CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 20 January 2013

duk umah pun bole gembira2 jugekkk...

Assalammualaikum..

Amboii kemain tajuk very the kampung kennn hhheeee..

Kejadian dah lama..minggu lepas tp harini baru gigih nk cerita..bole???

Sabtu minggu lepas tak kemana2 due to bapaknya takde..ke KL..jd tinggal kami 4 beranak *mcm tak biasa ken*

Bebudak ni berzikir nk main kt padang..malas beno nk bawak sbb skang kan musim panas, mak kau kan 'puteri lilin', gedik tak leh nk berpanas..nak ternak lemak katakan :P

Sudahnya aku suh main depan umah je (dlm porch)..abis je main sepak terajang bola request nk mandi plak..

Ok aku layan..sblm nk bermandi manda sgt sila tolong ibu sapu sampah, bersih mana yg patut..bukan main semak umah aku...tak sempat derrr..


Bebudak ni menyapu jgn tidak aje, bukan bersih mana pun..lebihnya aku yg buat..pastu aku suh hadi jemur kain, aku jirus bunga2,bg ikan makan,susun itu ini..time ni wawa tido..heaven ok!!!!

Kalo si kecik tu join mmg aku halau je smua masuk dlm umah..bukan apa org sibuk menyapu sampah kau sibuk membuang sampah...ggggrrrrrrr

Ok dah bersih..pegi sembahyang Asar dulu..pastu baru bole mandi manda..yahooooo...

Ohhhh elok je abih solat. wawa bangun..kalo mandi manda mak bg join ye nak..




Amboiiii hover kakak siap terbaring2 terkangkang2 ye..tgk hari dah dekat pukul 6 tp still panas..mmg seronok la main air kan..

Sbbkn terlampau seronok sampai 2-3 kali jatuh si wawa tu ha..

Siap bersabun bersyampu smua dlm pukul 6.30 silalah masuk ye..mak nak masak lagi ni!

Sementara nk siap makan malam..membotol dulu 2 beradik tu..eh abg adi bukan main terkangkang tengok TV..


**menghitung hari bday anakanda mya awatif :)**

4 comments:

lieyalatif said...

ni untung kalo dok umah bawah n berpagar gini...tak yah susah2 nak pi padang kan....leh ajek main kat dlm umah....ye laa ko nak pi padang pun dgn panas terik...hujan bagai..belum cite berrebut dgn budak2 lain lagi....

heaven aku tgk budak2 ni main air dlm umah tu...kemain lagi hah....ko lepas ni kene beli pool plastik satu laaa beb....lagi enjoy budak2 ni berendam....air dari pool tu ko buat le basuh keter ke jirus pokok bunge ke heheehehhe

salwana nordin @ che'wa said...

hari panas2 tu yg malas beno nk pegi padang..kita je plak yg handle tu...

dulu ada 1 pool plastik tu tp ntah jemana hilangnya..malas dah aku nk belikn..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

amboiii.. kemain bebudak tu yer..
epi aje duk men air...
heheh, tape duk umah pun asal feeling kat sunway lagoon..

heheh, nnti siap le mak die byr bil air..

salwana nordin @ che'wa said...

itulah bebudak ni kalo dpt main air tak ingat dunia..

panas2 mmg cari air je hhheeee

sssshhhhhhh bapaknya yg bayar hhhhaaas

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...