CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 7 April 2014

Hubby

Assalammualaikum..

Tulis, backspace, tulis, backspace..pastu temenung depan pc, takpun tgk ig atau layan fb atau b/walking.. pehtu tutup smua mengadap blog balik..tulis, backspace, tulis, backspace..

Nampak permainannyaaaaaa....bagi penampor buaya kang baru kau rasa! 

Hhhhuuuuuuuuu..perasaan tak berapa nk menentu ni uols...

Nak buat entry novel jap..bole???

Sbnrnya..sbnrnya..sbnrnya kan..asben kita dah nak berangkat ke Mekah utk mengerjakan Umrah..alhamdulillah..rezeki dia thn ni..

Dia pegi dgn mak ayah (my IL), sista & rakan2 masjid yg lain..


Aku?ramai gak yg ty, napa tak ikut?napa raof tak bawak?selain alasan anak3 yg masih perlu diberi perhatian, anggaplah belum ada rezeki dr Allah lg utk aku jejak kaki ke sana..walaupunnnnnnnnnnnn teringin sgt!!

InsyaaAllah..raof kata panjang umur murah rezeki dia nak bawak kami semua...jangan tinggal sesapa pun..jgn susahkn sesapa pun kalo boleh :)..

Insyaa Allah bang..insyaa Allah..insyaa Allah..insyaa Allah..*sedih sgt aihhh hhheee*

Buat masa skang perasaan boleh tahan lagi..tak berapa nk sedih lg, in fact aku happy je sbb raof nak ke Mekah kot..hajat yg dah lamaaaaaaaaaaaa dia nak buat..since hadi lahir rasanya..

Tapi semalam bila tgk beg2, pehtu tulis nama & alamat atas beg tu pulak, sebak jgn cakap la..padahal dah berminggu2 beg tu siapnya duk atas katil..


Begitulah...bila tak penah ditinggalkan selama 2 minggu..jauh pulak tu :(..

Semalam jugak dia tinggalkn wasiat *considered wasiat lah ye* dekat wassap..segala hutang piutang org dekat dia, hutang dia kt kilang, segala mak nenek no tel foreman, insurance agent..

Kalo Allah nak ambik nyawa dia dekat sana katanya....*tsk..tsk..tsk..* <__>

Alhamdulillah..sblm pergi dia dah sediakan apa yg patut..segala hutang2 dia yg kecik2 smua dah settle, kete dah service, duit belanja dah masuk dlm bank, groceries smua dah beli, apa yg rosak dah baiki, urusan anak3 dah settle..

Kesian tgk..tp itulah bertanggungjawab namanya kan :)
 
Aku bukan apa, sepanjang raof takde, kalo boleh tak nak la hadapi 4 benda2 ni..i jd panik & takuit uols hhhiiiii

* kete tiba2buat hal
*elektrik tiba2 takde
*alarm tiba2 bunyi
*binatang @ apa jugak entiti yg tak berkenaan masuk rumah

Ya Allah...

Semoga abang selamat pergi dan selamat kembali..manfaatkn ibadat sepenuhnya kt sana..in syaa Allah..Allah ada jaga kami :)

***perasaan dia? Allah jua yg tau :)*** 

4 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah..rezki dpt jejak ke sana...
semua org pun teringin
takperlu pk2 yg negatif k..
berdoa banyak2 moga husband n yg lain2 dpt tunaikan ibadah dengan tenang dan doa jugak moga takde masalah timbul sepanjang ketiadaan husband..take care k!

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaii..sebaknye nak ditinggal jauh kan..dahlah husbnd pergi dgn bermacam2 pesanan kalu saya pon kompem sedih..wuwuwuw..tapi takpe, die pergi ke tanah mekah dgn niat yg amat suci..semoga dpt beribadah ngan tenang..insyaAllah lain masa ada rezeki pn isteri n anak2 plak ikut sekali kan..=)

salwana nordin @ che'wa said...

nadia..itulah pasal jarang ditinggalkn lama2so mcm2 benda negatif la kluar dlm pikiran ni ha hhhuuuuu..

in syaa Allah nak tak nak kena ketepikn segala perasaan dan cuba hadapi dgn tenang baru asben bole pegi dgn tenang kan..

tq nad!

salwana nordin @ che'wa said...

lily..setakat ni bole control lg, tp esok dah nk berangkat tak tau la camna emosinya :(

bila pikir dia nak ke tanah suci segalanya jd baik aje cuma mgkn jarang ditinggalkn lama tp in syaa Allah segalanya akan baik..

Allah ada :)

tq lily!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...