CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 26 March 2015

kain raya-online je skang..

Assalammualaikum..

Salam Jumaat..

Kelmarin dpt parcel..beli kain utk raya uols..beli online je skang..pemalas lipas nk memanjat Jakel pulak thn ni..

Kalo dah ke Jakel mmg telan airlior 80x la tgk harga kain kan.. so marilah cuba mengambil langkah berjimat cermat sikit bg menghadapi GST yg ntahapahapa..#tetiba

Search fb..beli pd penjual yg dah biasa beli.. 

Ingat nk beli satin valentino, tp mintak kurang, tak banyak pulak kurangnya..13.5m RM300.00 sekali postage..*lebih kurang RM20.00 semeter*

Tp kalo kt Jakel tak dpt jugak harga tu kan..ok la cari lain..tak payah valentino sgt pun takpe janji kain best hhhiiii

Alhamdulillah cari dlm ig, jumpa...yeyyyyy!!

 

Semeter RM14 je slps diskaun singgit sbb nk beli banyak...pppfffttt!!!ok la..

RM200.00 utk 13.5m sekali postage..wahhhh jimat seratus dah kt situ kan..

5m - raof
4m - hadi **dahbolebuatsepasangbajukurungpppfffttt!!**
2.5m - alya & awatif
2m - mine

Aku tak beli satin valentino, kali ni beli satin saluna pulak uols...ngeri jugak sbb tak tau camna jenis kainnya kan, tgk gambo mcm gebus gebas je rupanya..

Nak2 thn ni asben pulak pilih tema, kang tak kena dgn warna yg dia nak..menangisi kt situ hhhiiii

Tawakal aje lah sbb tak npk dgn mata dan rasa dgn jari kan..

Alhamdulillah sampai je, tgk kualiti kain cantik ya amat, kilat yg eksklusif (tak kilat sgt), gebu, tak jarang, tebal tp ringan dan lembut..inshaaAllah

Dan raof pun pun thumbs up so betul la tu warna gamaknya..


Itu dah mencukupi :) 

Ok..sesiapa yg belum ada kain bole terjah:

ig: ELLYA.CO

Yg bestnya, dia jual sekali dgn kain songket cotton..giler cantik kot!!!aku tak beli sbb dah beli kt Bali aritu, nnt match aje dgn kain kosong, tu yg beli 2 meter je..

So thn ni inshaaAllah konsep tradisional sikit hhheee 

Warna tema masih rahsia...wahhhhhhhhhhaaaaaaaaa..alahai aritu kan dah reveal warna, antara 3 tu la..pepandai la korang teka ek!

#tetibalagi..

Ok..dah selamat menempah baju melayu lelaki2 itu..tinggal baju aku dgn gegurls je..kena tempah asing2, susah nk handle bila bawak bebudak ni..kang pening tailor...

6 comments:

Amanda Suria said...

SA pun dah pi tempah baju....x nak jadi mcm tahun2 lepas...payah..last2 beli yg siap je

salwana nordin @ che'wa said...

ada yg suka tempah, ada yg suka ready made hhheee..akak biasa hari raya pertama tempah baju sbb nk npk sedondon, hari seterusnya lantaknya hhhaaaaa..

itulah..senang kalo keje cepat kan, tak terburu2 last minute :)

Pn Qema said...

Bestlah dah beli baju nak tempah..
aku mula-mula je semangat lepas tuh hampss.
lastly aku beli jubah Bellaammara je.
budak2 beli baju siap nak cari kain cotton jer.

:)

lieyalatif said...

haluuuuu kawan heheheeh.... lame tak terjah ...tup2 dah beli kain raye hah....aku selalu nye cepat gak...tapi kali ni mcm lemau2 jek nak beli kain....rase mcm nak beli jubah siap jek ...tapi kang budak2 ni leceh plak nak cari saiz dieorg....ermmmm

ehh raye kang aku lari gi beraye kat london jek laaaa..senang takde nak beli2 baju2 raye bagai....hahaahahah ...jom wa nak ikut aku tak hahahaahahha

salwana nordin @ che'wa said...

kau yg lama menghilang..aku minggu lepas rajin, minggu ni kembali malas kot hhhaaaaaa

dah beli online je lieya, kena tempah jugak sbb asben nk sedondon lg taun ni..lg dia yg memilih warna pulak tu...pppffftttttttttt

bebudak mmg susah nk cari saiz, ada pun kengkadang besar, takpun kecik..kalo tempah nice to fit la..aku pun mgkn beli jubah tp utk raya..

aduhaiiiiiiiiiii ke london ko ajak aku, takde yg jauh lagi ke??hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

LYAfrina said...

baju kasual utk asya dah ada lya beli kat on9..cuma kain psg aritu lya beli kat kamdar time sale.. satin velentino tu bila dh sale jtuh rm23 camtu... terus beli je...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...