CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 15 July 2014

tudung raya..

Assalammualaikum..

Lagi tak raya, lagi tu meroyan pasal raya *rolling eyes*

Aritu ke hulu ke hilir mencari tudung anak2..actually utk alya je, adiknya tu on off tp bila tgk kakak bertudung dia pun nak jugekkkkkk..

Alya skang dah mula diajar pakai tudung kalo kluar berjln, biasanya jauh2 la, kalo dekat2 kdg2 nak kdg2 taknak..aku tak paksa sgt..jgnlah samakan aku dgn org lain, lain org lain caranya kan..

Dan aku tak kesah pun camna cara korang mula nk train anak menutup aurat..anak korang kan..

Ok..mmg melambak2 tudung kanak2 kt pasaran skang, mcm2 fesyen..

Tp jenis aku ni tak suka budak2 pakai over sgt, lebih prefer plain, kain denim atau cotton, kalo bole syria, tp alya suka awning pulak..simple is nice..budak je kot, kang dtg rimas smua terbang hhhhuuuuu

Nak cari yg simple tu la yg susah..dpt jenis aku ni cerewet plak..itu tak berkenan, ini tak berkenan..mendapat lah!


Sudahnya mencari online, nk tempah mcm tak sempat *biasa tempah*..aku beli kt princesslilzahra ni..mmg biasa beli kt sini, jahit kemas, kain best dan sesuai je utk alya..

Itupun kaler apa yg aku nak takde so beli la apa yg ada dulu..dapat la 3 helai, yg 2 lagi tu ala2 paridah tu beli kt bazar ramadhan, yg plg simple dah tu sbb nk matching kan jugak dgn baju..

Tp jenis paridah ni mmg singkat2 bebeno kot..tak lama la alya pakainya..

Kt lilprincess harga mmg agak mahal sikit la tp in syaaAllah berbaloi2 :)

Kt sini pun ada jual dress dan jubah utk kanak2..cantikkkkkk :)

Kalo korang nak bole lawat fb depa ye..bole la anak2 pomp kita melawa di hari raya nnt..tp cepat sold out, konsepnya sapa cepat, dia dapat la!


Ok close up sikit..siap ada phone..bole call atau sms :)

Oh ye..1 lagi butik tudung kanak2 yg biasa aku beli kt Butik Inspirasihana..

Aku terjah kedai je sbb dekat..
 
Lawa2 gak...
 

4 comments:

lieyalatif said...

alhamdulillah.... dari kecik laa kite didik kan wa...bagus2.... moga jadi mcm mak die....tenang apaknye ha heheeheheh

aku pun ikut survey link2 yg ko bagi nieh...mane tau leh tambah koleksi miamija....dieorg ni keluar tak pakai tudung lagi....tapi kalo ke sekolah tu mmg pakai ler.....thanks beb share link ni...leh aku cuci mate sat...asek soping barang maknye ajek kan sesekali kene tgk barang anak2 plak heheheeheheh

salwana nordin @ che'wa said...

biasa la lieya..budak2 kan..kdg depa nak, kdg tak nak..kita ajar la sikit2 kan..aku dulu pun remaja pun tak bertudung sgt pun..jahil sungguh waktu tu hhaaaaaaaaaa

takpe lieya..depa belum akil baligh tp kita asuh la perlahan2 ye..aku tak penah nk pandang serong pun :)

aku ni pun baru nk belajar mengasuh anak pompuan sulung :)

ok..kalo berminat bole beli kan buat koleksi miamija..

Nad MamaZN said...

tu la kan...
tak suka bebudak klu bertudung yg ikut fesyen sangat ni..bertingkek2 la, menghelip la... biar simple..budak je pun..lgpun bukan nak ajar anak melawo, tp nak ajar anak tutup aurat, ye dok?

salwana nordin @ che'wa said...

setuju sgt nad!!bukan nk melawa tp mengajar..

tp lain org,lain la caranya kan :)..tak la nk salahkn..

saya mmg suka simple..dgn budak2 mmg tak bole over sgt kang depa cepat runsing hhheeee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...