CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 5 April 2013

ziarah orang kampung

Assalammualaikum..

Actually malas betul aku nk buat n3 arini tp aku cuba mengagaghkn jugak ni..kalo abis satu entry kira rezeki korang la nk baca ye..eh ada org kesah ke..huahuahuaaaawahhahaaaa

Minggu sudah kami balik kampung *cuti sek* ..Kedah..melawat pak menakan mak menakan yg keuzuran :)..minggu ni duk umah diam2 aje sudeh!


Dah alang2 balik kampung selain nk berziarah, berehat..ptg2 hari tu ingat nk beriadah la..main badminton..kasi lelemak ni bergerak sket kan..

Tapi hajat tersebut terpaksa dilupakan sbb kemain panas cuaca..dah pukul 6 ptg tp matahari still tercacak lg..aku rasa suhu ada cecah 42'c kot..

Kemain seronok la lelemak aku kan..amboiiii bertepuk tampo ye..ye..ye..

Mmg tak ada aktiviti yg sihat pun melainkn mentekedarah dr pagi sampai malam..oooiiii ada bela jin ke? hhheeeee..

Cannot tahan ok..kt sana makanan murah giler..ayam goreng singgit pun still ada..cer kalo kt sini..tak jumpa kotttt huh!

Selain makan lepak2 aje dlm bilik cari ekon..nk tgk TV pun takde mood..sembang2 pun kejap2 aje..mak su pun tak berapa sihat..demam..

Bebudak3 jgn ckp la..panas ke sejuk ke ribut ke taufan..depa mcm tu jugek..main..main..mian..main..



Nak2 si hadi tu ha..sampai kelam dah aku tgk muka!

Kalo tak main basikal, main badminton, pastu main menyorok, main tulis2 etc..

Si wawa tu selalunya kejap je main sbb kena halau balik dr umah maktam kkkeeeee..gemor sgt buat onar kan...

Eh tp ada dia kesah kan..'baik aku menyapu sampah '..hhuuuhhhh



Bukannya menyapu sampah, menyapu batu2..bagusss dik..tu baru luar umah, dlm umah pun asyiklah mencari penyapu menyapu sampah umah tok su..pening tok su!

Bila dah keboringan, raof ajak jln2 ke Sungai Petani...yeyyyy..cari shopping mall aje sbb takmo berpanasan..hhheeee...



Eh apalagi dpt la habuan memasing sorang sebijik barang :P..dah jom balik :P

Ok tqsm pd tukang belanja aritu ye *en yg berbaju itam* 

**eh..siap jugak 1 entry hhheeee**

4 comments:

lieyalatif said...

ayam goreng singgit? adoiii dulu boleh le dpt...skrang mmg payah kooo...kalo aku tu dah borong tuuu buat kudap2 heheeheheh...

comel plak wawa aku tgk die pakai baju ngan kasut tu...dah le suar rainbow kaler2 pul...kasut kepale ulat...mmg cute gileeee.....heheheheeh..betul kate ko...tu syok jadi budak2 ni...tak yah pikir ape, maiiiinnn jek laa keje dieorgn kan.....

wey, stroller tu mmg menjalankan tugas yg berat pada pandangan mata aku wakaakakakak....

salwana nordin @ che'wa said...

opkos la aku borong ayam tu ha..mmg buat ratah je hhheee..tp serius beb mmg mkn murah..

itulah bebudak ni kerjaannya main je..

hhhaaaa stroller tu bukan aje brg..dgn org pun bole tanggung..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

rajin anak dara menyapu tu...

salwana nordin @ che'wa said...

:) menyapu batu hhheee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...