CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 16 December 2015

petua

Assalammualaikum..

Harini aku nk bg petua yg simple dan jimat..bahan2 semua senang dapat dan murah..wahhhh mcm mak2 sgt ni nk bg petua bagai..

Resepi aku ambik dr FB Nurul Diana tu la..dia yg hasilkan rasanya..so masa tgh viral tu screenshot je..tqsm pd tuan resepi yg sudi share petua ni ye..

Murah rezeki awak :)
 


Ok bahan2 korang bole tgk resepi yg dia bagi..cara buat pun dah dia bagi, sonang sgt tu sambil2 lipat kain je bole buat..eh..cuma add on manjakani atau sireh untuk effect lebih mengetatkan katanya..

Ini aku punya..

 

Hasilnya..
 
 

Kalo ikutkan resepi tu ada ibu gula tp aku tak letak sbb tak beli, tak tau nk beli kt mana pun hheee..so aku gantikan dgn madu dlm 2-3 sudu..

Rasa????

Eh sedap je cuma biasalah rasa halia, serai tu kan kuat..tp wangi sgt bila ada bau daun pandan :)..sekali minum je, jgn duk rasa sikit2 kang tak lalu la hapa..chill la kita kan pomp rasa lebih teruk dr ni pun kita lalui kan..wahhhhh psiko!!!

Cubalah ye kengkawan..utk kesihatan dalaman terutama utk rahim kita kan :)

Tak rugi pun cuba :)

8 comments:

lieyalatif said...

laaaaaaaa wa baru bace pagi tadi kawan aku tag.... konon nak cube gak....esok pi manda aku nak cari gula batu tu.... pompuan ni payah kan...byk kene jaga...lagi2 part dalaman....almaklumlah nak pakai lame huhuhu

tapi aku ni bukan leh caya...baru2 bace mmg excited nak try...ntah esok kat alamanda kelain aku beli barangnye kekekeekekek

salwana nordin @ che'wa said...

hhhaaaaaaaaaa...aku kalo senang gini rajin la try..sebulan sekali ok la..kalo kena tiap minum berhari2 rasanya muntah gak aku..

niat dah ada tu lieya..teruskan, ko ni bukan bole, berjalan2 ke lain peginya beli..mcm aku gakkkk eh???

lieyalatif said...

ala wa, aku takde laa ajar dayyan beriya...kat cic ade buku2 bacaan die sendiri....tapi kat umah aku ajar dayyan pakai buku2 kakak2 die mase kindy dulu...dari terbiar kan baik aku ajar...aku gune utk BM (bacalah anakku).... utk BI (peter and jane .... read easy)....

ko kan tau aku ni kejam..biase mmg aku ugut die nak main game ke ipad ke bace buku2 tu semua dulu...so mmg tiap malam mmg wajib le die bace buku tu selain dari ngaji....

ko pun leh ajar...budak2 ni mcm sponge beb...umur2 mcm ni dieorg serap semua...lama2 nanti mcm dayyan gak dari suku kate leh membace ...dayyan ni pun ade konpius2 gak kdg2 tu...biase la budak2 kan...nanti ko try key....

Usmi Hikma bt Rusfan said...

Baru terbaca kat fb 2 hari lepas... sbb ko dah buat aku nak try gak ler.. skrg badan selalu sakit2 masa tgh period pening kepala... huhu tua beno rasanya... sakit sana sini...

salwana nordin @ che'wa said...

ok lieya..thanks for the info..aku ni risau betul dgn awatif ni..kurang fokus sikit dia..alhamdulillah suku kata tu dah lepas tinggal nk gabungkn jd ayat tu..

ok nnt aku try beli buku BI peter & jane tu..

betul la lieya..budak2 besar ni ajar apa pun cepat dpt diaorg tp mmg kena sabar..

fuhhfuhhfuhhh..doakan aku berjaya lieya hhheee

salwana nordin @ che'wa said...

try la qema..aku dah try..mmg lepas ni lepas period je aku minum benda alah ni..harap2 bersih la rahim aku, badan pun kurang berangin sikit sbb asyik sendawa je lepas tu..serius betul :)

LYAfrina said...

waaaa...nak kena cuba jugak ni

salwana nordin @ che'wa said...

sila..sila..lya :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...