CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 13 December 2015

aktiviti anak3 sepanjang cuti..nasib la

Assalammualaikum..

Sihat ka?Alhamdulillah sihat tu pun satu nikmat kan :)

Rajin pulak aku nk update blog..ini satu keajaiban hhhhhaaaaaaa..apa aktiviti korang cuti2 ni? kami duduk rumah je, anak3 je penuh dgn aktiviti 2-3 minggu ni..

Depa ni terpaksa ditinggalkan kt rumah, siapa nk jaga kan?but its ok depa dah biasa berdikari sendiri..inshaaAllah..tawakal je la..suruh duduk nursery alya ngan awatif tak nak sbb abang ada..

So start 30/11 aritu masing2 dah ada aktiviti pagi nk diisi..duduk rumah pun tgk TV je korang kan..

Abang hadi 2 minggu ada kelas tambahan kt sekolah..adik2 kami hantar ke Pogram Jom Ngaji kt masjid..thn lepas pun diaorg dah join so thn ni join lg sekali..


Kelas hadi ngan adik2 dia start pukul 8-12tgh, senang satu jalan je..bukan main kelaparan lg bila balik rumah sampai tergesa2 aku nk masak nasi, lauk pauk mmg terpaksa beli la kt kedai..


thn depan tak tau lg, ingat nk hantar kelas mengaji al-quran pulak..tgk la camna..

 Bebudak3 ni pun kami masukkn ke kelas taekwondo jugak..dgn awatif sekali..lantaknya! dia ok je, nak je pegi..dia apa jugak aktiviti abg dgn kakak mmg nk join..


Ada benda bole lepas, ada benda tak payah la join kan..tak sepadan dgn umur..tp alhamdulillah dia ok dan happy je..

But being awatif..kalo tak fokus bukan dia la, main2 je banyak..ada je aduan dr kakaknya..hhhmmmm..

Kelas ni 2x/7day..nk pegi lebih pun takpe..mcm depa kelas Isnin & Rabu (mlm)..hari minggu Sabtu (ptg)/Ahad (pagi)..masa cuti sekolah ni byk la masa, esok dah start sek tak tau la camna jadualnya..

Hadi tu mcm lambat sgt dah hanto kelas tekwondo, ada sethn lebih je lg..pastu kalo result elok nk anto asrama pulak..adik2 takpe la jauh lg perjalanannya..

Habis kuat pun Sir yg ajar tu kata, hadi sampai tali pinggang biru kot..hitam merah tak sempat hhhuuaaaa..

Takpe la rezeki takat tu kan..babanya la nk anto awal nk anto awal sudahnya ada je alasan..hhhmmmmm

Gitulah..

Anak2 korang camna?

8 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

waalaikumussalam..

cuti sekolah ni ada juga aktiviti Adam dan Rayyan

Adam - minggu pertama cuti sekolah ada tuisyen sekolah
start 7hb tuisyen kat rumah plak

Rayyan - baru start minggu lepas tuisyen gak bagi mantapkan BM,BI dan mate dia..
yelah tahun 1 sekarang kena tau nanti kesian klau masuk sekolah br nak blaja membaca semua.

minggu depan aku start amik cuti seminggu sambung sampai 28hb sbb Rayyan ada orientasi Tahun 1.

salwana nordin @ che'wa said...

gitulahhhh kan..penuh aktiviti diaorg cuti ni..kita dulu cuti duduk rumah, main, mkn, tido hhhhaaa

skang ni..byk sgt input tak elok yg masuk so reda kan sikit dgn benda2 berfaedah..

aku pun ntah bila nk bercutinya..no planning, kesian jugak anak3..hhhmmmmm

lieyalatif said...

same laa wa, aku pun tinggal jek budak 2ni kat umah....okeh jek..asalkan mkn semua cukup kite sediakan.... ye laa nak dok taska dah besar lgpun... caj plak mahal...nak tgl kampumg mmg tak le aku...aku tak mo susahkan mak bapak aku...sian dieorg ......

bagus akviti2 yg ko isikan utk dieorg nieh....aku pun nak anta dayyan pi tekwando tapi tgk budak sorang tu kecik mcm tak cukup zat jek so aku tangguhkan laa hahahaah kang ade melayang kene kick kang ..... bagus ko anta budak2 nieh.... seronok tgk bile bertukar2 belt tu...caiyok2.....

salwana nordin @ che'wa said...

itulah lieya..tawakal je la tinggalkan anak3..mcm ko ckp sediakan mkn minum cukup inshaaAllah..

betul lieya, nk bg makabah bela kesian diaorg..

aku memula risau gak nk anto awatif tp dia bukan bole tgk abang ngan kakak buat apa2, smua nk ikut..

sudahnya lantaklah!!hhheee

itulah..saja nk bg depa seronok dan protect diri..

Chekgu Azrine said...

cuti sekolah ni kalau ada kena beli brang2 kat luar e=memang tinggal je bdk2 ni kat rumah..kalau bwk yg kakngah je.sebb blh tolong angk2 barang..buat teman kita je...hehehehe

LYAfrina said...

fasya pon msk taekwando..at least bgus utk perlindungan diri dia

salwana nordin @ che'wa said...

cikgu azrin, mmg tawakal je tinggalkn anak3..diaorg pun dah biasa :)..kalo jauh2 jarang tinggal, mmg bawak, kalo dekat terpaksa tinggal

salwana nordin @ che'wa said...

fasya pun masuk tekwando ye..kan bagus utk protection dan fokus diaorg sbnrnya :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...