CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 12 March 2014

Tortila chicken wrap - RESEPI

Assalammualaikum..

Hambik menangis cef2 hebat kt luar tu bila tgk tajuk aku kan, pastu ada hati nk share resepi, dah kenapa??? hihokhihokhihok..

 

Rumah ni mmg sesuatu la kalo tetiba ada western food..semua tekak kampung..paling hebat aku masak western pun goreng french fries ke, nugget ke, hotdog ke..mkn dgn roti gardenia hhhheeee

Actually dah lama sgt usha wrap jenama ni..asyik pikir nak beli ke tidok..kang beli tak tau nk buat apa, resepi belum google gitu..hhhiiii..



Since mlm aku tak mkn nasi so sdg elok beli je lah...

Cakap banyak tak guna..meh tgk resepi org pemalas cam aku ni ha..org rajin duk jauh2 hhheeee

Resepi:

1 paket wrap - jenama Mission, aku beli perasa garlic
Sayur2 segar - ada je kt pasaraya, biasa utk buat salad tu ha
Ayam - ambik dada dan potong kecik
(gereng, rebus, bakar..mana2 pun boleh..aku gaul dgn garam, kunyit, black paper, white paper, then goreng sudah)
Sos
Mayonis
Parutan keju - option

Cara:
1. Panaskan aje wrap tu atas kuali, m/wave atau cooking magic pun bole..
2. Susunkan segala mak nenek daun2 ijau tu ha..
3. Susunkn ayam
4. Letak sos, mayonis dan taburkan aje cheese..
5. Wrap memolek..soka ati la camna..nk tutup abis bole, nk nampak daun bole..

See..senang giler kan..malu nk share tp fedulik hapa aku hhhhaaaaaaaaaaa...

Haritu aku buat..raop makan je sbb dia skang dah tak mkn nasi, hadi banyak kira..kulit tu dia tak suka, sayur langsung ler, ayam je kau bedal!

Alya okkkkk..lg byk sayur lagi tu dia suka..nak2 bila kita ckp sayur ni sedap, sayur tu sedap..terus nk try!

Awatif?dia lagi kampung..tak pandang langsung..yg dia cari..asyik *nasi* je, takpun ehoon *bihun*, takpun mee, takpun laksa...

**pasni wrap dgn inti lain pulak**

 

4 comments:

Nad MamaZN said...

bleh wat piza gak wrap ni :)

salwana nordin @ che'wa said...

ooohhhh ye ke?ok pasni bole try wat pizza..tak yah sibuk nk uli tepung dah :)

Lily@MamaZaraZareef said...

simple tapi sedap oklah kan..saya pon tak pernah try beli2 wrap ni..next time leh cubelah kan..hihihihi

salwana nordin @ che'wa said...

Saya pun pestime cuba..kt umah ni jarang mkn benda2 camni..saja nk ubah selera

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...