CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 2 April 2015

#gst

Assalammualaikum..

Kannnnnn..aku dah ckp, abih citer BALI menyepi kembali sbb dah abih citer nk citer bbbahahaaaaaaaaaaa..

Aduhaiiiiiii minggu penuh kepeningan sebenarnya..umur dah tua2 ni otak bekerja lebih sikit terus seluruh badan letih mmmmiiiiaaahhhaaaaaaaaa..

Smalam dah start GST..sorry guys aku mmg bantah dan akan terus membantah!!its up to u all la nk sokong ke tidak..

Bagi aku cukai ni membebankan sesgt, belanja naik, gaji begitu jugak..kalo korang tak rasa terbeban, terpulanglah..

Aku banyak benda nk difikirkn..nak2 perbelanjaan suami..kesian ooohhh..

Ustaz2 yg aku blajor ngaji kata ianya HARAM so mgkn ada kilaf antara ustaz tak tau la aku..tp haram tetap haram..


Skang ni nk adapt sistem akaun yg baru pulak..rasa nk hempuk kepala kt PC..ntah dr mana nk mula tak tau!!!

Akaun yg ada pun rasa nk pecah otak nk selesaikn, ini bertambah lg keje aku aaarrggggggggggghhhhhhhh!!!

Sorry la kalo npk mcm emosional sgt, dah mmg begini rasanya...

Why????why???why???why????GST??????  

#bantahgst
#pemimpinzalim
#tolonglahubahkepimpinan

Menjawab la nnt dihadapan Allah, jgn main2..kita hanya hamba Allah, apa yg Allah larang buat, jgn buat ok!!

4 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

sabar wahai kawan...

lieyalatif said...

aku ni bukan takat gst ...brim tu pun aku bantah beb...dah le pembahagian tak telus...ni rupenye negara rugi berjuta2 sebab brim ade pengguna yg tunaikan 2 kali .... mmg le aku tak dpt brim tapi bukan le jeles tapi lebih pada tak telus sebenarnye..... ermmmm tukar pm laa bagus....ckp lebih2 kang kene banned lak kang...ntah le wa...

salwana nordin @ che'wa said...

tq kawan2 :)..tgh bersabar ni la hhhiiii

lieya..ko lebih tau kan camna k'jaan bekerja..ntah aku pun tak ambik Brim..sikit pun tak jeles..brapa sgt duit tu utk setahun, belanja tiap2 bulan pun tak lepas..

takpe lieya kita ada hak bersuara, pru 15 tukar jgn tak tukar!!!doakan kita mendpt pemimpin yg mengikut ISLAM

LYAfrina said...

huhu..... apa nak dikatooo??
kita ubah pda PRU akan datang

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...