CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 13 June 2012

kau kenapa derrr?

Assalammualaikum..


Lately penyakit "M" saya sudah datang..eh selalu tu rajin..*mmg pentipuuuu* hhheee..ye lah selalu tu pun mmg pemalas lipas jugak tp minggu ni punya malas bole mendatangkn marah :P

Bayangkanlah ye rumah tak b'sapu apatah lagi b'vakum..tu pun mujur la aku aci tolak2, kemas2, susun mana yg tak kemas hhheee..

Lantak kan lah, kita himpun je habuk sampai ujung minggu...bole???

Baju bajan jgn cakap la ye..korang tengok la tu sebakul penuh (himpun aje, lipat malas) siap t'muntah2 dr bakul..

Aku yg nk melipat ni ha pun bukan lagi rasa nk t'muntah, nak t'berak pun ada :P

Tiap2 malam, baju2 ada je dlm mesin, yg menunggu bersidai pun ada..kalo dah b'lipat kang nk menyusun dlm almari plak hhhuuuu...

Anak3 plak minggu ni makan kedai..biasanya aku buat nasi goreng ke, mee goreng ke, bihun goreng ke utk makan malam tp minggu ni nan ado!

Lepas ambik hadi balik sek agama trus gi kedai, makan siap2..tak de bungkus2 derrrr..

Korang nk makan b'sepah sila sepahkn kt kedai, kang balik umah maknya malas nk menyapu **ni bukan lagi tahap pemalas, tahap kena pelempang makannya** hhheeee

Aku rasa piyed nk datang lah kot sbb tu segala kebengongan datang hhhuuu..

Harap2 minggu depan kau kembali normal lah che'wa oooiiiii :)

 **kalo dpt daily maid kan best (sambil kedip2 mata kt asben w/pun mmg tak akan dpt punnn)

6 comments:

Naimah SiDiK said...

heheeh .. besalah lelaki wa.. husband nad pun dah mention x maw amik maid daily sbb ada yg dia bley buat sdiri.. huuhuhu ala senang citer x mampu pun nak bayoo.. kekekkeke

x apa lah wa.. slow2 settle i'Allah!!.. nad ni pun sama la kain berbakul2. itu baru 2 anak.. kekadang balik keja dah malam kalut mana nak siapkan utk skolah depa esok.. adeiii x kan nak salahkan org lak sedangkan anak sdiri kan.. huuh

Ginilah rutin harian as mum x kan habis2...

salwana nordin @ che'wa said...

asben nad rajin ok la..asben wa ni kdg2 je rajin, kbykkn keje umah mmg wa yg buat pun :(..sama la belum mampu nk bayor kkkeee..kdg2 fikir baik la duit tu kita simpan aje :)

itu la tgh settle p'lahan2..smalam kain baju smua dah settle, tinggal nk kemas umah bagi je..

balik keje je kena settle anak3 dulu, pastu baru mengadap keje umah..

urusan yg tak penah abis kan..camna la ada org yg bole goyang kaki duk umah aje..hhhhmmmm..mayb ada org gaji kot tak pun asben rajin takpun suh asben buat smua keje :)

bahagian kita terima aje lah :)

lieyalatif said...

betul2...kalo datang angin kus2 malas mmg satu keje pun tak jalan...tgu jek laa weekend kang hahaahahah....kadang2 penat n bosan wey asek buat keje yg same...mcm kain baju tu, non stop le nak basuh, sidai, lipat kan....kan best ade mesin lipat baju terus hahaahaah...

makin besar le bontot kite kan kalo malas2 nieheheheh

mama_izz said...

ceqla ingat ceqla jek gitu... ntah nape mnggu ni malas la sesangat.. hehhe

salwana nordin @ che'wa said...

h'a la lieya rasanya macam dah bosan je asyik buat keje yg sama hhhuuuuu..

tp tu la kalo tak buat sapa nk buat kan :(

kalo bole smua keje nk senang je hhhhaaaa..mmg m'besorkn badan je lah hhhhhaaaa

salwana nordin @ che'wa said...

akak pun sama la dik..rasanya tiap2 minggu gitu..malassssss hhhhhhaaa

tp tu la badan dan otak rasa letih sesangat, smua keje takmo buat lah hhhuuuu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...