CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 22 July 2014

Sekut raya

Assalammualaikum..

Selagi belum raya, kisah raya aje la kan..

Kelmarin dan semalam gigih buat biskut raya, alhamdulillah dlm malas2 tu dpt la jugak 2 bekas..serius weiihhh nk mula tu ya Allah, Allah je yg tau..malasnyaaaaaaaaa, letihnyaaaaaaaaaa..

Once dah settle terus gian nk buat lagi bole??

Tapi disbbkn kita tak berapa pandai membuat biskut so pilih resepi yg senang saja sudah, bahan2 yg tak byk, tak perlu uli bagai, tak payah tekap2 semua..

Mmg dasar pemalas sgt ni bbbahhaaaaaaaa.. 

Ok..yg kiri tu biskut kacang mazola dan kanan biskut nestum rangup..


First time buat mazola, ada 20 bj HANGUS..good job!..tp mujur nestum tak byk masalah cuma mixer lama tetiba tak bole function..dah kenapa???

Mujur raof ada hadiahkn mixer baru aritu..lega..kalo tak menangis la aku nk memukul bahan2 dgn tangan!mmg tak la!  

Banyak tu je la yg dpt, ingat nk bg serba sikit dekat mak dan mak mertua..tengok la camna, kalo tak cukup kena buat lagi la gayanya :)

Petang ni dah aim nk buat popia nestum..harap2 buat ye che'wa!

Lusa nk try buat apa ye? semperit kot..kot la..sbb nk abiskn stok tepung yg ada kt umah tu..

Hari sabtu nnt baru nk buat kek..mak suruh buat kek oren, pastu aku nk buat buttercake jugak..simple je kek tak payah nk beria sgt..kalo rajin tambah marble kek..

Hamboiiiiiiiii kemain byk nk buat ni..

Doakan saya rajin dan berjaya buat ye!...ehhhh?? tetiba...

Korang dah settle biskut raya?

6 comments:

LYAfrina said...

ok la tu kak..dh bnyak tu..lya mmg xde buat lgsung.. x larat la..hrp next year sihat tubuh bdan..tringin gak nk buat kuih raya sdri.. asya lg la..byk kali dh ajak..tp mamanya x larat sgt

lieyalatif said...

betul beb...aku setuju...nak mule tu malas...tapi bile dah mula haa siap le ko dlm kepaka nak buat lagi dan lagi hahaahhah...tapi aku ni bangsa pemalas beb...buat 2 jenis jadi laaaaaa...ade gak le kat meja tu due ketul kuih yg aku buat sendiri heheheeheheh.....

tu laa kek raye pun syok buat kan...mcm2 gak tu ko nak buat..takpe la ko terra baking...aku ni bab kek mmg takut...takut bantat....ko kan pandai hias kek wa...buat le kek hias selamat hari raya....jadika kepala meja....auwww meriah kooooo nanti heheeheheh....

popian nestum kuih paling sedap weyyyy...kawan2 aku ni pun buat kat opis ni...baru pi alamanda tadi teman die cari balang heheeheheh.... aku kalo kuih popia nestum tu tahap leh makan pakai sudu hah...serdak die tu yg sedap gilos!

salwana nordin @ che'wa said...

Takpe lya..dah sihat nnt bole buat..akak ni suka buat tp tak berapa menjadi biskut2 ni tp sbb tringin nk buat sendiri so redah aje la hhhhiiii

Budak2 mmg suka tgk kita buat biskut2 raya ni..lgpun yg byk makan depa jugak lan ;)

salwana nordin @ che'wa said...

Kannnnnnn...nk mula tu malasnya..bila dah mula tak berenti pikir nk buat apa ye dak? Hhhaaaa

ko mesti buat punya biskut..anak2 dara sure membantu tu ;)

Femalas la aku lieya nk hias kek bagai ni..kek raya aku nk buat plain je...kang bersepah2 krim je hhhaaaaa

ko suka ek popia nestum?siap bersudu bagai ni..mmg betoi2 suka ni hhhaaa...aku dah buat, kalo dekat mmg aku sedekah sikit ko lieya...hhhiioo

Nad MamaZN said...

rajinnya rajinnya rajinnya!
aritu kate tak sempat...
tgkkk dah berbalang2 dah ni, haha!
cam sedap je yg nestum tu
nak dtg beraya kt umah che wa la :P

salwana nordin @ che'wa said...

nak mula tu nad mmg tahap kemalasannya Allah je yg tau..hhhhiiii..bila dah start mcm best pulak hhhhaaaaaaaaa

budak2 suka popia nestum nad..nad bole try buat sendiri pun :)

eh..marilah..kalo singgah kuala kangsar bole dtg rumah kita tau..calling2 dulu ek takut takde kt umah :)..bole jumpa zakwan dan nayli :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...