CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 3 June 2014

Awatif pulak

Assalammualaikum...

Aduyaiiiiiiiiii..malas beno wehhh nk hapdet..

Seminggu otak tepu dek krn awatif demam..chicken pox rupanya..akhirnya kena jugak dia..sah2 la berjangkit dgn kakak kan..


Senang sekali harung..semua dah kena..tu baru 3 anak, kalo 4,5,6 kena sekali tak ke haru hhheeeee...

Hampir seminggu dah ni, kena hari rabu minggu lepas, ini pun tak kering elok2 lagi..terpaksa jugak keje minggu ni..:(

Itupun kemain susahnya nk menjaga dia..mandi dgn air mambu nangis, pakai ubat nangis..

Katanya.."air pedas"

Bila rasa gatal kemain sedap menggaru, dah kering sikit kemain sedap mengopek kulit..

Katanya.."ant gigit saya" 

Tak berani nak hanto ke nursery takut menjangkit kt baby kt situ pulak..sudahnya minggu ni my mak 'terpaksa' jaga..

Aku tak bole ambik MC lagi, tak bole ambik cuti banyak lagi sbb cuti tahun sikit beno..

Itu yg sedih..di kala anak tak sihat terpaksa keje, mmg kesian nk bg mak bela, alya lagi hadi lagi..

Harap2 minggu depan dah bole anto nursery, confirm nangis sgt ni :(..abg ngan kakak takpe terpaksa suruh duduk umah..bertawakal pd Allah je ni.. 

Tak abis pasal anak sakit, sibuk pulak mengemas, mencuci rumah sbb rumah under renovation pulok..waktu2 gini lah raop kan..#urutdada

Ok..yg tu kita up entry lain na..insyaaAllah..

xoxo

4 comments:

LYAfrina said...

olor..kesiannya dia..
moga cpt sembuh ye..

asya x pnh naik lagi stakat ni.. mmg semua budak akan kena ke chicken pox ni?

salwana nordin @ che'wa said...

Ha'a lya..

seumur hidup skali..

anak3 saya smua dah kena..senang skali harung hhhuuuu

Ada budak lambat ada budak cepat..kdg2 dah remaja baru nk kena :)

Nad MamaZN said...

aduuu
anak2 saya belum kena chicken pox ni lg
bertabah je la nak jaga dorg nnt huhu
jaga yg sakit bersunat ni pun dah 1 hal
harap kuat semangat la nnt

moga awatif cepat sembuh!

salwana nordin @ che'wa said...

itulah nad..mmg bertabah jaga budak sakit ni nak2 awatif jenis smua tak mo pakai, makan..gggrrrrrr..

Alhamdulillah makin baik :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...