CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 16 April 2014

Kisah kain-kain raya 2014

Assalammualaikum..

Harini nk citer pasal kain raya..mmggggg tak abis2 lg pasal kain padahal pusing2 kain tu jugekkk hhheee..

Rasanya setiap thn pun aku citer..nk muntah baca???fedulik hapa aku kkkaaaaaa

Korang suka tempah atau beli siap?aku suka tempah sbb bole design sendiri, jarang beli siap..tiba2 teringin tak tau la kan..ok je :)

Aritu sblm raof gi Mekah, kami keluar b'2..considered as first date utk thn ni lah..

Anak3 kan cuti sekolah...ni la peluang nk kluar b'2..berpegangan tangan, makan kenyang2 & plg penting tak perlu nk berkejaran dlm mall :P

Kakak ngan adik mmg duduk nursery lah, abang duduk umah opah jap sbb t'ari tu dia ada latihan nasyid kt sekolah agama..mintak tlg abah hantorkan..

Ptg aku ambik kt sek sekali ngan adik2nya..

Kali ni berjln berdua tak la risaukn anak3 sgt sbb tak terkejor2 balik nk suapkn makan, mandikn dan tidokn depa :)

Hadi??..dah besor sgt kot..mkn minum mandi sendiri dah.. 

**harap2 jgn la ada bunyi2 mulut longkang pulak pasni kan..byk sgt buruk sangkanya..no good dear!**
 
Eh melalut sgt dah..dah alang2 keluar terus cari kain2 baju raya..sbb nk cepat tempah..tema dah dpt kelulusan raof tp kaler yg aku nakkkkkkkk sggtttttt takde pulak!

Frusttttt..tp takpe janji senada sudah...

Mcm biasa kami ke JAKEL sbb senang pilih kain, warna banyak, kain pun tersusun je *kes malas nk cari*..

Mcm biasa jugak raof yg akan bayor..nnt dah siap aku pulak yg bayor..fair kan :) **sbb aku yg gatai mendesign**


Tahun ni aku pilih kain plain jugak, tp nak bagi gempak w/pun tak gempak janji ada perkataan gempak tu so aku beli prada lace, boder lace & beading kendian *tu jait sendiri ler*

Lace beli online berganda2 murah dr JAKEL yg semeter beratus2 ringgit..dah kenapa???

Oh ye tak paham2..'berfesyen ikut kemampuan' **tgn bahu mata ke atas**

Tahun ni design baju sendiri, w/pun baju kurung kkkaaaaaaaaaaaaa...tak nak kalah baju kurung pun nk kena design..dah kenapa lagi..kata gempak..ngek!hhheee

 

Alya ngan awatif thn ni aku tempah baju kurung utk raya pertama, raya kedua baru buat dress..aku pulak dua2 kurung moden kot..

Eh..alhamdulillah thn ni ada rezeki lebih so raya kedua pun aku buat tema..selalu tu takde ye..main belasah apa yg ada! thn ni aku rasa mcm nk buat..itu aje! 

Saja nk gembirakan hati wwwahhhaaaa

Lelaki2 cari T-shirt sajo nnt..

Selalunya yg pecah kepala nk pikir pasal baju2 kita yg pomp ni la kan..lelaki senang je kan..

Macam hadi, baju melayu je lah..tp thn ni dia nk baju melayu cekak musang..barulah muda katanya..abis selama harini kau tua ke apa??????

Raof lagi best..thn ni takde baju melayu, boleh pulak dia tempah baju ala2 kemeja, ala2 kot..ntah camna aku nk describe..

Nnt korang tgk la OOTD dia..**rolling eyes** 

Alhamdulillah semua dah selamat aku hanto ke tailor..runsing aku tgk melambak2 kain tak siap..

Mujur jugak anto awal..bulan 6 jugak siapnya nnt...

InsyaaAllah..panjang umur murah rezeki dapatlah kita beraya nnt..

Ok..tu je nk citer..korang dah camna??

**minggu depan abang balik, mudah2an selamat kembali semuanya**

6 comments:

Nad MamaZN said...

baju beli dah siap, baju anak2 dah siap tempah..tggl baju hubby je tak cari lg.. ni utk raya pertama.. raya lagi 29hari tu x cari lagi
hahahahaah...! poyo sgt kan? :P
takde la, utk anak2 je nnt.. makpak pakai apa yg ada je :)

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhh..nad lg advance ye :)

saya baru je lagi...

betul2..baru raya pertama dan kedua..29 hari lagi cer jawab..cer jawab hhheeeee...sama la ayat poyo jugak..

biasanya begitu la..utk anak2..makpak kemudian cerita :)

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..nmpak meriah sgt ada lace2 gitu..hihihi..saya tahun ni beli kain pasang sehelai jek..wat baju kurung je pon..lagi dua pasang masing2 orang bagi kain dr bandung n india..nasiblah cun ke tak cun yg penting jimat dah tak payah beli kain byk2..hahahahaha

salwana nordin @ che'wa said...

npk je meriah lily..hasilnya belum tentu lg tu hhhuuuuharap2 tailor tu jait ok :)

jimat sgggtttttttttttttttt dah tu..saya kalo ada org hadiahkn pun mmg seronok sgt dah..tak payah susah2 beli dan pilih kaler kkkkeeee

biasanya kain dr bandung dan india cantik2..dont worry mesti cantik tu.dah siap jd baju lg cantik !!!!

lieyalatif said...

yeay!! tepuk tangan!!! lega bile dah anta kan....aku pun dah lega hah...siap boleh collect bulan 5 kang hah...gile tak aku ? hahaahah eh tailor aku laa gile sebab buat laju beno.....hahahhahahah....harap2 kuat le semangat aku nak simpan n pakai raya heheehehehehe....

wahh siap berlace2 hah...musti cantek nieh....

wey, kat jakel mahal laaaaa...aku lagi suke beli kat gulatis...chiffon kat gulatis ade yg rm12 jek...kat jakel mase aku pergi sampai 70-80 hengget...gile mahal wey!

salwana nordin @ che'wa said...

mmg giler laju tailor ko bulan 5 dah siap..mmg menguji keimanan la tgk baju bajan raya yg cantik2 tu kennnn hhheee

harap2 bertahanlah ye lieya kkkiiii

thn ni gatai nk berlace bagai..ntah camna hasilnya aku tak tau..risau weehhhh...

mmg mahal kt jakel tu tp tempat tu jugak aku nk pegi kkkaaa..kt sini mcm takde je gulatis..kalo ikutkn aku kamdar pun ok..

sudahnya mmg mencari online..ada je yg murah :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...