CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 1 June 2012

part 1-kenduri

Assalammualaikum...

Salam Jumaat..semoga masih diberi kesempatan oleh Allah S.W.T utk bernafas lagi :)

Lama tak nampak saya kan..kan..kan..kan..hhhuuuu...

Memula janji nk update crite pasal kenduri kan pastu senyap je hhhhaaaa...aduyaiiiii lepas tu kilang buat kursus 2 hari plak so arini baru dpt jenguk2 blog dan fb :)

Kt umah mmg confirm tak sempat hapa pun hhhuuuu..

Meh citer sket pasal kenduri tu lah ye..kemain ada part2 kan, macamkn hebat sgt kkkeeee..takpe tajuk tu gempak aje :P..

Minggu lepas kebizian dgn kenduri adik kali ke2..knapa kali ke2?yg tu part 2 bole???kkkeeee

Ni la ha perantin itu :)..dr dulu org kata kami twin, muka sama, siap confuse2 lg tau!nasib laki aku tak confuse hhhhaaaaa...

Time akad nikah

Back to kenduri..seminggu sblm kenduri mak abah org paling sibuk, aku menyibuk je :P..firstly rumah banyak yg kena repair, maklumla umah kampung papan plak tu huhuuu..

Atap banyak yg dah bocor, kena ganti, papan lantai byk yg dah b'lubang, kena ganti, lampu, kipas banyak yg dah rosak, tambah bilik utk anak menantu dan anak2 dara hhheee..tp still tak cukup jugak, family yong terpaksa tido luar kkkeeee...macam biasa lah :P

Nasib la abah biasa buat keje2 buruh ni so smuanya dia yg buat, senang tak payah upah orang :)

Mak plak mcm biasa la pinggang mangkuk periuk belanga dia yg uruskn, org lain tak bole usik kejenya kang ada je tak kena..

Aku sbg anak yg paling disayangi dekat banyak gak kejenya hhheee..biasanya tukang beli barang utk mak, takpun jadi driver utk mak hhhheee..

 Perantin 3-4 hari sblm kenduri baru baliknya..jadinya banyak benda nk kena settle..sekejap2 ke pekan sesaja nk beli itu ini..


bungkus jangan tak bungkus :)

Hari Sabtu baru smua adik beradik b'kumpul :)..macam biasa lah kan..bila bersama keluarga tu segala masalah pun hilang..mana nk gelak ketawa lagi, nk buat lawak lagi, nk serius lagi, nk buat keje lagi, nk menyembang lagi..

Last masing2 sila ambik bahagian nk buat apa kan..ada yg tukang masak, tukang susun, tukang menyapu, tukang m'bersih, tukang mengemas, tukang jaga anak2 nak2 bila si kembar ada kt umah tu..aduhaiiiii sabor aje lah..nasib comel kalo tak bonda picit2 je hhhhhaaaa

ok..ini aku..mmmg nampak gemuk spy nampak sama comel ngan aulia(kakak)..**wahhhaaa nak jugak comel kan**

ni my sis yong dgn anaknya zara(pink), uzai(adik) dan alya

uzai dgn mummy..anak mummy katakan :)

Akad nikah petang tu..bakal dinikahkn dengan org muar johor..arwah dulu org melaka..depa ni byk yg kawin dgn org selatan..ke selatan lah kita bertandang esok..i'Allah..

sarung rantai tangan

Kebetulan perantin lelaki duda anak sorang :)..anak pun dah besor..tingkatan 1, perempuan..adik saya pun anak perempuan sorang :)

 

Disbbkn sibuk sgt sampaikn tak sempat nk tangkap banyak gambo..kalo beranak kecik begitulah kan hhheeee...

Eh kita buat kek hantaran hhheee..design bersama dgn adik kita no 4 tu ha :)

Nak tengok?entry lain lah hhhhheee...

Abis la kot part 1..nnt kalo rajin ada la part 2, time kenduri :)

Eh mana anak dia akalil ha?ok nnt kita tunjuk..ntah ngape tak ada plak dlm kamera aku ni ha :)

5 comments:

Naimah SiDiK said...

a'ah la wa.. sejibik cam kembar.. seiras sungguh.. Itula kan dari perut yang sama... heheehhe

cantik pengantin. Jgn lupa sampaikan salam buat pengantin baru okay. MUlakan kitab baru

Moga bersinar2 dengan bunga2 cinta... cewahhhhhhhh

salwana nordin @ che'wa said...

sekali pandang kot, 2 kali tak dah hhheee..actually ada sorang lg adik no 3 pun sama gak..mcm kembar 3 org cakap :)

doakan semoga hidup baru ni lebih bersinar dan bahagia ye nad..i'Allah

mama_izz said...

Aya kawin yer?? alhamdullilah... semoga Aya bahagia dunia akhirat.. insyaallah..

salwana nordin @ che'wa said...

ha'a dah ada org yg sudi jaga dia :)

alhamdulillah..mudah2an jodoh kali ni b'panjangan hingga ke syurga..i'Allah doakan...

Usmi Hikma bt Rusfan said...

chewa...

Tahniah dpt adik ipar... hehehe alhamdulillah suraya dah ada org jg... hope berkekalan hingga akhir hayat...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...