CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 7 January 2015

Percutian akhir tahun..

Assalammualaikum..

Nak back to the track mmg ambik masa sgt ni huuuuhhhuuuuuuuu..sekali imbas tgk kawan2 dah update blog tp hanya sempat lalu, nk baca belum kesempatan lg, apatah lg nak komen..

InshaaALLAH kalo aku menyinggah aku komen ye :)

Ini pun ambik kesempatan jap update blog sementara org dr Jabatan Tenaga Kerja nk dtg Audit ni..

Citer ni dah basi, sgt2 la basi ni..2-3 minggu sudah sebelum banjir melanda..thn ni kami bercadang nk bercuti kt Melaka..


Survey hotel yg ada sst yg anak3 bole bergembira, kanak2 dan air berpisah tiada kan..so senang meh berendam je hhhiiiiiiii..terus booking HOtel Bayou Lagoon Park ni..tido 3H 2M..

So bad..p'jlnn ke sana tak smooth..ujan all the way..


Sampai melaka pun still mendung, ada tempat yg baru lepas ujan..lepas check in hotel dlm pukul 3 camtu, rehat2 jap, terus bebudak demand nk mandi kolam..

Ok..tukar uniform smua..
 

Too bad ticket 2 sahaja, itupun sehari, hari berikutnya kena beli uolssss...WTFish betul la!disbbkn esok ingat nk jln2 so terpaksa mandi jugak that day..


Nasib waterpark nya ok la jugak..ada banyak slide, ada buai etc..kali ni bersungguh2 main slide, aku dlm takut2 tu terpaksa memberanikn diri jugak sbb terpaksa bawak awatif yg tak tau bahasa TAKUT tu..oooiiii la..

 
 
 

Itupun ada hati nk main slide tinggi..jgn buat pasal, masuk dlm ayor tak timbul dah ibu kang!
Seronoklah bebudak3 mcm terlepas dr gua babbahahaaaa..

 
 
Tapi mendung jgn disangka hujan tak turun, mmg turun pun hhhaaaaaaaa..


Sempat main dlm sejam pastu tetiba awan mendung, angin dtg, ujan selebat2nya turun uolssssss :(..takut dah nk tunggu, berlari balik bilik la..

Sudahnya kuak lentang atas katil je korang..:(

Esoknya pun berdoa moga2 cuaca elok sbb nk bawak anak3 berjalan..

Kemana?

Tunggggggggggguuuuuuuuuu :)

5 comments:

lieyalatif said...

amboi ko waaaa....beg baru letak atas dashboard gitu hah...auwww kelas you!!!hehehe aku punye MK pun baru sampai semalam ko...auww hati ade bunga2 kooo..reward hujung tahun katenye kan hahaahha...

tu laa pandai ko...nak tackle hati budak2 ni senang ajek kan wa bawak laa gi cuti2 tempat yg leh main air...lagi2 ade thema park mcm nie... mmg tak naik darat le budak2 ni kan heheeh....tapi betul gak mase ko pi tu musim hujan kan..ala takpe la dpt gak peluang dieorg brcuti sakan hah....aku ni semua plan musnah ..hahaahaha ...tgu hujung bulan ni pi anivesari holiday jek laa .....

norsalihah shaleh said...

saya n bestfriends pn jln2 cari mkn kt mlaka masa nu year tu.. xrancang pn tetiba jer pergi...wlpn setakat stgah hari jer tp ok lah best sb dpt spend time together.. paling best dpt mkn ikan bakar alai...

Norsalihah

LYAfrina said...

lya pom sempat bawa fasya jln2 minggu last sblm buka sekolah.. tu pon sbb ada urusan kerja kat kuantan..

ok la tu..at least anak2 happy kan?

lieyalatif said...

beb lame tul ko tak update blog nieh.....ko jgn diam2 pregnant plak tak bagi tau aku heheheeh...mane la tauuu kan selalu lame menyepi ni tup2 tau2 pregnant...mabuk pegang pc ekekekeek...nampak tak spekulasi aku ni hahaahahahah

salwana nordin @ che'wa said...

halllooooooooooooooooo...hhhaaaaaaaaaaaaa..aku dah nak terberanak rasanya ni lieya oooiiiiiiii dgn keje melambak2 dekat opis ni ha hhhuuuuuu

hebat spekulasi ko tu, tp mmg pun aku kalo peknen mmg alah betul dgn pc kkkaaaa..tp tgh period so celah bedah mana nk peknennya hhaaaaaaaaa

btw mmg kemalasan sgt melanda ni..penat dgn keje yg tak abis2..bila letih sgt, otak pun beku..in shaaAllah aku try come back!

tq kawan2 semua yg komen dan concern :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...