CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 23 November 2015

shopping brg sek

Assalammualaikum..

Hai..lama tak jenguk blog ni..serius mmg lama..mcm2 perkara jd dlm sebulan ni..ada gembira, ada sedih..biasalah kehidupan..

apa2 pun..life must go on!!

Semalam cuti..terus raof ajak shopping brg sekolah..

Jgn terkejut..mmg perkara biasa setiap thn, setiap kali masuk cuti sekolah..hhhhaaaaaaaa


Tahun ni tak banyak sgt membeli..alhamdulillah jimat berganda sgt dah tu..just beli alatulis, kasut, stoking sekolah dan baju sekolah hadi 2 helai..tu je..

Thn lepas banyak lg yg bole pakai..mana bole jimat kita jimat..

Mgkn baju sek awatif kena beli baru kot sbb dia pakai baju kakaknya thn lepas, still muat tp dah lusuh..kesian pulak..

Tinggal nk settle yuran sekolah je lagi ni minggu ni..

So kalo ada duit balance dah bole cuti2 dah pehtu hhhhaaaaaaaaa

Korang dah settle? 

 

7 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

awalnya ko beli brg sekolah che wa

akunya lom settle lg..

salwana nordin @ che'wa said...

mmg qema..laki aku kalo kata jom beli brg sekolah, kena ikut sbb waktu maknanya duit dia ada hhhaaaaaaaa

lgpun this yr tak byk benda kena beli, byk pakai yg lepas still elok..tinggal nk bayar yuran..settle minggu ni kt sek inshaaAllah

lieyalatif said...

bagus wa....cepat dan tangkas heheeheh...same laa aku pun nak beli minggu ni..senang beli awal2....tudung anta kat org jahit lencana dan nama siap2....pastu kalo boleh gosok terus siap2 haahahahaha...nampak disitu betapa bersemangatnye aku....

skrang era gst wa....kene pandai berhemah belanja...mane dgn belanje anak sekolah tadika....sekolah rendah lagi...so kene pandai agih perbelanjaan ..... aku mmg biasenye baju tudung kasut semua tukar baru....yg lame mmg buang terus sbb baju putih dah mcm belacan kooooo...kain biru je topup lagi 2 lai...... beg alhamdulillah beli beg adidas tu alah membeli menang memakai...3 tahun utuh lagi....just tinggal basuh jek kasi seri sikit hahaahahahahaha.....lagipun anak2 aku sekolah buku2 letak kat loker so beg tak le rosak dgn buku2 berat kan.....

aku pun rase dah liat2 update blog ni wa...seminggu sekali pun jadi laa asalkan bernyawa lagi blog aku tu hahaahahahaha....

bawak le wa budak2 ni pi dok hotel mane2....reward utk sepanjang tahun belajar rajin heheheeh....budak2 ni dpt dok hotel yg ade pool pun dah hepi manjang dah.....jom join aku lepak pd jom.....

salwana nordin @ che'wa said...

aku lega dah settle baju kain, tinggal nk iron pehtu duduk diam2 dlm almari..takmo hadap dah hhhhaaaaaa

diaorg baju kain ok lagi lieya, cuma hadi beli baru sbb dah 2 thn pakai so mmg teruk sgt dah..kasut sek tu mmg tiap2 thn beli sbb kasut skang cepat beno rosaknya..

beg baru beli thn lepas, masih elok sgt, tinggal basuh je..

ntah la lieya, ko bernyawa gak, aku ni blog mcm nazak sgt rupanya hhhaaaaaaaa

itulah..ntah kt mana nk bawak berjln2nya..takde mood, takde bajet pun sama kkkaaaaaaaa...

tp bebudak ni dpt duduk pool pun dah cukup..tgk la camna..inshaaAllah :)

LYAfrina said...

waa..dh siap beli brg2..lya blum start beli lg..sbb takut sini naik air.. tunggu lepas reda2 skit la..

salwana nordin @ che'wa said...

akak thn ni tak byk membeli sgt pun lya..tambah sikit2 je..mmg jimat belanja sgt thn ni, tinggal nk bayar yuran je..

ye la pantai timur ni kalo ujung2 taun susah nk ramalkan..dgn hujan, banjir..takpe slow & steady je lya :)

tiga lalat said...

awalnyer beli barangan sekolah anak2 tuu., ;p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...