CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 18 June 2014

Completed

Assalammualaikum..

Siapa yg ingat kisah renovation bilik hadi?kembangkn hidung anda..gituuuu..

Tak ingat? ye la takkan korang nk ingatkn aku je kan hhhhaaaaaaaaaa..byk benda penting lain yg korang nk kesahkan..kan..kan..

Ok la..fine..

Aritu kan dah memekak pasal renovation bilik blkg yg tak siap2 tu ha..alhamdulillah every things was completed..*tetiba ckp omputih*

Jenuh menunggunya wehhh..nk sudahkn 1 kabinet pun berminggu2..bole pulak mat indon tu silap potong, terbesar..mujur terbesar, kalo terkecik?

Ni kalo tak cantik, mmg saja le kan..punya la lama..pppfffttt

Tp alhamdulillah cantik dan kemas di mataku..di mataku ye..di mata korang tak tau la T______T

Ini la kabinet pasang siap yg ditunggu tu ha, puas hati sbb byk compartment..luas dan besor pulak tu..mmg menggila jap laki aku sbb lagi banyak la "sampah" yg dia bole simpan..pppffftttt!!!


Ok..jgn ditanya knapa ijau kuning..again dia yg pilih tanpa berbincang..BRAZIL sgt ni kan..tak pun KEDAH sgt kkkiiiiii..

Nasib my favy color..IJAU :)

Yang ini sudut belajo dia..meja study tu bole angkat, kalo tak guna biarkn begitu..senang ada rak, buku kemain banyak sampai berat beg..smua pun nk bawak..tak paham aku!

 

Belum rasmi lagi tempat ni sbb bila aku ty 'ada keje sek?' jwpn std "takde"..amboiiii manjang takde ye..ok mak kau bg chance sbb mgkn awal sek lagi kan..

Besok2 kalo tak guna, aku buat tempat iron baju je..bahahaaaa *ok tak klaka*
 
Ujung katil atas diletakkan para-para..bghn ni utk letak buku2 yg dia suka baca sblm tido..mainan pun setakat lego aku luluskan, tak payah serabut sgt smua mainan nk letak situ..mengundang habuk je kang..


Hiaskn dgn gamba MEKAH yg lama punya..tgk selalu mudah2an dpt ke sana..actually benda ni kalo pasang ada bunyi dan cahaya..jd lampu tido pun ok hheeee...

Tapi lampu tido dah ada, tepi katil je..pakai yg lama sudey..

 Bhgn bawah tempat hang towel, sejadah dan kain pelikat..beli yg pasang siap, lekat je kt dinding, jimat space.. 

Yg ni curtain..mujur tingkap ada 1 je..langsir ni pun kebetulan setahun yg dulu penah beli kt JJ..ingat nk gantung kt pintu pastu mcm tak sesuai pulak..


Sdg elok la bilik ni nk berlangsir, dr membazir pasangkn aje dulu..aku tgk IN jugak la utk bilik ni sbb corak simple, ada kaler ijau oren2 sikit...tp hadi tak suka sbb katanya takde warna..

Kau dah kenapa???buta warna ke hapa..bila ty nk kaler apa?suruh beli langsir kaler merah ke, kuning ke...amboiii ingat masuk pertandingan bilik tido tercontoh ke??

Tp takpe mgkn akan beli lain jugak kot sbb jarang sikit, kalo memalam takut npk isi2 dlm rumah kan..

Tgk la camna bajet..

Last sekali katil..tempah 1 set dgn kabinet aritu, yg lama bg kt adik la..belum pasang cadar semua lagi sbb dia kata mlm ni baru nk tido situ..

Ok mlm ni baru ibu pasang..

Actually nk letak kapet, tp kapetnya still kt dobi..tak byk deco sgt, sbb bilik kecik, lgpun utk boys..simple udah..

Alhamdulillah lega tgk bilik ni dah cantik dan berkemas..kalo duluuuuuuuu dah mcm hapa aku tgk, sakit mata jiwa dan raga kalo masuk..tak sampai hati nk tunjuk..malu T_________T

Berkemas la camna pun tatap mcm stor..malu kt org bila nk tumpang tido atau solat hhhiiii

So pasni sesapa nk menumpang tido, kita dah ada bilik lawa...wahhhhhh..

Budget? again jgn ty kt aku sbb aku pun tak ty raop lagi..tau2 dah siap je hhhhiiii...dasarrrrr..

Ni budget adik bradik *sepupu yg buat* murah la kot..murah tak murah makan ribu riban jugak la kan..bukan sehinggit dua..

In syaa Allah minggu depan sofa sampai..harap2 siap la tempahannya dan sampai ke tangan sblm pose..

Tak sabor nk hias cantik2 :)

*Alhamdulillah atas rezeki dan nikmat Allah ni :)*

6 comments:

lieyalatif said...

adoii kejam ko wa! letih aku kembang kan hidung aku..... naik seinci keleberan hidung tauuu hahaahahahaha

sweet ape kaler pilihan laki ko ni...sesuai laa ngan bilik boboi.... hijau kuning lagi hah...hheeheheh.... tu laa kan, kite ni at least nak le satu bilik yg kemas n cantik so bile org dtg nak tumpang kejap jek solat ke ape tak le segan nak pelawa kan wa...lepas ni ko kene menten la kekemasan bilik ni...

salwana nordin @ che'wa said...

hhhaaaaaaaaaaaa...idung ko mancung tak bole nya kembang kkkiiii

itulah kaler pilihan utk boys..ok la jugak..tiap2 ari masuk bilik ni tenang je aku rasa hhheeee

mmg susah hati kalo org nk tumpang tido dan solat, bilik tak banyak so dah ada ni lega sikit la..

tak payah bilik ni lieya, smua bilik haku jugak yg kena maintain kekemasannya hhhuuuuuuu

Nad MamaZN said...

cantek la..! mmg tempah 1 set semua kan baru la seragam.. berkenan plak hehe..tp kami dok menyewa je, huhu...
nnt ruang tamu plak k hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..canteknye bilik anak bujang..sume custom made mesti die sukaaaa..^_^

salwana nordin @ che'wa said...

tq nad..

ha'a tempah satu set kot..kalo ikutkn katil yg lama elok lg tp adik dia yg kecik bole guna..

in syaa Allah ada rezeki giliran nad pulak..kami dulu pun penah menyewa, kena halau terus beli rumah..geram punya pasal kkiii..tp umah kecik & lama je nad..

ok..tunggu sofa masuk dulu la..nnt kita citer pasal ruang tamu..

salwana nordin @ che'wa said...

ha'a lily..buat masa ni dia sorang je anak laki bujang hhhiiii..nak tak nak kena sediakan 1 bilik jugak utk dia..

lgpun bilik ni 2 in 1..tempat wardrobe jugak..smua baju dan brg2 bole guna pakai simpan dlm bilik ni..tu yg pasang kabinet beso tu hhhheeee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...