CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 8 March 2015

tema raya 2015

Assalammualaikum...

Ok tajuk mcm tak agak2 sgt tu..

Pejam celik pejam celik dah nk puasa kan uolllsssssss..aku kan quran thn lepas pun belum khatam lagi uolsss..inshaaAllah ada dlm 10 surah lg camtu, mujur pendek2 jew..

Begitulahhhhhhhhhhhh..sibukkn dunia banyak sgt sampaikn nk abiskn 1 quran pun merangkak2..Allah..

Nak citer pasal warna harini..

This yr color palettes uols bole tgk2 la..kot2 ada yg berkenan kan :), npk mcm byk deep / dull colour kan thn ni..


Thn ni saja usha2 awal mencari kain dan tema raya uols..cepat sgt ke, ke dah lambat sgt??elehhhhhhh korang pun ntah2 dah siap iron apaaaaaa hhhiii

Actually tak la rasa nk mencari lg sebenarnya tp ada 1 hari tu, tgh duduk lepak2 ngan raof, tetiba dia kata..

'yang..thn ni kita pakai baju warna *&^%$# nak???

*&^%$ = warna rahsia lagi

Puuuiiiiiiiiiii sgt kan nk berahsia konon..bbbahhaaaaaaaaaaa..ye jap lagi kita reveal, thn ni malas nk berahsia sgt la, takde mood..eh tetiba..

So our pilihan ada 3 termasuk warna yg aku nak, senarai 3 je cukup, warna lain simpan thn depan..inshaaAllah..jgn pentamak sgt!!

1. peach


2. sky/aqua/baby blue






3. gold




Mana satu jd pilihan utama? sbnrnya dah decide mengikut kehendak raof thn ni..wellll..''best men always win uollsss katanya!!"..ok i tak kisah sbb warna tu i loikeeeeeeeee jugak sbb ingat nk guna thn lepas..

Warna yg aku pilih tp tak terpilih??its ok bole diguna pakai lagi utk raya kedua ke..gituuuu..

Cukup la raya kedua, tak kan sampai sebulan nk bertema bagai kan..kau ingat kawin menteri??? set rambut aje RM1200, belum baju kain.. bbbahahaaaaaaaa

Thn ni malas nk memanjat Jakel kot, try online, cari yg affordable price..kalo tak jumpa, Jakel jugak ku panjat..

Hhhhmmmmmmmm..ingat thn ni yg pomp nk pakai kebaya/kebarung..tgh pikir nk plain atau match dgn cotton songket..

Lelaki2 mcm biasa baju melayu teluk belanga aje..selesa utk depa..

Raya ke2 nk lebih santai..mgkn jubah aje dan t-shirt utk lelaki..

InshaaAllah..ada rezeki panjang umur dptlah beraya kita pakai baju lelawa kan :)

Eh..itu aje nk reveal..camna tema raya korang??share la sikit T__________T

Ok..jgn curik tema warna kami, ini amaran..cari lain..eh tetiba buat lawak yg tak lawak..dah kenapa?? 

Hukhukhukhukhuk..takde la..dah tunjuk tu, maknanya bole share la..kot2 tetiba korang kering idea kan :)..pilih je kaler yg aku senarai tu ha..

Actually color of the year 2015 is MARSALA uolsss...

Ada minat nk try color ni???



Macam campuran maroon dan brown kan??..kalo korang dpt cari kain warna ni mmg rare la hhhiiiiiiiii

11 comments:

norsalihah shaleh said...

oopsss saya belum fikir ttg baju raya lg...huhu...psssttt, nk buat fesyen mcm kt atas tu juga ke..heehhe

zinziemeewah

salwana nordin @ che'wa said...

saya tetiba je rajin hhhiii..

tidokkkkkkkkkkk..takkan buat fesyen camtu hhhaaaaaaaaaaa

LYAfrina said...

ohh myyy..
ohh myyy

tema baju raya lya ada salah satu akler kat atas..
tp xnak bgtauuuuuuuu...
dah hantar kat tailor pon kain tu.. hihi..

persiapan awal tu penting..lg pon tailor last ambik bln 4 ni.. pejam celik..pejam celik..sekejap je.. ni dh pon nk msk ptengahan mac..

LYAfrina said...

cantek kaler tu..klo lya sebut maroon terus.. tp yela..ala2 brown pekat pon ade kan..

eyhh.. lya x tiru kaler akak ye.. klo tersama.. nasib la tu.. kaler lya dlm list 3 teratas tu.. kingggggg

salwana nordin @ che'wa said...

oh myyyyy..wahhh tertema la kita nnt kot ye lya hhhiiii..

akak pun dah decide..yg mana???tunggguuuuuu wahhhaaa gitu..

itulah warna masala tu mcm maroon + brown kot..kalo dpt cari kain warna tu mmg rare la raya thn ni kan hhheeeee

lya dah selamat anto tailor ye, akak ni baru nk mencari, dah jumpa, bajet nan ado lg ni..tgk la cukup bln nnt..inshaaAllah

NM03 said...

tompang laluuuu... singgah sini terus follow. kalu sudi jom singgah teratak kite jugak...

amboi.. dah get ready utk baju raya ye... ye lah, baper bulan je lagi kan... kejap je masa berlalu...

lieyalatif said...

ya Allah wa aku baru name kaler tu marsala....india kemain namenyer haahahahah....

bagus ko dah pikior awal2...aku? takde langsung idea..... mcm nak beli ready made jek plak kali nie...aku ngan anak2 pompuan cari dress...laki2 baju melayu la kan..... aku tahun ni umah mertua ...so yg pasti takleh nak vouge2 sgt sebab aku kene turun dapur tolong2 org dtg kene buat air bagai...umah mertua aku kalo raye org dtg melawat ramai gile...tahap leh buat kenduri hah...kuih raye kejap jek licin...tu pasal takelh beli yg mahal2...cukup beli cap mydin jek hahahaahahaha

salwana nordin @ che'wa said...

silakan NM03 :)

tq sbb sudi follow kita :)..inshaaAllah nnt kita follow awak..

sbnrnya belum ready apa pun lg, baru cari mencari..bila ada bajet terus beli..

salwana nordin @ che'wa said...

hhhaaaaaaaa...kan namanya marsala..aku duk ingat kuih india je td..ko minat kaler ni? silalah cari..

eleh ko punya tak vouge baju tu mengalahkan aku sbnrnya nnt aku tgk..confirm lip lap lip lap sana sini hhhiiii..

tp kan lieya, skang jubah/dress melambak2 dah..kena pandai cari dan sesuai dgn ko dan anak..

aku raya kedua baru cari ready made kot..dah dpt tunggu duit masuk je hhhuuaaaaaaaa..

raya pertama mcm benda wajib pulak nk menempah hhhaaaaaaaaaa

iza i said...

Assalamualaikum..awak...nk tanya...kt kuala ni awak tempah baju kt ne?

P/s:selalu nampak awak mkn kt uncle jimboy.tp malu nk tegur...hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

waalaikummussalam..

kita tempah baju kt cina..tailor lama, dh tua pun, dia jahit kt umah, kita panggil atto..rumah blkg BP..rumah no 2 dr tepi kiri..

ehem..ehem..tegur aje la..bole kenal2..ooopppssss saya tak perasan la awak..tegur la jgn malu ye :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...