CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 2 May 2012

dating dlm bilik

 Tajuk kemain..padahal b'dating ngan anak2 je ni ha dlm bilik depa..

Malam ni rajin plak aku m'update blog sbbnya meneman anak2 study..wahhhh study ler sgttttt!!!!

Sementara menunggu kain siap b'basuh kita duduk le kejap..mlm ni tak banyak keje nk buat melainkn pasal baju aje..menyapu pun malas hhhuuuu

Si hadi bila aku suh buat latihan dan2 la buku tak ada, buku hilang..

Pastu pot pet pot pet crite pasal nak solat jenazah esok, pastu pasal budak darjah 5 ambik tempat duduk dlm dewan la, pasal no telefon la, pasal darab, pasal tanah kt sini sama tak dgn tanah mekah...apakah????

Actually dia tgh b'sedih sbb guru besornya meninggal pagi tadi kt mekah..al-fatihah cikgu radzi..baik giler cikgu ni..kami pun t'kejut mcm tak percaya :(

Tu yg kecoh2 pasal nk solat jenazah, baca yassin tu..

Si alya plak lg haru..menulis huruf A je sampai sejam..pastu pot pet pot pet jugak crite merepek2 sbb tak nak kalah ngan abang :)

Aku angguk aje..

Bila suh sambung buat huruf B..

'ibu, alya ngantuk la'..

gggrrrrrrr...malasnya kau nak!last bawak gi gosok gg, kencing..sila tido..jgn nk meroyan main dah ye!

Hadi aku tgk tgh menconteng buku..kemain malas jugak kau nak!

Last..aku suh gosok gg, kencing, solat..jgn nk meroyan main jugak! 

Awatif mana? nasib la dia dah tido..pukul 8.00 aku dah tidokan, 8.30 baru lena bebetoi..

Eh..mesin dah berenti tu, nk sidai kain jap, pastu nk lipat baju bajan yg dah angkat tadi, nak gosok baju, nk solat, nk gosok gg, nak tido..hhhhhmmmmmmmmmm...



4 comments:

Ren Din said...

Budak memang macam tu lagaknya. Anak2 sedara sye pun tiap kali buat homework, telinga kita yang letih mendengar. Hihi. Tup2 buat sikit, dah ngantuk la, nak kencing la, lapar la, ada2 je! =P

lieyalatif said...

same laa mcm anak2 lieya...ade jek auta kalo soh study tu heheehhehe.....

gitu le kite org pompuan kan...sampai ke tgh mlm keje rumah tak settle lagi....huhuhu...

salwana nordin @ che'wa said...

ha'a la ren..lg exam nk dekat lg la byk songehnya..kdg2 penat nk ckp hhhuuu..

salwana nordin @ che'wa said...

sama ek?hhhhaaa..bebudak skang ni byk sgt auta

mcm tu la lieya..lg mata tak pejam lg tu la ada je keje nk buat hhhuuuu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...