CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 7 December 2015

shopping akhir tahun kot...mood republic tour perak



Assalammualaikum..

Kemana hari minggu2..ada yg dah start cuti2 malaysia pun kan..kami jugak yg masih bercuti di rumah sendiri hhhuuuuu

Walaupun tak gi bercuti, bab bershopping laju je aku..#moodrepublictour uolssss..

Kali ni diaorg buat kt Perak..giler tak pegi, harusssssss pegi..


Mcm biasa bukan main sesak lagi..bukan je org perak, tp ramai gak dr luar kot sbb ada yg jd personal shoppper tlg belikan utk yg oder dr jauh..

Aku dah aim a few booth nk terjah, sblm pegi review dulu ig masing2..aim apa yg berkenan nk beli, grab terus bayar..senang..

First day bawak anak3, alya nk beli shawl kt booth YattHamzah..dia dah biasa pakai shawl yatt dan suka so terjah ke situ dulu..

Last shawl awatif dgn aku selai je beli, then terbeli dress nusaibah utk depa b'2..lama dah nk beli, tp kalo beli online mmg mahal, kt situ murah ya amat..bagussss... 

Bergambor la sekeping..serius lawa giler yatt, tinggi pulak tu, dgn peramahnya, baiknya..alahaiiiii..dah mcm model dgn bibik tukang jaga anak2 yatt je tp ada aku kesah..ko ada????wahhhhaaaa


Pusing2..grab lagi selai jubah aku dekat calaqisya..sbb dah tgk dlm ig, ambik terus bayar..pusing2 jap terus balik..padahal byk benda nk tgk tp tak tahan sesak, bawak anak lagi..ayooo..

Esoknya hari ke2 try ajak raof lagi sbb tak puas smalamnya..eh mau pulak dia, kali ni gi b'2 je, anak2 tinggal jap umah mak mertua, diaorg penat jugak sbb baru balik kelas taekwando..

Kali ni mana yg rasa berkenan dan tak sempat nk ambik semalam terus beli..pejam mata je bayor pppffftttt!!!

Itupun lagi beberapa jam nk abis tgh mlm, diaorg buat happy hour giler2..menangis tgk harga la..murah giler!mmg tak la aku nk berkampung kt situ kan..
Lama tak shopping brg sendiri sbnrnya..reward utk diri sendiri kononya, tak usah kedekut utk diri kita kan..yg penat kita, yg gembira pun kita :)

 


Hasil borongan..brg sendiri dan brg gegurls jugak tu..beli jubah dan blouse labuh je aku, pastu borong shawl yatt utk alya sbb dia suka pakai, nk cari shawl aku dah malas sbb dah malas nk pakai inner, skang pakai 2 loops je senang..

Untuk boboi yilek pocchik!!nasib la..la..la..gegurls day katanya hhheee

Korang kalo nk follow kemana Mood Republik Tour lepas no just follow je ig diaorg, fb pun ado..untung2 sampai kt tempat korang kan..

Ok la itu je nk citer..pasal shopping laju je kan..hhhikkhikk

Kredit

@jubahsouq
@sucibyyatthamzah
@calaqisya
@hijriahome


6 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

amboi chewa kemain ko shopping sakan... betul tuh masa ni lah nak reward untuk diri sendiri...

salwana nordin @ che'wa said...

hhhaaaa..takde la byk mana..usha dulu mana yg berkenan kt ig, grab terus bayar..kalo meronda lagi, lagi byk membelinya, lagi byk la duit yg abis hhhuuuuuu

lieyalatif said...

waaahh wa pergi gak yeak...tgk jek member upload kat fb...mmgh sakan soping dieorg...temasuk le ko yeak wa...ye laa murah dari biase rugi tak beli kot...lagi pun kalo tak kite reward diri sendiri lepas penat2 keje sape lagi kan....dgn keadaan sesak2 tu takkan nak balik tgn kosong kan.....

aku tgk yg kat pwtc ari tu mmg tak gamak pi.... eh ye ke kat pwtc...lupe laa tapi tgk dr gambar kat fb mak oiii sesak gile2...mmg surender laa nak piiii.... aku ni kurang daya tahan lasak sikit hahaahahahah

mesti lawo2 hasil rembatan ko kan...meriah tgk paper beg tu....auwwwww!!!

salwana nordin @ che'wa said...

harussssssssssssss pergi lieya hhhaaa..susah diaorg nk turun perak..

mmg sesak wehh tp alang2 dah masuk kena la beli 1-2 brg gitu konsepnya..

skang ni diaorg tour pwtc rasanya..apalagi lieya terjah..melambak2 shawl/tudung/dress/kurti/jubah..hg biasanya happy hour lagi murah giler hhheeee

aku pun memula mmg surrender gak lieya..tu yg aim mana yg nak beli, grab terus bayar then balik..mmg tak lama nak2 kalo bawak anak, masa pegi ngan raof pun tak lama jugak..pusing2 masuk 2-3 kedai balik..

jadilah..jgn tak merasa hhheee..

paperbag mmg cantik2, rasa nk kunyah2 je..diaorg tak bg plastik aku tgk hhhaaaaaa

nnt ada masa aku OOTD hhheee

LYAfrina said...

manyakknyer sopimmm..
xpernah pergi..sbb tlalu ramai org..huhu

salwana nordin @ che'wa said...

mmg ramai lya..better pegi sorang diri..senang nk menyusup sana sini :)

akak ni jenis dah set nk beli apa, cari, bayar dan balik..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...