CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 9 September 2014

20 FAKTA

Assalammualaikum..

Macam best je tgk org buat pasal 20 Facts About Me..siap tag kengkawan suruh buat kan :)..kt ig, kt fb, kt blog..hambik tamak semua nak kan hhhaaaaa

Aku ni mcm segan pun ada nk tulis tp sbb blogger femes amos surayasulatin suh buat pd pembaca dia, meh kita cuba..siap dia suh tulis "tag from chooyaya'..bahiklahhhhhh *matakeatas*

Alamak nebes nyaaaaa..bongok!!

1. dulu masa kecik suka angan2 pakai gaun putih kembang2, rambung panjang ala puteri menari dgn putera, setiap kali nak tido itu yg diangankan..puteranya muka kabur2 pulak tu hhhaaa..bila dpt anak pompuan, anak pompuan pulak suka berangan2 mcm puteri..pppfffttt!!

2. saya tak suka korek telinga sbb confirm batuk..bukan sikit2 tp tahap mata merah termuntah...ooooiiii getiknya! kalo gatal sgt baru korek manja2, kalo tak tunggu ajelah taik tu kluar sendiri..npk mcm kotor kan tp nama lagi fakta kan bbbahahahaaaaaa..

3. dr kecik sampai U, 2 org je yg minat saya..my X dan raop tp raop tu yg lg lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa minat..sedih kan?hhhhaaaaaa

4. kat muka saya ada 9 biji tahi lalat yg suka nau berak..

5. saya suka cari rambut rosak kt kepala..sekali cabut dah mcm bole buat wig!*over*..eh tp mmg suka cabut2 rambut rosak :P

6. tak suka ULAR w/pun ular plastik!oooiiiiiiiiiiiiiiii geli..kalo tgk terus meremang2 segala bulu..

7. saya mmg suka warna HIJAU sejak dr kecik lg sbb tu dulu saya banyak baju kaler ijau, kalo pilih kain mesti ambik ijo..skang dah mcm bangla pun ada, lg banyak kaler lg merrier katanya hhhaaaaa 

8. saya agak pendiam & tak suka bercerita, bersembang sgt w/pun dlm keluarga in fact dgn raop pun tp bila dah kenal bole aje menyembang..yg paling best dgn anak3 dah mcm tarzan pulak..bole???

9. saya suka mengemas, suka tgk benda berkemas dan teratur tp bila dah ada anak3 ni kemas pun dah mcm tak berkemas..ok bai!

10. sblm tido mesti gosok gigi..mesti!!so kalo tertido pun sanggup bangun balik pegi gosok gigi..dulu2 kalo salah sorang adik beradik tau kita tak gosok gigi sblm tido mmg bernanah telinga kena kutuk panggil "hantu gigi"...aaahhhhhhhhhoooiiiii..mencik tau!

11. saya jarang ckp i luv u atau kata2 manis dgn raop dr zaman berkawan dan bercinta in fact sampai skang sbb malu..betul sumpah tak tipu!yg penting dia kena selalu cakap kt saya..bole?????

12. western vs kampung.............tentulah masakan KAMPUNG!!!

13. saya tak suka makan buah2 yg masam sbb tu saya tak suka semua asam masin atau jeruk..eh ada kaitan??hantam je la!

14. saya sgttttttt suka dress dan jubah..lg kembang beralun lg suka..mcm puteri..itulah angan2 yg membawak dr kecik sampai ke beso tak dpt2 hhhaaaaaaaaa

15. sblm tido mesti solat isya'..tak penah tido dulu baru bangun solat, mmg tak la..takut tak terjaga tau2 dah subuh..

16. ini serius!!!saya PENYIMPAN RAHSIA..in syaaAllah your secret is safe with me gitu..

17. saya tak penah beli handphone sendiri..dulu2 abah belikan, skang pakai 2nd hand raop punya phone..pun bole..not a big deal!!

18. saya tak minat gadget..lantakla apa je benda yg latest..bbbahahaaaaaaa

19. pipi saya tak penah kurus..mak kata dulu masa kecik kalo demam pun badan susut je tp pipi tetap gemok..cuba skang demam, badan dan pipi pun sama naik..*pppfffftttttttttttttt*

20. masa kecik, saya ada kucing kesayangan, namanya RAHIM MAAROF sbb ada taik lalat kt tepi mata, sayangggggg sgttttt, pastu dia mati, whole day menangis..sampai skang ingat kt rahim maarof tu, dan sampai skang tak suka bela kucing lain..i setia pd u! wahhhaaaa gitu..padahal dia tak heran pun kt kita ni ha..tgh beronok2 dlm syurga..tp harap2 dpt jumpa kt syurga nnt..*tsk tsk tsk*

Siap jugak..2 hari nk buat tau hhhhaaaaaaaaaaaaaa...ok nk tag kengkawan jugak la..tag pd semua kawan2 blogger2 glamer yg selalu beri komen kt sini..dan tak lupa suam2 kuku mcm akak wa ni ha yg tetiba singgah sini ok..

Pada pembaca sekalian bole jugak buat..buat kt fb atau ig..kan best :)

Selamat beronok2..

7 comments:

Nad MamaZN said...

kucing nama rahim maarof yg rare tu haha!
best baca semua :)

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhaaaaaaaaaaaa..betul nad sbb ada taik lalat itam kt mata sama mcm rahim maarof tu la

Lily@MamaZaraZareef said...

dah lama takde musim2 tag ni..hehehe..nway terhibur plak baca tag nih..hahaha..kita semelah tak suka benda masam2..even mengandung pon org kata kompem nnti teringin makan asam tapi takkkkk ponnnnn....=p

salwana nordin @ che'wa said...

nnt buat eh lily :0..syok jugak sekali sekala layan..sama la kita kalo ngandung pun mmg tak suka mkn masam2..

lieyalatif said...

hahaahah bab berangan tu aku rase normal beb..semua pun akan berangan mcm tu....pompuan kan ...lagi2 mase kecik2 ...adoiii kelako bile diingatkan balik.....

pelik ni ko tak suke korek telinga...tapi peel ko same mcm mija...pantang aku korek sikit mulaa batuk2 beriya...aku plak suke korek telinga...rase stimmm ajek kahkahkah

oooko byk tahi lalat beb....aku cume ade 3 jek...satu tu baru2 bulan lepas keluar...cis, bile mase ntah lalat buat projek kat muke aku nieh...

ko mcm aku...wajib gosok gigi sebelum tdo...rase puas bile tdo dlm keadaan mulut bersih kan....

ko mcm aku..gajet2 ni tak berape sgt...tapi kalo org beli aku tibai jugak hahaahahahaha....

mampos aku gelak bace name kusing koooo...awat glemerrr sgt kahkahkah....nangis air mate darah rahim maarof kalo bace ni tau tak hahaahahahaha

salwana nordin @ che'wa said...

lieyaaaaaaa..nnt ko buat eh!buat jgn tak buat!

serius..ko ingat aku tipu..mmg nama kucing nk galmer je hhhaaaaaaa..ni kalo rahim maarof tau mmg hentak2 kepala kt dinding la guna nama dia..bole??

Chooyaya! said...

yayyyyyyy tenkiu che wa. ada jugak orang buat. bahahahah. tp nama kucing rahim maarof tu kelakau. haha.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...