CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 24 November 2014

shopping sekolah pulak

Assalammualaikum..

Semalam aku cuti sbb ada taklimat utk kemasukan darjah 1 alya..

OMG..puteri sulungku dah 7 thn next yr..bermaknanyaaaaaaaaaaaaaaa..mak kau makin tua la nak hhhuuuuu

Serius!!sedih sgt rasa..cepatnya alya dah masuk sekolah rendah :)

Semalam, lepas habis taklimat terus pegi Aeon Taiping..niatnya nk mencari baju sekolah uolssss..awal giler kan???


Jgn salahkanku..salahkn lakiku bbbaahhhaaaaaa..

Tapi siapa yg dah biasa baca blog aku, mesti dah tau biasanya raof mmg suka membeli awal2..tak kira utk sekolah atau raya..

Sbbnya..dah ujung2 bulan nnt just settle utk yuran saja..ataupun ada kes2 yg tertinggal camtu hhheeee


Baiknya utk aku, senang nk prepare brg keperluan sekolah bebudak ni, tak la kelam kabut ada je benda yg takde kan..

Ok..utk hadi, just beli seluar, kasut, t-shirt sukan & uniform sek agama..baju sek pakai yg lama sudah, masih elok..toksah membazir..

Alya..top to toe semua baru lah kan, termasuk sek agama..

Beli 2-3 pasang sorang..tak bole beli sepasang dah skang..hhhuuuu 


Tinggal beg sekolah je belum beli..terpaksa beli sbb beg lama hadi dah koyak bawahnya, alya takde beg..yg lama bole bawak utk sek agama..

Semalam je belanja baju bajan RM8 ratus jugak korang, tu belum masuk yuran2, awatif punya keperluan belum settle lagi..

Ye..dia pun next yr dah masuk sek main2 hhhiiii..mujur lah jimat tang baju sbb pakai aje lah kakak punya ye..tinggal buku dan yuran..

Begitulah..kdg2 terpaksa berbelanja banyak, berjimat camna pun, kalo harga brg tak setaraf dgn gaji cuba jawab??

Sorry..bukannya kami bodo nk ikat perut semata2 nk mengkayakan golongan2 tertentu..Allah yg memberi rezeki..usah kita takut!

Alhamdulillah..mudah2an Allah perluaskn lagi pintu rezeki raof utk menanggung kami anak beranak..:)


8 comments:

lieyalatif said...

bagus weyyy...aku pun mcm ko suke cari awal2.... soping awal2....survey awal2...aku plan weekend ni nak gi cari baju sekolah....dah listkan dah ape yg nak dibeli....lagipun kalo siap awal2 senang kan wa...nak jahit lencana, tanda nama.... alat tulis pun leh nak labelkan lawa2 heheheheh...

comel anak dare ko dah bersiap uniform.... mesti die pun excited nak masuk alam persekolahan baru kan.... hope semua dipermudahkan...anak pompuan ni senang sikit...kalo lelaki tu pening...balik sekolah sure baju mcm belacan tumbuk kakaakakaakak....

ko amik cuti lame tak nanti ni tgu mase awal2 sekolah...biase laa time tu kite mmg jadi mamarazi laa skodeng anak heheheeheh

salwana nordin @ che'wa said...

itulah lieya..

kami ni mmg awal giler dah mencari brg sekolah kkkaaaaaaa..aku dah imagine kesibukan dihujung thn..dgn nk bayar yuran, dgn nk bercuti..ini pun belum ada apa2 planning..byk nau hal nya..

bukan alya je xcited lieya..hadi pun..setiap mlm keje nk try kasut..menyinga aku..kang bukak sekolah kasut pun jd belacan dah aku tgk hhhiiiii

mmg biasa aku ambik cuti sehari lieya..meraikan sbnrnya..tp aku skodeng dr rumah je, malas aku ke sekolah, tak aku meroyan, alya yg meroyan kt situ bbbahahaaaaaaaa

Eda Ejai said...

kitorang pom blom soping lg baju anak bujang kat umah ni.. tahun depan nak masuk dajah 1 juge..

LYAfrina said...

Tp kak..seeloknya mmg beli awal2 camni..sbb dekat buka sekolah nnti cnfirm sesak n berebut..lg2 pilihan y ada msti tgl y xseberapa dah. Klo ikutkan lya pom dh nk start shopim.. tp mgenangkn peristiwa thn lps.. kna bnjir mgejut tu.. tu tahankan dlu.. tgu msk bln 12 dlu tgk keadaan. Tkut mcm last year.. hbs brg sekolah asya y baru beli kna bnjir.sudahnya kna bli baru..

Alya sama dgn asya la.. next year dh 7 thn. Mkin tua dh kita ni kan.. smoga ank kt trus sukses n mcapai kjayaan hendaknya

salwana nordin @ che'wa said...

eda..asben saya mmg suka sgt shopping awal..terpaksa menurut perintah je la hhhiiiii..maklumlah dia yg nk tanggung semua..kang bajet lari lg susah :)

takpe ada masa sebulan lg nk bershopping :)

salwana nordin @ che'wa said...

lya..itulah kdg2 semua dah prepare tp dugaan dtg tanpa kita duga kan :)

takpe ada sebulan lg..yg baiknya shopping awal ni, saiz masih ada hhhiiii..yg buruknya tiap2 hari budak2 nk try sesaja..lunyai sblm bukak sek hhhaaa

itulah..bila anak makin besar, maknya pun makin tua la hhuuuuu..doakan anak2 kita semua berjaya dunia akhirat ye..in shaaAllah

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

alahaiii..samelah saya..rase cptnya zara nak masuk darjah 1 dah..mcm lom sedia nak lepaskan die ke alam sekolah rendah..huhuhu..nway, brg zara satu ape pon tk beli lg..tunggu bonus ujung taun aci tak?? agagagaga

salwana nordin @ che'wa said...

itulah kan...sekejapan je masa berjalan..darjah 1 dah diaorg..:(

kami mmg suka beli awal2 lily sbb malas nk bersesak ujung2 bln nnt..lgpun ujung bulan baru nk berjln so bajet jugak kan hhhhhiiiiiiii

takpe la beli utk zara bila dpt bonus nnt..byk brg baru dpt beli kan :)..A-Z utk depa kan maklumlah baru masuk sek rendah hhheeeee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...