CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 7 May 2014

Makanan - makanan

Assalammualaikum..

Aduhaiiii malas..malas..malas...malas...ssssssssssssssssssss..

Teruk sgt kemalasssssssssannya tu..

Dalam malas2 tetiba gambo makanan kan..dah kenapa?bab makan mmg rajin aje..penah malas ke??rugiiii hhheeee

Ni aje la menu yg aku duk ulang alik ulang alik masak since laki aku takde aritu..banyak permintaan anak3 ler..

Berminggu2 menu yg sama..kau mampu?naik muntah aku tgk tp demi anak3 ku buat jugak tanpa jemu..ecehhh td kata nk muntoh!pang kang..


Menu 1: Pasta Carbonara
Aritu ntah saka apa yg masuk, bebudak nk western..depa nk 'skru' ni ha..ntah hapa ke namanya pun..makan dgn kuah putih..juling2 bijik mata maknya gugel resepi..aku kan tak reti masak barat2 ni..

 

Tapi sekali lg demi anak2 ku buat jugak ahaksss..padahal dah warning siap2, kome kalo tak makan abis esok ibu rebus skru betul pulak!bole???

Benonya takut bebudak ni muntah dan muak, kan dah membazir hhhhaaaa..tp ok la dan abis plak tu kira ibu lulus la ye..


Menu 2: Nasi lemak
Nasi lemak..ni antara feberet hadi..bole bertambah makan..biasa menu pagi, aku buat sampai mkn ke tengahari..jimat kkkeeee

 


Menu 3: Puding roti sos kastad
Puding roti ni kebetulan roti nk expired..tgk dlm almari peti ais segala bahan nk buat cukup so letssss...hadi ngan alya suka, awatif kurengggg skit..

Resepi ada aku share..kalo rajin korang search ye..ye..ye..aku malas harini hhheee



Menu 4: Ayam Kari
Antara menu pilihan..memalam pun kdg2 terpaksa mengari..demi anak3 kennnn :P..

  


 Menu 5: Bihun goreng kering
Antara kesukaan jugak kot dan di kala kemalasan utk masak nasi dan lauk hhheeeee..tp make sure bihun digoreng kering2..ntah nape depa tak berapa suka basah2..biasanya pengomen tegar hadi la..yg lain menurut perintah je..




Menu 6: Sardin tin
Ha..dalam banyak2..gulai sardin tin ni paling terlajak laris...kalo ikutkn tiap2 ari request..oooiiiii la dah bau sardin sorang2 aku cium!

Awatif pun kemain, siap hirup kuah.. aku tak buat pedas sgt dan make sure masam sikit..kalo tak rasa hanyor kata org perak *hanyir bahasa bakunya lah*

Begitulah..bila dah jd mak2 budak ni, memasak bodo2 pun rasa nikmat sgt bila anak3 selera je makan kan..

Tak sedap pun?

Fedulik hapa aku janji kenyang...bbbuuurrrppp...alhamdulillah :)

6 comments:

Nad MamaZN said...

bila anak2 puji masakan dan suka makan kite penat memasak pun jd tak penat :)

salwana nordin @ che'wa said...

budak2 kan jujur nad..sedap dia puji, tak sedap dia komen hhheeee..

setakat ni mmg happy je memasak utk depa w/pun kdg2 penat sgt hhhhuuuu...alhamdulillah nikmat Allah

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhhhh dugaan ape kah ini weyyyy....

berpinau2 aku tgk makanan yg ade....aku puase niehhhhh...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahah mcm budak2 jek kan puase nak ngidam2 kahkahkah....

ishh tgk carbonara ko terase mcm nak buat carbonara sebab sos die ade tak pakai lagi tu.... tgk sardin plak tingin nak buat ....semua nye teirngin lah...kari jek tak sbb semingu sekali wajib aku masak kari beb heheheeh aku hantu kari....

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhaaaaaaaa...nasib ko la lieya..

ko punya masakan lg meletop beb!aku punya apa sgt..bodo2 je pun hhheeee..

selamat berbuka lieya!!

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye masak2 utk anak2..harap2 pas bersalin nanti mood memasak saya dtg baliklah..rindu sbnrnya tp masuk dapur jek ilanggggg mood nak masak..hukhukhuk

salwana nordin @ che'wa said...

takpe ambik masa..nnt ada mood on balik memasak ye..saya pun penah alamai yg sama..

mmg tahap pemalas yg tak bole di bendung2 hhheeeee...

ok..selamat bersalin ye :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...