CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 16 September 2015

emosi

Assalammualaikum..

Semalam cuti, tp harini cergas jugak nk keje sbb tau hari khamis, esok jumaat, kalo isnin mmg seret2 kaki nk drive bbbahahahaaa

Takde apa nk bebel harini, cuma nk ckp pasal hadi ni..

 

Anak teruna sorang aku ni dah besor ya amat..sekejapan masa berlalu, thn depan dah UPSR..pehtu duduk asrama..alahaiiiii

Bln 10 nnt exam UPKK (sek KAFA)..ya Allah ketaq lutut dah aku rasa..biasa arrr simptom mak2 kan..anak ok je, mak hover!

Esok ada kem ibadat utk UPKK ni..kena tido sek katanya, ada bacaan yassin, solat hajat & qiamulail semua tu la..

Banyak kali pesan kt dia, buat sebaik mungkin utk UPKK ni, kalo bole score 8A bole apply sek agama @ tahfiz yg terbaik!

Itulah harapan aku utk anak sulung ni uols..lelaki pulak uols..byk t/jwbnya kan, kena faham b/mana nk MEMIMPIN..s/ada nk heret semua yg dia sayang ke neraka @ syurga..

Alhamdulillah solat dah terjaga *dgnmakpak* tp masih nk kena ingatkn..harap2 kemana dia pergi, dia ingat suara makpak dia yg asyik ingatkn ttg SOLAT je..

Biasa arr perangai bebudak..kengkadang dtg degil, melawannya mmg dah kenapa kau kan????

Risau uols zaman akan dtg..jgn henti berdoa yg baik2 utk anak3..itu yg aku ingatkn pd diri..selebihnya berserah pd Allah..betoi tak???

*Tears* 

Eh..emosi pulak mak kau harini hhhhaaaaa..

Nak period lettew!!!hikhokhikhok

6 comments:

lieyalatif said...

laaa nak period ke wa...bukan dah lekat ke bulan ni hahaahahha.... kasi lekat laa koo ni....hahaahahah

weyyyy betul tu...cabaran didik anak skrang payah kan....ramai yg pandai2...kalo tak tekan anak kite, nanti akan ketinggalan.... in sha Allah hadi ni aku tgk baik...dengar kata...die budak lelaki yg baik.... aku takut tgk budak lelaki yg baya2 hadi yg pandai merokok...ponteng2 sekolah tu...pastu belagak gengster..... mmg tak kemana laa hidup kalo gitu...mak pak pun berani lawan.... hadi aku mmg leh jadi calon menantu yg baik ni hahaahahah

eh katenye tahun ni last upsr wa....tahun dpn dah takde upsr....ke aku salah dengar...ke aku bermimpi disiang hari...hahaahahaha...tapi ape2pun jgn leka wa... hadap gajet, ngan main, ngan belajar kene seimbang..same2 laa ko pun ingatkan aku yeak wa......

salwana nordin @ che'wa said...

lemak melekat ada la lieya oooiiii...hhhaaaa

mmg mencabar lieya..aku pun kdg2 mkn kt KFC hr jumaat, kemain ramai bebudak yg dah kategori akil baligh ni melepak sampai pukul 2..ntah bila nk solatnya, cuba bersangka baik tp muka pun familiar je..

tu belum kategori merokok..ntah berapa ramai kt sek tu..mmg itu yg aku risaukn lieya..byk kali nasihatkn hadi, merokok tu haram, tak elok..mujur baba dia tak merokok so pengarauh tak besar sgt..

tp bila dah kengkawan ramai, tak tau la aku camna..risau lieya..

thn depan ada lagi lieya..6A lg kena skor..pppffftttt!!!

LYAfrina said...

as-salam akak titeww...
baru smpat dtg sini...

insyallah...
smoga abg hadi berjaya n dilapangkan dada..amin

mmg bsrlah hrapan kt pd anak..lg2 ank sulung..samalah jugak hrapan lya pd asya..lya lg lah, dia sorang je ank.. lg risau dgn khidupan dunia msakini..apa2 pon moga ank kt selalu ditetapkan iman, dilindungi n dijauhi drp kekeliruan khidupan duniawi ni..amin

salwana nordin @ che'wa said...

lyaaaaaaaaaa..singgah la :)

inshaaallah mudah2an anak2 kita berjaya dunia akhirat..itulah bila anak sulung ni harapan tinggi sikit..spy menjd cth adik2 kan :)

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Kak Salwana,

Ibu mana tak ketaq lutut bila anak exam..
Mungkin kita letakkan harapan tinggi kepada anak kann..
Semoga anak akak berjaya dengan cemerlang dalam exam KAFA tu nanti..

NanyFadhly said...

InshaALLAH dear,

Banyakkan doa dan berusaha untuk sama-sama mendidik anak ke arah kebaikan. Nany pun nervous jugak bab educate and fikir pasal masa depan anak-anak. Memang mencabar sangat kan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...