CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 8 July 2014

ayam percik

Assalammualaikum..

Semalam kita buat ayam percik..gara2 menengok anak2 dara lieyalatif buat ayam percik meleleh2 air liur nk makan hhheeee

Balik umah terus membanting tulang la..ayam dah siap2 defrost, just keje2 memotong mengupas itu ini aje lah..

Aku biasa jugak buat ayam percik tp ingat nk try resepi yg lieya share..cuma aku tak letak kiub ayam dan sos cili..gula pulak aku ganti dgn gula perang, gula melaka aku letak sikit..

 

Dah blend smua terus masak sampai mendidih, then baru masuk ayam..

Jgn masak lama sgt, kang ayam tu kita nk bakor kan :)

Agak2 sebati, bakorkn aje dlm cooking magic..agak mcm kering, basahkan la dgn kuah percik tu..masak sampai sprt yg diingini lah ye..

Aku suka kering dan garing sikit tp dlm cooking magic ni ayam lembab je aku tgk ke aku yg tak reti masak?

Kalo terus guna arang lg meleTOP kan!

Lebihan kuah tadi tu aku teruskan memasak sampai likat, bila ayam dah siap, just cuahkn aje atas ayam2 tadi ok!

Hasil kejadian!

 
 
Nak tgk resepi, pegi jenguk blog lieya ye :)

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhhhh..nmpak sedapppp..^_^

salwana nordin @ che'wa said...

hhheee...cubalah lily!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...