CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 24 March 2015

Bali-last day

Assalammualaikum..

Gigih jugak nk mengabiskan kisah Bali ni, muntah la korang baca..minggu depan rehat takde crite dah hhhaaaaaaaaaaa 
Last day..

Bangun lewat sikit, sbb gerak jam 10..kt sini pukul 7, subuh pukul 5 lebih kan..so dah terang benderang uols..

Budak3 sempat mandi kolam dulu..itupun aku suruh pakai spender je..koser nk urus baju bajan basah..



Then..dlm pukul 9 smua dah siap..senang..

Welfie sekeping 2..sedihnya nk tinggalkn bali..lg sedih sbb esoknya koje wwaaaaaaaaa..



Gerak pukul 10, ambik jem jln uols..

Diaorg kan sehari dua sblm raya ada perarakan sblm menyambut Hari Raya Nyepi..so sepanjang perjlnn tu diaorg bawak patung2 yg boleh tahan seram dan ganas tu ke laut utk mandi uols..*menurut cerita supir*

Tp aku seronok tgk budaya dan pakaian org Bali ni uols..cantik ;)

Mujur dah shopping smalam so mmg tak sempat nk berjln2 ke mana pun utk last shopping..

Sampai airport dah 11.30..flight jam 1..nk shopping round dlm airport pun tak sempat inikan nk shopping..

Alhamdulillah..safely arrived KLIA2 jam 4ptg..

Naik malindo jugekkkk..eeerrrkkkk!!!

Hasil belian, beg yg sama masa pegi jugak uols..tak percaya? silalah percaya..terer pulak raof sumbat dan susun segalanya dlm tu..



Nampak sangat duit takde, tak membeli pun kan hhhaaaaaaa..padahal org lain beranak pinak siap berkotak bagai mmmiiiaaahhahaa

Actually duit aku ada sejuta *ha kau juta2 je duduk sana* lagi, itupun ayah bagi last minute masa kt Krishna *smua anak pomp dia dpt*, kang ada yg kata aku mengipas ayah pulok..padahal tak payah bagi pun takpe, belanja aku smua raof yg bayor..

Ayah mmg begituuuuuuuuuuu...

Aduhaiiiii..sudahnya raof bayor balik RM kt aku..aku simpan utk beli baju raya nnt..alhamdulillah rezeki Allah..

Last but not least, Bali ni ok, seronok..mgkn sbb ciri2 Bali itu cantik, so kiri kanan depan belakang korang akan npk ciri2 yg diaorg kekalkan..dr bangunan kpd orangnya..

Cuaca panas sgt..tak tau la penah sejuk ke tak..

Barang2 ada yg mahal, ada yg murah..kena tawar sampai harga paling rendah..nilai duit Malaysia pun dah rendah skang..

Jgn pegi pada Hari Nyepi, mmg alamatnya duduk terperap dlm hotel je korang..tak bole kluar langsung ok!

Dr makanan sampai ke air semuanya sedap utk aku la, korang tak tau, kena pandai cari kedai mkn yg sedap dan halal..setakat babi guling tu merata2..

Kt sini banyak ukiran patung dan penyembahan, utk kanak2 mmg agak tak sesuai kalo duduk lama2..

Nak jumpa masjid mmg susah maklumla lebih kurang 90 % penduduk agama Hindu kan..tak payahkn masjid, org muslim pun tak jumpa & tak tau nk bezakan yg mana dah..

Perjlnn dr 1 tempat ke tempat yg lain makan masa sejam ke dua jam..so mmg buang masa atas jln je..so kena pandai2 la arrange masa ok!

Actually tak puas berjln, bershopping..tp masa berjln cepat tau2 dah nk balik hhuuuhhuu..

Alhamdulillah..jadilah merasa melihat keindahan tempat org..itupun mertua yg bawak, kalo ikutkn kami ni ntah bila dpt merasanya..

InshaaAllah setiap org Allah bg rezeki yg berbeza kan..bersyukurlah :)

**ehem..ehem..aku kan teringin sgt nk ke JEPUN @ KOREA @ CHINA**

Hai la bila laki cheq nk kaya raya ni hhhaaaaaaaaa..


 

4 comments:

Mrs Little Voice said...

seronok dapat berjalan negara orang...bali pun slh satu wishlist ni

LYAfrina said...

kak... pic x kluor... lya blh baca je.. nnti try tgk kat PC rmh...
tp drp crita akak nmpk akak n family enjoy dgn trip ni...
hihi.. rezeki la tu... dpt smula utk touchup baju raya nanti...

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiiii takpe nnt lya try kt pc ye..tak ada gambo menarik sgt pun, tak byk snap, itupun transfer dr phone asben :)

salwana nordin @ che'wa said...

mrs lil voice..rezeki saya thn ni..inshaaAllah next yr awak pulak eh :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...