CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 26 June 2014

SUKAN 2014

Assalammualaikum..

Ok terang2 dah tajuk sukan so harini mmg nk citer pasal sukan aje..sukan hadi la..alya kan dah lepas :)

Kebetulan semalam kebanyakan sekolah kt sini sukan serentak uolss..kalo ada anak sek menengah dgn rendah, bahagi 2 la makayah...


Alhamdulillah setiap thn tak penah miss lagi pegi sukan anak2..kalo takde hal mmg selalu join la..lgpun hadi dah siap2 warning kami suruh dtg jugak tgk!

Bahiklah...tp kali ni pegi asing2 sbb kebetulan ptg tu jugak aku terpaksa pegi ke sekolah alya, sign report card..biarkan baba dia menunggu sampai abis..

Dlm pukul 2 aku hanto dia ke sekolah so terus lepak menunggu kt situ sampai acara mula..baba dia still kt umah ada keje nk buat..

Acara dimulakan mcm biasa perbarisan tabik hormat la..then perasmian, doa dsbg..

spot him?

Kali ni dpt la tgk dia join perbarisan (thn 4-6 je)..as usual bila tgk anak berkawad pun emosi..pppffftttt!!!

Adi rumah kuning HANG TUAH..wahhh berTUAH sgt ni, mcm biasa la paling "comel" kt situ aku tgk..org lain berkawad elok je yg kau terhentak2 kaki..dah kenapa????

Rumah Lekir                            Rumah Kasturi

Rumah Jebat

Amboiiii nama nk hebat je korang ye...waaahhhaaaaaaaaa...tp seronok tgk sbb masing2 habis baik bergaya ni w/pun panas terik..kawad lintang pukang takpe janji tangan kaki berhayun kan adik2 :)

Makcik tak kisah nak hhhhiiii..mmg dtg nk tgk berkawad ni ha..eh??

Cuaca kemain panas tp mujur berangin..aku duk tepi blkg sekali sejuk sikit tp ketiak basah jugekkkk..*rolling eyes*

Tunggu dlm 2 jam jugak, itupun menunggu hadi nk ambik hadiah sbb menang lontar peluru katanya..kau ada??mementang anakku 'sihat' terus bg masuk lontar peluru..


Aku pun tak sangka w/pun dpt no 3 je pun..itupun berkali2 tanya..saja nk ngusik dia..eh lupa, acara ni semua dibuat beberapa hari sblm hari sukan ye..

i: "betoi ke dpt hadiah ni?"
h: "ye..ibu tak caya le tu"
i: "betoi no 3 ni?"
h: "ye la bu..tak caya lagi"
i: "peluru tu melantun pegi tak? ke dgn badan kamu sekali pegi ni hhhaaaaaa"*jahat dah mak kau*
h: "mana adaaaaaaaaaaa"
i: "ni mesti badan gemgem je yg menang kan?"
h: "no 1 ngan no 2 gemuk dr adi"

 Sekali aku tgk anak aku jugak yg paling tembun hhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pastu aku tanya lagi masuk apa..

Lompat tinggi (no 4)...whattttt????**gelak guling2 dlm hati ni** mujur tak menang kalo tak mmg obvious la antara pemenang2 lompat tinggi tu bbbahahaaaaa...

Lepas tunggu dia ambik hadiah terus berkejaran ke sekolah alya pulak..tak tunggu dah acara seterusnya, biar bapaknya pulak take over!

Sbbnya dia masuk lari jugekkkkkk..hhhheeeee..passing paten 4x100 kau!

I: "pelari no berapa?"
H: "no 4"
**mmg guling2 lg dah hati ni *

Hai la anak pelari akhir kena laju..

Balik tu terus cerita dia dpt no 2 katanya..mmg dpt medal perak..agaknya pelari 1-3 mmg bertungkus lumus berlari utk maintain no 2 ni..mujur hadi tak spoil hhhhaaaaaaa

Ntah la laju ke tidok..aku tak tgk kan, hanya mampu berdoa dr jauh la semoga kau berlari, bukan berjalan ye nak!!!hhhhiiiii

Macam2 la hadi..balik tu mengadu kaki sakit sbb berlari laju...wahhhhhh laju katanya..

Al-tammat kisah sukan adi :)

*jgn pulak berspekulasi kami ni suka2 pulak kutuk anak, condemn anak, tk bg semangat..semuanya gurauan, dia pun dah masak dgn perangai makpaknya ni ha..bila bab sukan mmg kena usik aje dia..tp lepas tu terus ucap tahiah sbb do the best kan!..dia jarang merajuk, abis2 muncung..kalo merajuk, tak dpt mkn la dia hhhaaaaaaaaa**


Relax la..usik mengusik merapatkn hubungan kita kan :)

8 comments:

Irrayyan said...

Bw :)
Salam singgah dari irra
http://www.irrayyan.com

salwana nordin @ che'wa said...

hai irra..

terima kasih!sudi2 menjenguk ye :)

Lily@MamaZaraZareef said...

heeee..saya paling suka perbarisan n pertandingan hias khemah klu wktu sukan dulu..ni rujuk mase sek menengah lah..macam2 fashion ada dah sume ketagih dah menang perbarisan n khemah terbaik..kikiki..nway, congrats hadi!! byk gak die menang tuh...=)

salwana nordin @ che'wa said...

Saya tak suka perbarisan..penat hhhiii...tp hias rumah ok..dulu acara pun masuk lari je..yg lain smua tak suka..kaki bangku kkkaaa...

btw..tq..2 acara tu je la yg masuk..jadilah

Nad MamaZN said...

naseb ada note bwh skali tu..
;)

salwana nordin @ che'wa said...

Hhheee..takut org salah faham

DrCat said...

salam singgah...jemput ke blog sy..tq

salwana nordin @ che'wa said...

tq..salam singgah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...