CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 24 February 2016

pekabar semua???

Assalammualaikum..

Lama tak nampak kan?? 

Aku ada aje..gemok mcm biasa..eh???

Kemalasan satu hal, sibuk pun satu hal..hadi dah darjah 6..korang paham2 la..

Bukan dia je sibuk, dgn makpak sekali terpaksa jd lipas kudung..

Takpe demimu anak...wahhhhh novel sgt ni!

Harini random aje la ye..malas nau mak kau nk menulis ni..


Alhamdulillah..dah start bacaan utk awatif..tiap2 mlm at least 2 m/surat..kalo maknya letih, passing kt abang, kalo tak kakak..berebut2 diaorg ni nk ngajo adiknya..


Bawak anak3 gi library..aku ni jarangggggggggggggg ke tak penah bawak bebudak3 gi library..jgn ty kenapa?hhhaaa..kalo ikut diaorg suka aje, byk buku, sunyi, selesa, sejuk dan seronok la maknya tak bole menyinga dlm ni! lepas ni aktiviti library kena ada dlm list aktiviti..fuhfuhfuh..harap istiqamah! 


Haritu layan citer Tamil kt astro citra tajuk I..wowwwww best giler, citer ni 2j lebih tp serius tak bosan, ending mmg korang takkan sangka2 punya..aku ni pelayan citer tamil, siapa suka kita geng wwwaaahhhaaa..hero tak ensem tolak tepi, heroin kena lawa sikit la, tp takpe janji plot citer kebabom!siapa nk layan bole tgk kt utube..taip vikram film tajuk I ok!!


Afiat's Family Dinner (staff dan keluarga) bulan lepas..raikan dekat Cafe Kampung area pekan je..Alhamdulillah semua berjln lancar, habis la seekor kambing panggang, cabutan bertuah dan makan2 je..


Haritu masak daging kicap letak sesudu paste hot pot..uuiihhhh sedap jd kuah kicapku..tak la HOT sgt sesudu tp kalo letak bebanyak tak sedap..serius..paste ni aku beli masa pegi Padang Besar haritu, paste dr Thailand ni..


Setiap malam Isnin & Rabu kena paksa temankan 'si dia' ni lepak sambil tunggu alya,awatif taekwando, abg hadi tusyen mlm kt sek..aku ni badan je melepak tp fikiran duk fikir kain tak bersidai, tak berlipat..ooiiii byk sgt keje nk buat hhhhuuuu..dah la pukul 10 lebih baru selesai bebudak3 tu..tp dlm letih2 kdg2 sepinggan nasi gak aku hadap..#akupenggemukygntahbilanakkurus

Ok tu je la buat masa ni yeh..jumpa lg 2 minggu lagi kkkkaaaaaaaaaaa..aku nak layan citer Tamil sat..jenuh nk paham, subtitle takde ma..pppuuuiiiii!!!

8 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

che wa... lamanya tak update...
bagus bawa anak2 pi librarykan .. kat umah aku jauh.. (alasan)hahaha

weii.. nak bg tau.. ko kenal zaimah tak? awal bln ari tuh husband dia meninggal.

salwana nordin @ che'wa said...

ha'a mcm2 hal nk kena settle :)

innalillah..

NanyFadhly said...

Bestkan bawak anak2 gi library tu tapi tulah kita pun sibuk ade hal lain nak buat gak..takperla, moga Che'Wa diberi kesabaran dan ketabahan memebesarkan anak-anak.

salwana nordin @ che'wa said...

itulah nany..kalo tak sibuk mmg bawak..

Alhamdulillah tqsm nany atas segala nasihat :)

lieyalatif said...

hahaahah ye la ko gemok....menten jek tuuu...ehh jgn gemok ade isi pastu tak bagi tau aku plak...aku sentap 44 hari nanti tauuu ahahahahaah....

ye laa ko ade anak bujang nak upsr kan...mmg sibuk wey...dgn tusyen kat sekolah die lagi...takpe2, selagi ade kudrat buat yg terbaik beb....

bagus wa, dah start bacaan tuk wawa..... sikit2 pun dpt 2 muke surat sehari pun jadi laaa...lg pun budak2 ni takleh push sgt...asalkan die hepi kite ikutkan ajek....lg punskrang ni mcm wajib plak sebelum masuk darjah 1 kene pandai membace kan...risau kalo masuk darjah 1 tak pandai membace lagi....takut ketinggalan...

weyy gitu le perangai mak2 kan...lepak2 tapi tetap pikir kerja kat umah tu hahahaahahaha...naluri seorg ibu dan isteri....nak buat camne kekekeekek

salwana nordin @ che'wa said...

HHHHAAAAAAAA..cukup 44 hr ko sentap dah mcm berpantang..ko tu nnt tau2 dayyan dah ada adik..sentap aku 45h..lebih sehari dr ko hhhhiiii

ha la lieya..risau aku upsr taun ni, dgn format baru, otak pun kena berpusing 360 darjah gak..doakan kami bertabah ye lieya :)

aku dah start reading..tercabar tgk dayyan dah pandai sgt so mencabar dirilah..bukan dengki lieya, cuma ambik semangat dayyan :)..mmg lieya skang ni konsepnya masuh darjah 1 kena pandai 3M..kalo tak ketinggalan lah..itu nasib dan rezeki anak masing2 la..kengkadang bukan bebudak ni kurang cerdik, cuma lambat dapat je..apa2 pun doakan yg terbaik utk semua ye lieya :)

LYAfrina said...

LYa sbulan skali bwk fasya g library... salah 1 faktor sbb fasya bsemangat nk penuhkan projek buku nilam dia.. hehe..

salwana nordin @ che'wa said...

ok la tu lya..budak2 mmg suka pegi library agaknya kan :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...