CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 25 May 2014

Make up

Assalammualaikum..

Tetiba kau nk citer pasal make up mmg sesuatu..misteri sgtttt niii!!

Aku dan make up mmg tak kawan sbnrnya hhhaaaa..aku bukanlah penggila brg makeup sbb mmg jarang bermekap bagai ni..

Last makeup bagai nk giler time kawin...ehsan dr yong (my sis) yg touch up..itupun asyik pesan sesaja 'yong jgn tebal sgt, jgn over..bla..bla..nk kawin tak nak?eh??'

Aku bukan apa rasa mcm tak cantik bila bermakup, rasa berat muka *org lain lawa je*..kulit muka tak berapa cantik pulak gitulah jdnya..so kalo tak makeup apatah lagi..ngeriii kau..

Tp aku fedulik hapa..keje kilang je kot tak payah cantik2 sgt la..sudahnya mcm mayat hidup bergerak..apakah???..hhhhaaaaaaaaaa..*eh ntah nape gelak*

Tapi dlm tak nak bermakup, aku ada je pakai brg makeup..actually tak banyak, smua basic dan benda yg aku nak pakai dan akan pakai ye..


Ni je yg ada..sedih tgk kkkaaaaa..

Ada compact powder, foundation, lipstik dan eyeliner..lipstik tu pun kdg2 tak pakai punnnnn..sudahnya patah dikerjakan di awatif je..

Maskara ke, eyeshadow ke, penggaris bibir ke, penghitam kening ke, pemerah pipi ke, pemancung hidung ke..hapa smua takde..

Jenama pulak kalo tak maybelline, silkygirl..jgn ditanya aku brand lain..brand yg mana plg best smua aku tak tau :P

Korang pandai makeup??
 

4 comments:

lieyalatif said...

aku dulu rajin le kebek2 muke nie...eyeshadow bagai.... kepit2 bulu mate bagai...skrang aku dah malas koooo...faktor penuaan kah? hahaahah sile terima kenyataan....

skrang aku pakai eyeliner, blusher sikit ngan lipstik sikit.... dah siap pi keje terus haahahahaah...pas zuhur kat opis aku tenyeh bedak jek ....dah siap!

okey2 mmg faktor penuaan kan? hahaahahaha

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhaaaaaaaaaaaaaa...bila masuk 3 series ni mmg la lieya..femalas je smua..mmg faktor penuaan sungguh..

aku pun lepas zohor tenyeh je bedak, tak sempat nk bercelak, berlipstik bagai hhuuuhhh

Lily@MamaZaraZareef said...

haahha..same jekla kite..ada yg basic2 jek..klu kat opis tu kadang pas semayang langsung tak bedak balik..sadis kan..hukhuk

salwana nordin @ che'wa said...

mmg la lily..dah berumur ni dah makin malas nk beria2..kdg2 lepas solat mmg taruh bedak je..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...