CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 23 July 2014

Kisah baju raya 2014

Assalammualaikum..

Hari ni kita berkisahkan baju raya ye..ada yg dah start cuti?sonok la korang..aku jugak masih di opis tp no hal..simpan cuti utk waktu2 kecemasan ye :)

Persiapan raya almost done!dlm 95% gitu..cuma keje2 pembersihan kita buat hari minggu nnt la..aduhaiiiiiiiii dah terasa2 keletihannya tu, belum lagi buat <__________>

Tahun ni kebanyakan baju raya tempah online, tempah awal dr bln 3 & 4..nak2 baju alya..tawakal je la sbb first time kan takut hasilnya tak best!

dress awatif 2 helai                 dress yaya 3 helai

Tp alhamdulillah mostly puas hati!nak2 jahitannya..kemasssssssssssssnya..mcm beli siap kt butik :)..tak puas belek2..terkagum2 aku dgn bakat yg Allah bg pd mereka :)...serius!!!

Tahun ni rasa mcm nk sedondon di hari pertama dan kedua..kalo sblm2 ni, raya pertama je, raya kedua dan seterusnya soka hati makpak kau la nk kaler apa kan..


W/pun raof mcm lari sikit tema tp lantaklah janji baju aku sprt yg diingini gituuuuuuuu :)

Aku beli wide shawl sehelai utk pakai raya kedua, tudung raya pertama takde so bila adjust kt baju pertama npk mcm ok je kot..so 1 shawl utk 2 pasang baju..

Nampak tak penjimatan kt situ??hhhaaaaaaa..lantaknya!malas dah aku nk cari..takde mood T_______T
 
Alya & awatif thn ni aku buatkn baju kurung biasa (tempah kt cina je), kain cotton thn ni, corak simple je..

Raya ke2 baru aku tempahkn dress (online) sbb alya dah mula bertudung kan..dress labuh kembang ala2 princess dan lengan panjang mmg pilihan 2 beradik ni :)

Rezeki bebudak2 ni dpt sampai 2 pasang baju kurung..kisahnya sbb aku tak puas hati dgn kain yg pertama, usaha cari kain cotton buat baju lain..macam2..

 

Alya takde masalah sgt tp awatif terpaksa alter sendiri..baju dan dress singkat noksss..padahal ikut ukuran badan siap aku extra beberapa inci..hai la anak cepat nau meningginya pun..

 Abg hadi baju melayu baruuuuuu je siap padahal dah anto dr bln 3..baju raop still tak siap2 lagi..lagi kesian..itulah buat baju pelik2 sgt!hhhaaaaaaaaa


Abg adi nk baju melayu cekak musang thn ni..ikutkn la..pastu tak nak pakai sampin..rimas katanya..dah kenapa???

Aku tgk baju ni beso sgt pulak sbb skang ni aku tgk mcm dah kurus sikit adi tu, seluar jeans pun longgar dia..

Tp takpe esok dah raya confirm gemok balik..mentekedarah tak hingat!bbbahahhaaaaaaaa

Baju2 kasual pun dah settle sblm pose aritu..biasanya begitu la..koser nk berpusu2 shopping dlm mall penuh sesak org!
 
Setakat nk cari 1-2 jenis brg takpe lagi, kalo semata2 nk cari baju raya mmg tak la dgn bebudak3 bertuah ni!hhhheeeee..ok lain org, lain caranya kan..
 

Dah la mencari baju hadi bermasalah sgt!!!dia kan skang ni pakai saiz 13-14thn ok..ada sesetengah brand je yg jual saiz gini..

Saiz ni la yg last, tahun depan kau dah kena pakai saiz S dewasa ok hadi! *dilema anak 'comel'* bbahhaaaaahhaaa..

Tu belum seluar jeans..thn ni tak beli pun, pakai yg lama..itupun beli seluar bundle saiz dewasa, then alter la kecik dan potong mana yg patut..

Ok..semua baju dah siap berbasuh, gantung memolek dlm almari dah..nnt nk balik kg baru packing :)

Ok..abis kisah baju raya je punnnnnnnnnnnnn..

T_____________T

2 comments:

Nad MamaZN said...

bestnya...!
cantek2 dress awatif ngan yaya
kaler cantek, design cantek :)
eeee kaler apa gamaknya tu ye utk raya pertama? nnt sama2 tunjuk ek, hehe

salwana nordin @ che'wa said...

Tq nad..thn ni gatai menempah dress bebudak..

saja suka tgk hhhiiii

In syaaAllah raya nnt kita sama1 tunjuk ek ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...