CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 12 May 2015

kesah instantshawl..

Assalammualaikum..

Bila dah start beli sekali, berkali2 lah nk membeli..tgh IN pulak skang..esok dah boring back to tudung bawal balik gamaknya..hhhaaa layanzzzzzzzzzzz

Kali ni beli dekat butik lain pulak tp butik yg biasa aku beli dress smua tu la..dah kluarkn instantshawl..waahhhhhh mak suka!!!

Butik #muslimahclothing ni tagline longgar dan labuh so kebanyakan shawl atau tudung pun labuh..

Aritu beli blkg tak cukup labuh, tak berapa nk selesa lah kalo blkg depan tak labuh so kali ni try beli selai kt butik tu..

Alhamdulillah menepati syariat dan apa yg aku nak..pinless in fact tak payah pin langsung pun, adjustable dan ironless..

 

Beli warna hitam dulu utk cubaan..abaikan muka pucat lesi baru balik spital..

Sesiapa berminat nk try, bole jenguk butik tu ye :)..

Anak2 dara dah besor so dah nama anak dara tak bole npk kita nk bergaya sikit, depa punnnnnnnn..

Nak2 si alya..alhamdulillah skang dia pun tgh dilatih bertudung bila kluar so skang mmg kena ada banyak koleksi tudung..

Kali ni try belikan instantshawl pulak..aku ni kalo bebudak nk bergaya bole, tp gaya sederhana dan gaya bebudak..nk pakai tudung make it simple dan selesa..

Sbb tu dia mintak belikn shawl aku tak bg sbb nk kemaskn lilitan tu punya lama, dah tu seharian pakai confirm senget benget tudung pastu..me dont like!

Dah ada instantshawl senang keje mak kau skang :)

Gigih la maknya mencari kt ig kot2 ada yg sesat jual instanthawl for kids..eh jenuh jugak mencari, tak ramai yg jual rupanya..

Kot2 ada sesiapa yg tau bgtau kt kita ye..sila tinggalkan link anda..gituuuuuuuu

Shawl pertama alya aku beli dekat ig #mylia_stylish..try 2 helai hotpink dan hitam..alhamdulillah ok kt dia, kain best cuma kecik sikit utk dia..tp takpe boleh adjust kelabuhannya..


Alya ni, dia tak suka pakai tudung kecik, kalo depan blkg tak labuh menepati yg dia nak, mmg banyak komplen!

Bernanah telinga jap dengo dia membebel!

Pastu aritu jln2 kt mall, ramai pulak org berniaga tudung dan shawl, sudah bagus bole cari tudung utk budak 2 org tu, payah nau nk jumpa tudung budak..

Ada pun kecik ya amat, awatif ok je, alya la banyak songeh..pusing2 jumpa instantshawl..eh kain best, murah pulak, dan saiz ok sedang2 aje..

Grab 2 utk alya, sudahnya adik dia pun nak..

Share aje la korang, mak kau tgh bulan nk bershopping mmg 2 helai je la bole beli hhheeeeee


Tapi kan lepas tu balik umah..eh menyesal pulak beli 2, mmg shawl ni best utk depa bbbahahaaaaaaaa...

Nanti arrrrr tunggu raya pulak!

6 comments:

Pn Qema said...

apapun mmg comel le anak2 ko pakai. weii butik tuh kat mn? aku dah lama giler tak balik kualer...

hihih

salwana nordin @ che'wa said...

qema..kt kuala ni takde butik yg aku beli tu..aku beli online..klik je kt link yg aku bg tau..menyoppping la ko kt situ hhhaaaaaaaaa

pepel dgn biru tu beli kt green town..sekian.

eh..ko kalo ada link yg best2 share la kt aku bole???hhhiiii

Pn Qema said...

ko nak link shpping ke? hihihi

salwana nordin @ che'wa said...

letak aje la link mana2 yg kau rasa best..hhhiiii..nnt aku terjah..gituuuu

lieyalatif said...

cantik wa....yg pneting menepati syariat....kemas jek tgk ko pakai....tu laa skrang mmg tgh musim instant shawl kan.... senang dan mudah...aku ade satu tapi tu laa mcam tekial2 nak pakai hahaahah dah biase lilit2 kot ekekekeekek.....

anak2 ko pakai pun lawa wa....bekenan aku tgk.... bagus dah ajar dari awal kan wa...sejuk hati ko laki bini...mia mija ni biase laa on off lagi..... betul tu wa...pilihan tudung tuk budak2 tak byk....

LYAfrina said...

comey sgt anak dara gayakan instant shawl..
lya pom ade beli kat asya..tp utk diri sdri xde..sbb xsesuai dgn muka ..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...