CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 18 December 2014

Stimbot

Assalammualaikum...

Rajin pulak aku nk menulis harini sbb banyak keje kt opis dah settle..2 akaun selesai, lagi 2 otw..ini pun dah pening rasanya..

Sabtu lepas raof ajak berstimbot..

Aku ni dah sebulan tak makan berat malam, kdg2 langsung tak mkn..cubaan utk 'menguruskan' apa yg patut la kawan2 hhhuuuu..

Sebulan baru 1kg turun tp aku tgk spare part masih ada here and there lagi ni..camno????
Hhheeee...abaikan kisah kegemukan aku tu, mari kita menjamu selera..

Malam tu makan dekat #restorenshabushabu namanya..one of the famous stimbot kt Ipoh..pukul 6.30ptg baru kluar, maghrib dekat situ..


Bayaran RM35/head utk dewasa, kanak2 RM25/head..yg tragisnya kanak2 ikut ukuran tinggi uolsssssss..hadi boleh pulak lepas ukuran ke dewasa..tak pasal2 RM35 utk dia jugak..pppffftttt..alya RM25, awatif free..

Malam tu apalagi pulun la mentekedarah..aku punnnnnnn..takkan la nk menjeling uols, 35 hinggit kan hhhaaaaa

Lepas mkn usap2 perut..nice sgt perangai..mana nk kurus hhuuu


Hadi heaven la utk dia tempat2 camni..bangun sesaja, balik2 kau je kan..tolong ambik utk baba la, ibu la, adik la..padahal kau jugak yg telan :P

 

Tp mmg tak rugi bayar utk dia, mmg makan bersungguh2..hadi..hadi..

Alya pun makan banyak jugak tp tak sebanyak abgnya la..dia dpt nasi sepinggan, stimbot semangkuk, aiskrim berkali2, ayam goreng 2 ketul, french fries..dah kenyang..


Awatif nasib free..dpt sepinggan mee, aiskrim berkali2..kenyang..


Alhamdulillah..rezeki pulak malam tu..makan mcm bela saka :)..makanya esok lusa jgn dipikirkn apa yg akan berlaku pd diri sendiri ye bbbahahaaaaaaaaaaa...

Raof kata start esok jugak seminggu tak payah makan......oooiiiiiiiiiiiiii overrrrrrrrrr sgttttt tu B!

6 comments:

norsalihah shaleh said...

Assalamualaikum.. tajuk blog sis adalah tajuk pertama yg saya terpikir nk guna utk blog saya..hehehehe... tapi tak jadi.. pikir tajuk blog pn berminggu, maklumlah baru start blogging :-)

bestnya tengok mkn steamboat. dh lama xmakan.. b4 end of yr kena mkn juga la.. bg hlang kemponan thn 2014..hahaha...

jemputlah ke blog ssya zinziemeewah.blogspot.com :-)

salwana nordin @ che'wa said...

Oohh ye ke..hhiiii

salam perkenalan dr akak..in shaaAllah nnt akak jenguk blog awak ye..

LYAfrina said...

Alhamdulillah..rezeki..
Besar tu signboard restoran ni.
Steamboat ni pling jrg mkn
Rsanya last pekena steamboat thn 2012.. sbb nya.suami lya tu x.mkn mde2 ni.. huhu..klo semata utk lya sorang j mk mkn...mmg x berbaloi la

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah rezeki mlm tu :)

Besar restorannya lya..penuh pulak tu..not bad jugak sbb mcm choice :)

kami pulak semua suka mkn menda2 camni tp sekali sekala la, kalo selalu kopak hhhaaaaaaa

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

santekyaaaa restoren ni..unik rekabentuk dia..=)

Nyz Hj Hashim said...

sana sini update steamboat.. kena cari juga ni.. mengidam nak makan byk2.. hehehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...