CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 14 November 2012

majlis berkhatan anakanda hadi

Assalammualaikum..

Ada yg masih bercuti ke? kita takde cuti2 pjg derrrr..cuti pun nk abis dah, jdnya simpan sket utk waktu2 kecemasan katanya, tak reti2 hhhhuuuuu...

Ok tgk tajuk dah paham kennnn...

Tak abis2 kebizian mak hencik ni sebenornya tp alhamdulillah selesai jugak kenduri & berkhatan hadi makanya tak la pening sgt kepala ni hhhuuuuu...


Eh hadi dah bersunat? ye sayangggg...alhamdulillah selamat sudah kena potong si hadi tu hhhheeee..lega mak ok!

Kisah sunat tu kita up entry lain ye..hari ni kita nk citer pasal kenduri berkhatannya hadi itu, buat dekat umah mertua..

Kami decide buat hari isnin, bukan hari minggu..sbbnya? ntah takde sbb pun hhhhaaaaa...selasanya pulak si hadi trus sunat..

Jemputan dlm 300 org tp yg dtg dlm 200 je..maklum lah hari bekerja dan cuti sekolah kan :)..

Sehari sblm, berkampung sekejap umah mertua sbb nak packing goodies dan hias pelamin utk anak bujang saya :)

Goodies pun saya buat ngam2-200..tak hias kebabom sgt just simple packing homemade cake dan kuih muih sket..

Pastu adik ipar kita buat apam polkadot, makanya packing skali dgn homemade cheestart..alhamdulillah cukup utk jemputan :)


Buat simple aje utk budak yg diraikan..idea bersama mak mertua, kita dan adik ipar :)..



Hadi bukan main seronok lg sbbnya bla org dtg smua sedekah duit kt dia..alhamdulillah kumpul2 dpt dlm 500 ratus jugak..

Eh bukan main senyum kau ye nak..esok kau tau la hhhhhaaaaaaaaaaa

Kalo ty dia nk buat apa dgn duit tu..mmg konpem nk beli segala mak nenek gadget yg ada skang..

Eh sorry ye nak, bak sini! tau la makpak engkau nk buat pelaburan duit tu, bukan utk org lain, utk kau jugekkkkk hhhhhiiii...


Eh meh bergambo dulu dgn abang adi ye anak2, nnt seminggu tak leh main kejor ngan abang hheeee..kiri tu alya, kanan tu kazen depa..akis dan airis..

Selepas doa selamat, dlm pukul 12 gitu ramai tetamu sampai..makanya silalah menjamu selera ye..


Kalo sebelah perak ni biasanya  org yg diraikan mmg ada makan beradab katanya..negeri lain saya tak tau..

Lauk pauk yg dihidang pun kemain over, siap ada ayam golek la, ikan la, kdg2 udang, sotong smua ada..mcm pengantin..

alya & akis jd pengapit abang...bagussss..

Tapi si hadi ni dlm byk2 lauk tu, gulai tempoyak ikan keli jugak yg dia gemor *feberet*..mmg dia request nk makan gulai tu, pastu nk opah je yg masak, aku dia tak nak..finnneeee!*sentap dah mak kau*

Dah tu makan dgn nasik minyak plak..uuuuuwww..ko mampu?


Mana yg tak muat makan kt luar boleh makan kt dalam jugak..boleh gak jd peneman si hadi tu ha..

Dalam pukul 3 smua selesai..alhamdulillah..

Lega sgt2 abis dah kenduri..tp still sakit kepala bila fikir esoknya si hadi nk bersunat kt klinik plak..maklumlah pengalaman pertama kami..camna nk handle, sakit ke, pantang ke bla..bla..bla..

Esoknya........bersambunggggg...**gedik eh hhhhaaa**

3 comments:

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhhh hadi dah jadi anak teruna youuuuuuuuuuuu...ko kene jaga anak ko betul2 beb hahaahaha...kang kene intai dgn bunga2 di taman larangan...auwww!!

eh aku suke sebab ade pelamin...kelas skrang kan sunat pun ade pelamin..walaupun simple tapi aku suke...nampak meriah jek diraikan....

so amecam jaga org pantang wey heheheeh...hope dah baik la tu....

salwana nordin @ che'wa said...

Anak dah teruna..makpaknya dah tu kkkkeeee...

Anak aku tak ensem mana bunga nk pandang hhhhhaaaa..

Itulah lieya,sebelah perak ni biasanya mmg ada pelamin..buat simple aje janji ado!

Nnt aku up citer jaga anak dlm pantang k!

Qing Cai said...

air max 2014
tiffany and co jewelry
washington redskins jerseys
new england patriots jerseys
michael kors outlet
ray ban wayfarer
cartier watches
nike outlet store
ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
cheap football shirts
beats by dre
nhl jerseys
kansas city chiefs jerseys
burberry outlet online
louis vuitton handbags
discount oakley sunglasses
chanel outlet
miami dolphins jerseys
roshe run men
san antonio spurs jerseys
cheap jordans
coach outlet online
converse all star
coach outlet
abercrombie
mont blanc pens
juicy couture outlet
michael kors uk
nike roshe run
marc jacobs outlet
new york giants jerseys
pandora charms
converse shoes
cai2015706

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...