CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 16 March 2014

Sukan PASTI Alya 2014

Assalammualaikum..

Sejuk pulak harini..aku suka je :)..alhamdulillah..
 
Semalam PASTI alya sukan..tak sabor sgt rasanya nk habiskan sukan ni sbb kesian tgk alya sbb dia kan tak berapa sihat..ada dekat 2 minggu..batuk..batuk..flue..

Takde rest mana nk baik..in fact sampai skang still on ubat..

Hopefully lepas ni dah ok :)..in syaa Allah..


Back to sukan tadi..actually aku pegi lambat sbb awatif pun tak berapa sihat, malas nk mandikan pepagi sgt..biorkan abang ngan baba anto alya dulu..kendian baru aku pegi..lgpun nak kemas rumah dulu, basuh baju, sapu sampah..**begitulah mak2 kan*

Sudahnya aku ketinggalan acara yg paling penting iaitu perbarisan!alya pegang sepanduk pulak tu..the best moment masa perbarisan ni time budak2 berbaris pastu menyanyi lagu sekolah, lagu trademark sekolah..mmg time ni la air mata bergenang..*aku la tu!*

Setiap kali perbarisan, setiap kali tu la aku sebak #aptb

Sampai aje terus gi bawah khemah..alya belum masuk apa2 game lagi..akhir sekali kang baru dia..lambat nau kakak..2 game je kau pun hhheeee..

tgh keypo ngan kawan..adik tu tgh cari idea nak buat apa..fffuuuhhh
 
Cari2 hadi, rupanya merayap2 mencari makanan..syurga utk dia la..byk stall kennnn...dr mlm mintak RM5 kt aku..aku bg 3 je, 2 lg duit sendiri hhhaaaaaaaaa... 

Babanya kalo dah dpt kawan mmg lupa daratan..lantaknya aku biasa dah..

Itulah..tak byk gambo snap sbb ntah malas nau aku..dgn panasnya, dgn awatifnya..mmg malas betul aku kali ni!duk menyembang dgn mak2 kawan2 alya lg best katanya hhhaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Last 1 gambo alya tgh main je yg sempat aku snap..game SUSUN HURUF..dia peserta pertama..huruf A pulak tu..

ni lari ke nk terbang kakak hhhiiiii

Alhamdulillah..2 game..2-2 menang dpt hadiah kedua & ketiga..jadilah kan :)..berminggu2 berlatih, bersakit2 tak menang saja ler kan kakak...ehhhhh????

Alhamdulillah..sukan habis dlm waktu yg sepatutnya..terus bawak anak3 balik..baba naik moto takpe..

Balik je terus masak, smua dah kelaparan nasik w/pun segala mak nenek mknn dah melantak kt padang tadi hhheeee.. 

6 comments:

lieyalatif said...

YE LA KO...cuace tak elok ni mmg dok batuk2 jek laaa...aku ni pun seminggu nak masuk due minggu batuk tak baik...dah tua2 ni batuk teruk betul efeknyer...sampai tekucil2 hah.....almaklum laa daya kemutan dan longgar kakkakkakakaakak.... sian budak2 kalo batuk..tdo malam terganggu hah...hope dah baik la nieh ....

alahai rindunye aku nak tgk sukan sekolah budak2 kecik nie....ni tgu dayyan jek laaa...sukan sekolah mia mija tak lalu aku nak pergi sbb dah sekolah rendah kan....

wahh terra budak2 ni bersukan...masing2 balik tak bawak tgn kosong...bagus2....skrang ni sukan tadika...mane tau nanti wakil negara plak...amin....masin le mulut aunty lieya korang ni yeak heheeheh

Lily@MamaZaraZareef said...

Nmpak meriah jek hari sukan ni..hehehehe..tak pernah lagi merasa gi hari sukan anak..tadika zara 5 tahun dulu takde wat akt mcm ni..yg tadika baru ni tak tau lagi mcm mane..huhu

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhaaaaaaaaaaaaa..tang daya kemutan tu aku suka..aku pun..batuk2 jap kang gi toilet check kot2 terkucil kkkeeeeeeeeee

budak2 ni masing2 tak sihat lagi..dgn akuuuuuuuu sekali pun lieya..itulah rest tak cukup mana nk cepat baik kan..dah abis sukan ni lega sikit..

berlatih dekat sebulan kalo tak menang saja ler hhheeeeee..jenuh menjerit tepi pdg tu ha hhheeee

kauuuuuu..wakil negara..jauh sgt tu..wakil daerah pun dah ok bg aku hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

salwana nordin @ che'wa said...

lily..saya setakat ni sekolah bebudak2 ni ada sukan..ok jugak sukan ni sbb nk seronok bebudak je..tp penat sikit la sbb confirm tak sihat lepas tu hhhuuuuu...

tak apa nnt kalo sek zara ada sukan boleh pegi..best!!

Nad MamaZN said...

cepatnya skool alya dh sukan...skool zakwan ni bila tah.cikgu takde kabo la plak..harap2nya anak2 dah kembali sehat...

salwana nordin @ che'wa said...

ha'a lg cepat lg senang..maknya dah tak larat tgk anak sakit sesaja hhhuuuu..lain sekolah lain jadualnya kot..mgkn zakwan dlm masa terdekat ni..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...