CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 15 July 2015

entry terakhir sblm raya, entry baru tunggu 2 minggu lagi kkkaaaa

Assalammualaikum...

Hari ni last puasa, esok dah raya, hari Jumaat yg penuh barakah..inshaaAllah..

Rata2 dah ramai yg balik kampung pun, aku jugak masih bekerja tp mujur 1/2 hari je arini..yyeeeyyyy!!!

Ptg sikit baru bertolak ke Kedah..ye dah 12 thn mmg balik Kedah, hubby's side..kita takde sistem giliran, ikut je mana suami kita beraya :)

Saya ni duduk dekat dgn makabah so tiap2 hari mmg melawat diaorg..makanya takde istilah pilih kasih atau anak durhaka pun..

Rasanya makabah pun tak kisah sbb anak perempuan kenalah ikut suami..tp silapnya org lain pulak yg kesah hhhaaaaaaa 

Balik je dr kedah raya ke3 still bole dtg menziarahi kan..jgn sesakkn kepala dgn benda remeh gini..


Aku ni mana2 raya pun seronok sbnrnya..dulu masa belum kahwin, adik beradik ramai so mmg tak payah org lain, kami je dah riuh..

Skang dah kawin, sedara mara raof lagi ramaiiiiiiiiiiiiii so meriahnya pun lain jugak..kena la bercampur gaul :)

Yang penting anak3 happy sbb dpt beraya suasana kampung, mkn lemang, ketupat, rendang, kuih muih..pastu dpt kutip duit raya an..an..an..

Semalam dah settle packing, baju raya dah iron siap2, rumah pun dah berkemas, baju bajan semua dah berbasuh dan bersidai, balik kang nk lipat, baju2 sek anak pun dah settle..

Apa2 hal mmg rumah kena berkemas dulu, iols mmg kalo gi mana2 rumah make sure kemas, bukan apa nnt balik tak la letih tgk rumah bersepah..dgn badan letih mana nk buat keje dah uolsss hhhuuuu

Ayam daging pun dah cuci siap2..

What else???

Inai pun dah pakai..eh????hhhaaaaaaaaaaa..dah jd resam kot tiap kali raya terus nk berinai..kita suka tgk jari merah2, pastu mkn lemang minyak2 tu buat jari berkilat2 merah gitu...

Peel yg ntahhapahapa mmmiiiaaahhhaaaaaaaaaaaa... 

Ok..kesempatan ni, kami sekeluarga nk memohon maaf andai ada perkara2 dan perbuatan2 serta perkataan2 yg telah mengguriskan hati korang semua ye..

Kdg2 tanpa sedar..kita manusia biasa..

Semoga Ramdhan dan Syawal tahun ini disambut dgn penuh kesyukuran dan kemeriahan yg tak terhingga bersama keluarga tersayang..

Semoga Allah memberi kesempatan lg utk kita menyambutnya di tahun2 mendatang ye..inshaaAllah..ameen :)

Kita cuti start esok sampai rabu depan..rajin2 la jenguk kot2 kita rajin nk buat entry raya, kalo takde tu maknanya kita masih mengadap lemang, ketupat, rendang chuollssss..

Bye!

 

 

 

3 comments:

CintaHati Lina said...

Bestnya raya semua... apapun salam SYAWAL..maaf zahir batin... pentingkan penjagaan kesihatan semasa open house ni juga...

LYAfrina said...

takpela..isteri terbaik ni.
lya bergilir...pg raya sebelah fain..dlm kul 11 camtu balik sebelah lya... n ptg, join family fain smula ke kampung atuk dia.. gitulah setiap tahun..letih sebenarnya ulang alik dlm sehari..tp xpe..puas hati..leh jumpa semua sedara mara..hikmah kampung jauh-jauh, blh tumpu kat 1 family..x perlu nk ulang alik cam lya ni.. hehe..

salwana nordin @ che'wa said...

takpe lya..yg penting kita beraya bersama orang2 yg kita sayang kan..lgpun raya lah waktu yg dpt mengeratkn silaturrahim antara sedara mara..

akak suka konsep kunjung mengunjung, makan bersama..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...