CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 17 June 2014

alteration

Assalammualaikum...

Berhari2 dah entry pasal haters tu..aku pun dah naik menyampah apatah lagi korang nk baca kan hhhiiii..

Actually banyak benda nk kongsi tp tu la cari mood yg terbang ntah ke mana..dgn keadaan rumah yg tak complete lagi..dgn keje umah tak abih2..

Eh..progress dah 90%..10% tu cuma nk cari brg sikit2..touch up sikit2..

Harap2 sblm pose smua complete!

Nak citer pasal baju2 raya..nnt eh fully story..

Ni sambil fikir pasal rumah, sambil alter baju kurung raya..ni la padahnya bila tailor ada je buat silap kan..sudahnya kita jugak yg betulkan..

 

Biasanya yg bermasalah baju awatif la..dia kan tinggi, kurus..dapat baju kecik dan singkat..

Padahal tempah ikut ukuran badan, sudahnya terpaksa bukak benang semua..adjust sana sini, then jahit bagi beso skit..

Jahit tangan pulak pastu..padahnya kalo takde mesin jahit kt umah kan..tu mujur ada jarum benang, kalo takde dah kena petiran dr mak la jawabnya..

''kt umah kena ada jarum benang..kena tau jahit..bla..bla..bla.."

Panas telinga jap..

2 comments:

Nad MamaZN said...

adoi, xbestnya kalu dapat tailor camni, huhu!


p/s: klu ada nak beli brg ikea, bgtau la. bleh saya tolong belikan. try tgk website ikea, dah ada harga skali. bleh bajet2. saya suka je tolong ni, sbb bleh jenjalan skali hehe... brg nak pos bleh, nak amik dr ayah saya pun bleh. dia ada ofis kat ipoh :)

salwana nordin @ che'wa said...

itulah nad..tailor camni mmg kita yg teruk sikit..

serius nad???susahkan awak je ni..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...