CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 22 July 2015

open house raya 2015

Assalammualaikum..

Aku kan..kan..kan..tak sabor giler nk baca entry kengkawan raya ni..mesti ramai yg dah update maklumlah ramai yg dah start keje semalam kan??

Kita baru start arini krik..krik..krik..

Harini pun mcm malas nk update pasal raya semua, terus ke open house aci tak??hhhiii

Next week baru kita cerita pasal sambutan raya ok sbb nk sorting gambo bagai w/pun bukannya bergambor sgt pun hhhuuaaaaaa

Hari isnin tu, kemas rumah, basuh kain siap2, esok nk buat open house, balang2 biskut raya pun baru je letak atas meja..barulah npk raya kan w/pun kuih muih bole di kira dgn jari hhheeee
 

Selasa esoknya raof buat open house, bukan nk panggil ramai2 pun just rakan sekerja..sekali rakan sekerja bawak semua sedara mara dan kengkawan yg ada hhhiiii..

Aku pulak tak masak banyak atau dgn kata lain tak reti bajet la..dah bgtau raof kalo nk jemput ramai silalah catered, mmg aku tak pandai nk berbajet sgt..


Tp alhamdulillah..just nice tak lebih, tak kurang..

Menu aritu nasi tomato, nasi putih, ayam masak merah, kari daging, ulam timun, sambal belacan, ikan kering, nasi impit, kuah kacang
Dessert puding karamel dan kek coklat
Air laici dan oren
Menu tambahan jejari&nugget goreng serta mee goreng basah


Semua aku masak sendiri..walaupun letih ya amat tp puas!!

Maafkan segala yg terkurang ye, thn depan kalo jemput ramai mmg aku nk catered je, serius tak cukup masa unless byk k/tgnnya dan letih sgt..kalo nk masak sgt, kita bole buat menu sampingan atau dessert kan..

Tqsm jugak pd yg sudi dtg, rumah kecik, semua mkn kt luar, mujur haritu cuaca sejuk sbb pagi tu dah ujan..alhamdulillah..

Pd sesiapa yg nk dtg beraya pun silalah datang..boleh aje..apa yg ada aku masak, kita mkn ek :) 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin

 

3 comments:

Pn Qema said...

Selamat Hari Raya Che Wa..
haa ko dah buat open house...
gila laju .... hihihi..
aku seperti thn2 sebelum ni tak buat kot.. sape nak dtg sila bg tau awal tuh jer..

LYAfrina said...

lya x update pon lg n3 raya.. xde mood lg..hehe.. nk resize pic tu malas bebenor.. dulu rajin je... dh senja ni..mood dh lain.. hehe..

wow..kak msk sdri utk open house..hebat lah... tringin nk buat jgk..kna tgu duk rmh sdrii bru jadi..

salwana nordin @ che'wa said...

selamat hari raya semua..

mood ni bukan kira, bila rajin laju2 update, bila malas bg sejuta depan mata pun buat donno hhheeeee

memasak utk sikit2 boleh la lya, kalo ramai akak prefer catered lg..letih!!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...