CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 26 December 2012

baju bajan

Assalammualaikum..

Lama tak bersiaran memalam..eh ada korang kesah ke ye dak?

Aku plak yg susah hati hhheeee...

Baru je selesai urusan rumahtangga yg tak penah abih kata ko..hhhuuu..ni pun baru selesai menyidai baju bajan lepas lama bercuti dikampung..

Anak3 smua dah ketiduran so dptlah maknya berehat jap..lama tak mengadap blog ngan fb :)

Minggu ni letih..letih berjalan..baju bajan jgn cakap la..aritu sblm pegi Semenyih aku dah settle 1 round, balik semenyih pun still melambak2 lg hhhuuuu...

Dua hari sudah balik kampung kenduri..sblm balik spt biasa aku dah settle kemas cuci baju, rumah segala..senang nnt balik tak teruk sgt..

Kenduri kita cerita lain..yg pasti MERIAH GILER! 

Ptg tadi baru sampai, tak singgah memana pun..masing2 dah letih..

Balik umah baring2 jap pastu baru sapu sampah..eh kurang sket habuknya plak, baju bajan dr semenyih dah kering..settle lipat susun..masukkn plak baju bajan yg kotor dr kg..

Nasib tak byk sgt sbb masa kt kg aku dah basuh sikit2..uuuiiihhhh kalo bawak balik smua confirm muntah darah mesin basuh hakak! *over tak?over tak?puuuiii*

Esok nak ke PD N9 pulok..nk urus baju bajan lg..aku dah rasa nk muntah ijo ni ha..tp sbbkn nk bercuti muntah pun muntah la uolsss hhhaaaa..

Ok dah siap packing smua brg tinggal nk hangkut masuk kete..

Mujur la tambah sikit2 je baju sbb baju yg balik kg pun still ada lg dlm beg tu ha..brg2 lain pun dah already pack kennnn...

Wokeihhh mak nk tido dah nak oiiii...sakit pinggang ni rasa..ada sapa2 nk urutkn?hhheee..

Doakan kami selamat pegi dan balik ye..i'Allah...*macamkn nk pegi jauh beno hhheee*

****memang entry sampah sarap betoi..aku yg menaip pun menguap, korang langsung lah ye..tido dah kot hhhheee****
 

2 comments:

lieyalatif said...

uih mmg kooo...bab nak berjalan mmg no satu..best...tapi bab nak urus kain baju bajan tu laa yg hazab..sakit jantung koooo hahaahaha...tapi nak buat camne...nak tanak ..rela tak rela kene laa rajinkan diri uruskan.....lagi2 skrang musim ujan..bercinta koo nak tgu baju kering betul2....

semoga journey ko selamat pergi dan kembali key...

salwana nordin @ che'wa said...

still kt n9 ni..baju kotor dah sebungkus ni kkkeeee..

itulah..kalo berjln rela la kena rajin urus baju bajan kkkeeee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...