CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 17 June 2015

Ramadhan pertama tanpa gambar gitu...

Assalammualaikum..

Semua pun update Ramadhan pertama..aku pun tak nk kalah walaupun risau 'best friend' kita dtg balik ni..semalam dah mandi..tetiap thn ni gini la, hari pertama je kantoi..nnt confirm solat raya pun tak dpt..alahaiiiii :(

Dpt la bertarawikh tp kt umah je dulu sbb smalam jugak la anak2 keje sekolah melambak2..mmg tido lambat semalam..

Kesian pulak kalo nk tinggalkn depa..

InshaaAllah lepas ni bole berjemaah kt masjid..mgkn pegi dgn raof b'2 & mgkn bawak anak3 time cuti kot..terkejor nk siapkn keje sekolah tu yg kesian..

Pagi td belum bunyi alarm Allah dah kejutkn..harap2 berterusan lah..setakat ni belum penah terbabas sahur..esok lusa tak tau la hhhuuuuuuuu

Aku masak nasi goreng simple atas permintaan hadi..mknnya sikit je dia..alya cornflakes..ujung2 nk muntah..terus aku suruh minum air kosong tido..kang berehat2 tak pasal keluar balik..rugiiii..

Ntah la anak2 aku ni susah nk makan pagi sgt..hadi yg kuat mkn tu pun tak lalu makan tau..susah hati aku sbb takut depa tak larat whole day ni..

Siap mintak senarai apa yg depa nk mkn, aku bole masak..tp bila ty 'nk mkn apa pagi esok?'.............jawabnya 'tak tau'

Aduhaiiiiiiii..

Hari ni aku bg 'cuti' sekolah petang..nk tgk tahap kelembikan bebudak2 ni ha..bior depa tau kalo tak mkn minum takde tenaga..mgkn lepas ni akan request mcm2 utk mkn..mgkn la..mgkn la kot..hhhheeee

Thn ni memasak mcm biasa..no bazar's Ramadhan allowed kecuali kuih muih la..bukan apa uols, mcm2 faktor yg aku takutkn..takut basi, takut cirbir..hhhuuuuu

Letih la kalo cirbir dlm bln pose..mintak dijauhkn la..

Ok..tu je nk citer..

Uols jgn update byk sgt lauk pauk yg sedap2 ye..menjejeh air liur hakak depan PC ni nnt..tp kalo nk tayang sila sertakan sekali resepi ye...eh??????

2 comments:

Pn Qema said...

salam ramadhan che wa...
aku pun thn ni nak niat tak mau pi pasar ramadhan...

salwana nordin @ che'wa said...

salam ramadhan qema :)

aku dah berapa thn tak gi sejak penah kena cirbir takuiiittt nk beli lauk kt bazar..laki aku pegi gak cari kuih dan air..hhhiiiii

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...