikan tempat ni ruang menonton dan berehat so kalo org dtg tak ganggu nk meyembang gitu tp dengo dan npk jugak TV kekdahnya..pppffftttt!!!

Kt sini tak byk sgt perubahan..sama mcm dulu cuma bhgn TV tu kita cat kontra dgn warna dinding lain tp masih serasi..so pilihan kaler as i said..raof punya pilihan tp yg ni i loike..

Warna mcm turquoise, warna petronas camtu..

 

Dulu kt dinding ni ada sticker so kali ni simple je kita letak jam IKEA baru beli padahal melambak2 jam..salahkan raof yg pantang menengok benda2 cantik kt IKEA..*rollingeyes*

Gemo beno beli yg tak bernombor, terbeliak2 bijik mata aku nk menengok dah pukul brapa..gggrrrrrr

Dulu berangan2 jugak nk buat frame TV tp tu la kos jugak tu tp lebih moden kan?tp simple gini udoh la sesuai dgn bajet yg ada..

Then kita beli rak TV baru..jenis mendatar camni kaler hitam, ruang luas skit..again aku suka putih tp biasalah best man win katanya..hari2 nampak berhabuk nyampah aku nk mengelap!


Katanya nk match dgn kusi merah dan TV..

Atas rak TV tu, ntah nk letak apa..ingat nk letak pasu kecik kt situ tp memandangkn ada anak yg super duper aktif terus hajat terbantut..

Ke elok biar kosong je?

Kerusi merah ni mmg pakai yg lama..dulu ada aku up entry pasal beli kerusi ni kan..apa? tak tau? amboi anje sgt ni..baca sini!wahhh paksaan hhheeee..

Kenapa merah? well u know me, kalo tak menyegholang kata org perak tak sah la aku hhhheeeee 

kami ni mmg gemor menengok benda2 perhiasan rumah ni tp tu la, kalo ada bajet mmg membeli, menukar segala..kalo takde cuci mata udah..entry cuci mata..

 
Bidai belakang tu pakai yg lama masih elok..

Bantal dan kusyen tu sengaja aku tambah, pakai yg lama elok lagi, nk letak mana? so pakai aje la buat2 cantik w/pun ntahhapahapa je aku tgk hhhaaaa

Letak kapet ijo lama kt sini bg ceria sikit..raop kata ok..lgpun tempat berehat, biorlah ceria sikit katanya..
Wall of frame tetap sama..just tambah 2-3 bingkai lagi..ni gamba raya thn ni coming soon, ntah mana pulak nk letak??hhhmmmmm

 

So inilah keseluruhan ruang rehat kami yg kecik ini..tak mewah mana, tak besor mana..aku suka lepak bhgn sini compare ruang tamu sbb ada TV..bole??


Kecikkan?sekangkang semut je ni ha!

Anak2 pun suka jugak, selain tgk TV, main game, sepahkn mainan pun bole..fffuhhh!!

Raof dia suka ruang tamu..lepak sambil main hphone..siap tertido2 kt situ..lantaklah!

Ok..itu aje deco2 raya katanya..

T______________T

4 comments:

Nad MamaZN said...

emm cantek
tema kalerful
nampak ceria dan bertenaga
takde la suram jek
cewahhh kalah juri profesional hahahah

lieyalatif said...

simple but nice beb...

aku pun setuju ngan ko wa....ruang tamu ngan area tgk tv kalo leh asingkan sbb kite amik contoh bile org dtg laaa..tetamu kt ruang tamu pastu anak ko nak tgk tv ...tak ke tak best disitu....mcm umah aku hall bawah mmg tak usik..khas tuk tetamu jek..... hall atas tempat kiteorg lepak2 tgk tv...same laa mcm ko...nak sepah kan mainan pun takde hal yg penting tak kaco area tetamu kat bawah heheehehehe

aku suke konsep kusyen ko tu...kalerpul....dgn bantal2 yg lain2 kalernye...karpet pun cantik....mmg pandai korang laki bini match2 kaler....

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhhhh..nad mmg juri profesional ni..
tq..yg penting ceria dan bertenaga gitu..kata ruang rehat ye dak?hhiii

salwana nordin @ che'wa said...

tq beb!

itulah kalo bole kita asingkn ruang tamu, ruang makan dan tv..kalo rumah aku beso pun aku make sure raof asingkn gitu..

aku mmg tak suka kalo nk melepak duduk ruang tamu..kalo tak menyemak takpe..kang kalo org dtg dah 1 hal mengemas kan hhhaaaa

kusyen tu pakai yg lama lieya..sarungnya aku beli colourful hhiiii..well u know me ahakkssssss

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...